AB’ye GİRİVERCEZ GARİ !!! * Vize işi bir başka bahara kaldı maşallah!

sozcu.com.tr
Emin Çölaşan
13.05.2016

Vize işi bir başka bahara kaldı maşallah!

Sevgili okuyucularım, AKP hükümetleri yıllardan beri aynı sakızı çiğniyor, gerçekleri göz göre göre saptırıp Türk Milleti’ne yutturmaya çalışıyordu:“AB artık bizim önemimizi anladı. Vizeler en kısa zamanda kaldırılacak!” Burada defalarca yazdım:

“Nah kaldırılacak!” Böyle bir şey akla, mantığa, dünyanın ve Avrupa’nın gerçeklerine aykırı olurdu. Vizelerin kaldırılmayacağı kesindi.Son olarak bu tencereyi ısıtıp yeniden önümüze sürdüler: “Müjdeler olsun eyy vatandaşlarımız, hükümetimiz bastırdıkça bastırdı ve haziran ayında vizeler kalkıyor.”

Hükümet bu açıklamaları yaptıkça bana AKP yandaşlarından çoğu yine küfürlü tepkiler yağıyordu:

“Şiştin mi, rezil oldun mu alçak adam?” “Dünyadan haberin olmadan yazılar yazıyorsun. Yine rezil oldun, şimdi özür dile.” “Sayın cumhurbaşkanımızın sayesinde bu konu da çözüldü. Sana da eşek gibi anırmak düştü. Anırmanı bekliyoruz!”

Bizimkiler adeta zafer kazanmış havalara girmişti ama AB ülkeleri başka telden çalıyordu.Vizelerin kalkması için onların ölçülerine göre 72 kriterin yerine getirilmesi gerekti. Bunu yapamamıştık.Yapmaya da niyetimiz yoktu zira içlerinde çok kritik hususlar vardı.Ayrıntıya girmeyeyim, kısaca şöyle idi:

Fikir ve ifade özgürlüğünü, temel özgürlükleri sağlayacak yasal düzenlemelerin hemen yapılması.Bir yanda sen çıkıp posta koyacaksın “Biz yolumuza siz yolunuza, istediğinizi yapmazsanız namertsiniz” gibi laflar edeceksin, ertesi gün ise heriflere yine yalvar yakar olacaksın!
Avrupa bu çelişkileri yemedi, yemesi de zaten mümkün değildi.

Bir an için kendinizi örneğin Almanya’nın yerine koyun. Varsayalım vizeler kaldırıldı. En azından bir milyon, belki daha da fazla Türk vatandaşı pasaportunu cebine koyacak, bavulunu hazırlayıp uçak biletini alacak, Almanya kapılarına dayanıp iş aramaya başlayacak.Cahili okumuşu, suçlusu suçsuzu, örtülüsü örtüsüzü, maceracısı, işsizi güçsüzü her kesimden insan…Bazıları oralarda sığınmacı olacak.Bunların bir bölümü gittikleri ülkede suça karışacak, bir bölümü yolunu şaşırıp parasız kalacak falan filan.

Avrupa’nın başı Suriyeli sığınmacılarla zaten yeterince derde girmiş, bir de bizden gidenlerle uğraşacak! Siz herhangi bir AB ülkesi olsanız, saygınlığı olmayan,AB ilkeleri ile böylesine ters düşen, koyu bir diktatörlük rejimine doğru pupa yelken yol alan bir ülkenin en az bir milyon vatandaşını Tayyip’in kara kaşı kara gözü uğruna ülkenize buyur eder misiniz?

Şimdi hükümete hemen düşen görev, Türk Milleti’nden özür dilemektir:
“Eyy vatandaşlarımız, sizi yine hayal kırıklığına uğrattık. Ne dediysek tersi çıktı. Vizelerin kaldırılması inşallah maşallah bir başka bahara kaldı, o zaman kaldıracağız!”

This entry was posted in AB, EMİN ÇÖLAŞAN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *