BAŞKANIN YARGIÇLARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELLERİ DERİNDEN SARSILIYOR” * Başkanın yargıçları Erdoğan’ın Başkanlık isteğini meşrulaştırmaya destek veriyorlar * Devleti ayakta tutan üç güç, bir hafta içinde atılan 3 adımla doğrudan Erdoğan’a bağlandı.

28.05.2016

BAŞKANIN YARGIÇLARI
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELLERİ DERİNDEN SARSILIYOR”

Başkanın ! yargıçları Erdoğan’ın Başkanlık
isteğini meşrulaştırmaya destek veriyorlar

Başkanın yargıçları adalet dağıtabilir mi ?

Erdoğan muhalefeti eleştirdi, yolsuzluk dosyalarını darbe ilan etti, yüksek yargı alkışladı. Yargı temsilcileri, siyasi propaganda için yapılan yurt gezilerinin ayrılmaz parçası oldu.

Yürütme tam kontrol altına alındı…

Sıra yargıdaydı. Cumhurbaşkanı, yanında yüksek yargının 3 başkanıyla yurt gezisine çıktı. Bahane, Ahilik Haftası’ydı. Ama Erdoğan, her zamanki gibi partizanlık yaptı, muhalefete çaktı. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları iştahla alkışladı. Bir yargı darbesiydi bu… Devleti ayakta tutan üç güç, bir hafta içinde atılan 3 adımla doğrudan Erdoğan’a bağlandı.

Yüksek yargı üyelerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize gezisine eşlik etmesinin yarattığı tartışmalara rağmen yüksek yargı üyeleri Kırşehir’de Erdoğan’ın programına eşlik etti. Yargıtay başkanı İ.Rüştü Cirit ,Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ,  Sayıştay Başkan Recai Akyel, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, YSK Başkanı Sadi Güven Erdoğan’ın gezilerinde yer aldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELLERİ DERİNDEN SARSILIYOR”

“CÜBBELERİNİ ÇIKARMALARI LAZIM”

Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, yüksek yargı üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirdiği sırada alkışlamalarının sorulması üzerine şunları kaydetti:

“Yargıtay’ın, Danıştay’ın ve Sayıştay’ın başında olan yüksek yargı mensuplarının yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını korumaları gerekir. Üzülerek ifade edeyim; daha önce eleştirdim, yargı mensuplarının yürütme organı ile birlikte görüntü vermeleri hele hele alkışlamaları kabul edilemez, hiçbir demokraside kabul edilemez, yargı dünyasında kabul edilemez. Kendileri alkışlayabilirler elbette, kendilerini iktidar partisine yakında görebilirler. Ama cübbelerini çıkarmaları lazım. Alkışlıyorlarsa gelecekler parlamentoya. Cübbelerini çıkaracaklar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin artık elbisesini mi, kimliğini mi taşırlar ve gelirler parlamentoya, siyasete girerler.

Böyle bir tablo cumhuriyet tarihinde hiç olmamıştır. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız ve başkan diyorlar. Hangi başkandan bahsediyorsunuz siz, hangi başkandan? Devlet başkanı. Anayasada böyle bir tanım mı var? Kendisini o kadar kaptırmış ki Yargıtay Başkanı, şimdi kalkacak adalet dağıtacak. O Yargıtay başkanı Türkiye’de adalet dağıtamaz. O Danıştay başkanı Türkiye’de adalet dağıtamaz. Sayıştay başkanı zaten bir anlamda AKP’nin arka bahçesi konumuna gelmiştir. Adalet dağıtamazlar”

This entry was posted in FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *