YUNANİSTAN EGE DENİZİNDEKİ ADACIKLARIMIZI BİR BİR İŞGAL EDEREK SAVAŞ GEMİLERİNDE KUTLAMA PARTİLERİ YAPIYOR * HÜKÜMET İSE “BAŞKANLIK” DERDİNDE ,İŞGAL EDİLEN ADACIKLARIMIZ HÜKÜMETİN UMURUNDA DEĞİL * * Savaş gemisinde kuzu çevirip Türkiye ile dalga geçtiler…

Ahmet TAKAN
13.05.2016

Savaş gemisinde kuzu çevirip Türkiye ile dalga geçtiler…

Sürekli üstüne gidip, kararlılıkla gündemde tuttuğumuz için hiç unuttuğunuzu sanmıyorum!..

Ege ve Akdeniz’de topraklarımızın Yunanistan’a peşkeş çekilmesi ile ilgili olarak “Ege’ye NATO bayrağı olmadan çıkamayacak mıyız” sorusunu gündeme taşımıştık. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 28-29 Nisan’da İzmir bölgesinde görev yapan TCG Gökova fırkateyninde (NATO’nun düzensiz göç ile mücadele harekatı çerçevesinde) Türk karasularında  NATO bayrağı ile dolaşmasına değinmiş, bu ve benzeri fotoğrafların Yunanistan’a sert mesaj olarak yorumlanmasını eleştirmiştik.

Sıkı durun!.. AKP iktidarının taviz üstüne taviz verdiği Yunanistan’ın nasıl şımartılıp nasıl küstahlaştığını ve de ağlanacak halimizi belgeleriyle bir daha gözler önüne sereceğiz. Yunanistan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bu  faaliyetine öyle bir mukabelede (daha üst düzeyde) bulundu ki; sormayın!..

Yunanistan Başbakanı Çipras ile komutanları Ege Denizi’nde savaş gemisinde kuzu çevirme, kokoreç yapıp Türkiye’ye esnek mukabelede bulunduklarını hem görsel hem de yazılı metin olarak resmi internet sitelerinden tüm dünyaya ilan ettiler. Hem de bir güzel kafa buldular!..

Sırayla, fotoğrafları ile birlikte anlatalım;

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın,NATO bayraklı gemi ile seyrüsefer yapmasından iki gün sonra 1 Mayıs’ta, Yunanistan Başbakanı Çipras, Savunma Bakanı Kammenos ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Giakoumakis ile birlikte Adrias Fırkateynini ziyaret etti. Atina’nın güneydoğusunda Kiklat Adaları bölgesinde Yunan bayrağı ile Ege Denizi’nde seyir halinde olan Adrias Fırkateynine helikopterle gelen Çipras gemide (NATO bayrağı olmayan) incelemelerde bulundu. Çipras’ın esnek mukabele kapsamında yaptığı ziyaret ile ilgili haber ve görüntüler Yunanistan Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

foto-1-001.jpg

(“Esnek mukabele” bir NATO deyimidir ve savaş olmadan misli ile cevap anlamı taşır.-aht-) Fotoğrafların, Gökova fırkateyninden yayınlanan fotoğraflar ile aynı temada olması dikkatlerden kaçmadı!..

foto-2.jpgfoto-3.jpg

Adrias Fırkateyninin Savaş Harekât Merkezinde incelemelerde bulunan Çipras daha sonra Yunan askerlerinin Paskalya bayramını kutladı. Esas bombayı burada patlattı!.. Çipras ve Kammenos Yunan askerleri ile yumurta tokuşturdu. 17 Türk adası ve 1 Türk kayalığını topraklarına katan Yunan askerleri, zafer kutlaması yaparak gemi güvertesinde kuzu çevirdiler. Kokoreç yaptılar.

foto-4-001.jpgfoto-5.jpg

Yunan küstahlığı, Kammenos’un basına yaptığı açıklamada bir kez daha görüldü. Kammennos, “Başbakan bugün Deniz Kuvvetleri Komutanı ile birlikte Adrias Fırkateynine gelerek, Silahlı Kuvvetlere sizlerle birlikteyiz mesajı vermiştir. Doğu Ege Denizi’ndeki adalar bölgesinde Türk tahrikleriyle uğraşmak zorunda olduğumuz bir dönemde Silahlı Kuvvetler her tahrike cevap veriyor, ulusal egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü koruyor. Herkesten uluslararası hukuka ve sınırlara saygı duymasını istiyoruz. Yunan Silahlı Kuvvetlerinin, Yunan topraklarından ve Yunan kara sularından bir milimetre dahi geri çekilmeye niyetli olmadığını bilmelerini istiyoruz” dedi.

Kammenos, Kathimerini Gazetesi’nin Muhabiri Nedos ile 8 Mayıs’ta mülakat yaptı. Kammenos Türkiye’ye meydan okumaya devam ederek, “Gavdos ve Koyun Adası gibi üzerinde Yunanlıların yaşadığı ve ekonomik hayatın olduğu 17 Yunan adası ile ilgili itirazlar saçma bir tahriktir. Türkiye’de yapılan bu saçma tahrikler, uluslararası toplumun Kürt Devleti kurulması kararına karşı propaganda amacıyla kullanılmaktadır” diye konuştu…

Yunanistan’ın esnek mukabelesini belgeleriyle ortaya koyan eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, tepkisini şöyle dile getiriyor;

Yunan Başbakanı ve Savunma Bakanı Türkiye’ye meydan okumaya devam ederken Başkomutan olduğunu iddia eden Tayyip Erdoğan hiçbir şey olmamış gibi işgalci Yunan Genelkurmay Başkanı ile yan yana poz veriyor. 11 Mayıs 2016’da, İstanbul’da düzenlenen 10’uncu Balkan Genelkurmay Başkanları Konferansında Erdoğan ile birlikte poz veren Yunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis, işgalci ve Türk düşmanı kimliği ile tanınıyor. Apostolakis, 9 Mart 2016’da Muğla’nın Ardıççık Adası’nda anma törenine katılmış, 14 Nisan 2016’da İzmir’in Koyun Adası’nda Yunan bayrağı altında poz vererek Hava Savunma Tatbikatını izlemiş ve 20 Nisan 2016’da Türk Hava Sahasında uçmuştu.

Ümit Yalım’ın YENİÇAĞ okurları için hazırladığı şu fotoğraftaki yan yana karelere ise çok dikkatli bakmanızı öneririm!..

foto-6.jpg

…’nın değerli katkılarıyla Başkanlık sistemine geçiyoruz. Cümlenin başındaki boşluğu siz doldurun!..

This entry was posted in AHMET TAKAN YAZILARI, Politika ve Gundem, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *