Tayyip zengini dövünmeye başladı! *** Sonra Erdoğan geldi. Devleti alet etti. Tayyip zenginleri peydahlandı. Devletin 90 yılda biriktirdiği bütün mal varlığını, alt yapı ve üst yapı birikimini yeni zenginleri eliyle yabancılara sattı. Menderes, Demirel, Özal’ın tutunduğu “taklitçi-savruk-hedefsiz- halk dalkavuğu (popülist)- emperyalizme taşeron- dış borca dayalı-sıcak paraya sevdalı kalkınma stratejisini” de aynen devam ettirdi

Sözcü
Necati Doğru
1 Nisan 2016

Tayyip zengini dövünmeye başladı!

Atatürk ve İnönü döneminde ekonomi devletin çelik kolları arasındaydı. Yatırımı devlet yapıyor, “yokluktan-yoksulluktan-bağımlılıktan kurtulma stratejisinin” hedeflerini devlet koyuyordu. Osmanlının kaçırdığı “Birinci Sanayi Devrimi ile İkinci Sanayi Devrimi” devletin öncülüğünde Atatürk ve İnönü’nün “yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı” milliyetçi devletçiliği ile yakalamaya çalışıyordu.

Sonra Menderes geldi.
Devlete ittirme yaptı.
Menderes zenginini yarattı.
Sonra Demirel geldi.
Devleti iyice horladı.
Demirel zenginlerini çoğalttı.
Sonra Özal geldi.
Devleti sıfırladı.
Özal zenginlerini şahlandırdı.

Menderes, Demirel, Özal halkı da “kalkınıyoruz, büyüyoruz, büyük Türkiye… Allah’ın izniyle…” nutuklarıyla oyaladılar. İzledikleri “taklitçi-savruk-hedefsiz- halk dalkavuğu (popülist)- emperyalizme taşeron- dış borca dayalı-sıcak paraya sevdalı kalkınma stratejisi” ile Türkiye’nin “Üçüncü Sanayi Devrimini” de kaçırmasına sebep oldular.

Sonra Erdoğan geldi.
Devleti alet etti.
Tayyip zenginleri peydahlandı.

Devletin 90 yılda biriktirdiği bütün mal varlığını, alt yapı ve üst yapı birikimini yeni zenginleri eliyle yabancılara sattı. Menderes, Demirel, Özal’ın tutunduğu “taklitçi-savruk-hedefsiz- halk dalkavuğu (popülist)- emperyalizme taşeron- dış borca dayalı-sıcak paraya sevdalı kalkınma stratejisini” de aynen devam ettirdi ve 14 yılda Türkiye’nin 80 yıllık büyüme hızı olan “ortalama yüzde 5 kalkınmayı” geçemedi. Türkiye son 14 yılda “sadece hazırı yiyen ve dış borçla betona-binaya öncelik veren bir köpük kalkınma yoluna” mahkum edildiği için “Endüstri 4-0” denilen “Dördüncü Sanayi Devrimini” de kaçırdı, kaçırıyor. Dün gece hizmete giren “4.5G teknolojik alt yapısının yüzde 5’i ancak yerli üretildi ve yüzde 95’i Çin firmalarından” alındı. Bu oranları ben uydurmuyorum. 4.5G teknolojisinin alt yapısını kuran şirketlerin birinci adamları söylüyorlar.

İstanbul’da Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi yaptığı Dolmabahçe Sarayı’nın tam karşısında 250 milyon TL’den daha yüksek harcamayla yenilenen Beşiktaş Vodafone Arena Stadı’nın zemini de tarım ülkesi Türkiye’de “Yerli Doku Kültürüne” dayalı yerli çim üreterek değil milyon dolarlar ödeyip İtalya’dan çim ithal ederek döşendi. İsrail’ e karşı “One Minute” diklenmesinin lideri Tayyip Erdoğan, önceki gün Washington’da Amerikalı “Musevi Lobisinin” önde gelenlerini topladı, önlerinde eğildi, büküldü; “Paranızı bize getirin, yatırım yapın, Türkiye’de paranız batmaz…” dilleri döktü.

Erdoğan dönemi bitti.
Tükendi.
Türkiye ağır krize saplandı.

Tayyip Erdoğan dönemi zengini işadamı Nihat Özdemir, “Türkiye ekonomisi patinaj yapıyor. 2023 hedeflerini tutturmamız çok zor” diye dövünmeye başladı.

Menderes’in zenginleri.
Dövünmezlerdi.
Demirel’in zenginleri.
Dövünmezlerdi.
Özal’ın zenginleri.
Dövünmezlerdi.
Tayyip zengini.
Dövünmeye başladı.
Dün Türkiye’nin dev şirketlerinden Ataç Grubu’nun iflas ettiği açıklandı.

This entry was posted in Ekonomi, NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *