Independent’tan Erdoğan analizi: Muhalefeti bastırıyor, Batı hoş görüyor

cumhuriyet.com.tr
26 Nisan 2016 Salı

Independent’tan Erdoğan analizi:
Muhalefeti bastırıyor, Batı hoş görüyor

Independent’ın yayımladığı bir makalede, Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ün kurduğu seküler ve çağdaş Türkiye’nin karşısında İslamcılık etkisiyle yeni bir düzen kurduğunu, otoriter anlayışını Batı’ya da dayattığını yazdı.

Yazıda AKP’nin 2002 seçimlerinde iktidara geldikten sonra, eski düzenin temsilcileriyle hesaplaşmak için özellikle gazeteci ve muhaliflere yönelik bazı operasyonlar sürdürdüğünü vurgulanırken Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminin başından beri toplamda bin 800 hakaret davasının açıldığı belirtildi.

Yazının devamında, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın televizyon programında okuduğu şiirle ilgili verilen soruşturma izni konusunda Alman Başbakanı Angela Merkel’in bir ikilem içinde kaldığı yorumu yapıldı.

Erdoğan’ın Türkiye içindeki durumunu “zaptedilemez” diye tanımlayan Independent, ülke içinde yükselen her türlü muhalefeti iç ve dış tehditler konusunda korku yaratarak bastırdığını ve bu otoriter yaklaşımının mülteciler ve IŞİD’le mücadele konularında Avrupa’yı sıkıştırdığını ve etkisi altına almaya çalıştığını yazdı.

Yazının sonunda, Erdoğan’ın okuduğu bir şiir gerekçesiyle hüküm giydiği hatırlatılarak “Şimdi ayakkabı başka ayaklarda” benzetmesi yapıldı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/522424/Independent_tan_Erdogan_analizi

This entry was posted in FAŞİZM, YABANCI BASIN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *