Kâbe kokulu Kur’an! Hacı robot! Askerin başına imam! Dövünen Nobelli Adam!

Necati Doğru
29.05.2016

Kâbe kokulu Kur’an! Hacı robot! Askerin başına imam! Dövünen Nobelli Adam!

Cumhuriyet tarihinde 4 öncü gösterge yaşandı. 4’ü de ilk kez yaşandı. 4’ü de bu haftanın son günlerinde birlikte yaşandı.

1-Kabe kokulu Kur’an!
2-Hacı robot!
3-Askerin başına imam!
4-Dövünen Nobelli Adam!

Nereye geldik?
Nereye gidiyoruz?
İster dövünün.
İster sevinin.
Ama önce bir
düşünün.

İlk öncü haber:
Bir gazete, okur sayısını artırmak için “Kadir Gecesi elinizde” sözü vererek; “Dünya’da ilk kez tamamı Kabe kokulu özel baskılı 8 muhteşem eser; Kabe kokulu Kur’an, Kabe kokulu Kur’an-ı Kerim meali, Kabe kokulu Peygamber Efendimiz S.A.V’ in hayatı, Kabe kokulu Peygamberler Tarihi, Kabe kokulu büyük zırhlı dualar kitabı, Kabe kokulu 41 Yasin kitabı, Kabe kokulu ilahiler kitabı, Kabe kokulu Kuran dili elifbası“ dağıtmaya başladı.

Bu hangi gazete?
Akit Gazetesi değil.
İsmi lazım değil.
Büyük bir gazete.

Okur sayısını artırmak için bedava “Kabe Kokusu” dağıtıyor. Bu gazetenin başyazarı, sık sık gidip yemekler yediğini, şaraplar içtiğini, son moda pahalı kostümler satın aldığını yazdığı Paris, Londra, Nice, Cannes’in parfüm kokularını değil “Kabe Kokusu” nu promasyon yaptı.

Kabe, taş bina.
Dört duvarı taştan.
Avlusu mermer.
Taş kokmaz.
Mermer de kokmaz.
Siyah örtü de kokmaz.

Kokan, Arabistan sıcağında hacıların tavaf ve şeytan taşlama sırasındaki ter kokularıdır. Kokan yeni hacı olmuşların Kabe dönüşü hediye olsun diye satın alıp getirdikleri parlak şişecikler içindeki ağır, keskin kimyasallardır. Onlara halkın verdiği isim de “Hacı Yağı”dır.
Türkiye’nin geldiği yere bak: Gazete hacı yağını, Kabe kokusu diye sunuyor. Demek ki, alıcısı çok.

İkinci öncü haber:
AKP Olağanüstü Kongre’de Cumhurbaşkanı’nın mesajı okunurken MKYK üyeleri ayağa kalkıp, ceketlerinin önünü iliklediler. Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği Binali Yıldırım 1405 delegenin oyunu olarak genel başkan ve başbakan oldu. Cumhurbaşkanının işaret ettiği imam hatip mezunu Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı seçildi. Türkiye’nin geldiği yere bak:

İmam Hatip okulları mezunları harp okullarına alınmıyor ama cumhuriyet tarihinde bir ilk; askerin başına imam hatipli bakan atanıyor.

Üçüncü öncü haber:
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) teşvik ve desteği ile “Bilim Fuarları” kapsamında Türkiye’nin ilk “Hacı Robot” u yapıldı. Haccın farzlarını yerine getiren hacı robotu, Bingöl’de ortaokul öğrencileri 300 TL’ye mal etti. Okulun Teknoloji ve Tasarım öğretmeni, “Hacı robotumuz, haccın üç farzı olan; ihramı, Kabe’yi tavaf ve Arafat vakfesini yerine getiriyor” dedi.

Türkiye’nin geldiği yere bak:
TÜBİTAK teşvik etti.

Bartın’da İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri; dua ve tatlı sözlerle yetiştirilen bitkinin daha hızlı ve sağlıklı büyüdüğünü iddia eden “Tatlı Kelam” adlı projeyi geliştirdi.

Dördüncü öncü haber:
Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek Nobel bilimsel ödülü sahibi Aziz Sancar, eşiyle Türkiye’ye geldi. Ben varlığımı ve başarımı Cumhuriyetin okullarına, Köy Enstitüsü’nden yetişme hocalarıma, Atatürk’e borçluyum dedi. Kimya fakültelerinin dekanı ile profesörleri bir gece Aziz Sancar’ı yemeğe davet ettiler. Yemekte Aziz Sancar’a, “Türkiye’de temel bilimler çok kötüye gitti, son yıllarda 40 tane Kimya fakültesi kapandı” diye yakındılar. Aziz Sancar, “biz, yani İslam dünyası son 500 yıldır dünya bilimine hiçbir katkımız olmadı, düşünmek lazım, niçin olmadı” diye konuştu. 40 kimya fakültesi kapandı fakat açılan İlahiyat fakültesi sayısı 100’ü geçti. İmam hatipli öğrenci sayısı 1.5 milyona çıktı fakat İmam Hatiplerde matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim derslerinde başarı yerlerde sürünüyor. Orta okul ve lise eğitiminin ise içi boşaltıldı. Çocuklar haftada sadece 2 saat fizik dersi görüyor, laboratuvarlar yetersiz. Türkiye’nin geldiği noktaya bak:

“Bir ülkede bilim, ortamı varsa yapılır” diyen Aziz Sancar, ABD’deki vakfını geliştirmek için Türk işadamlarından 6 milyon dolar bağış sözü aldı, Amerika’ya geri döndü.

Yazarın Diğer Yazıları

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *