Bakanın ballı çocukları … * Sadece 28 gemicik !!! * BAKANIN GEMİCİ OĞLUNUN RÜZGARLARI ARDINDAN ESİYOR !!! *** Tapeye göre bakan beyin oğluna ticareti öğretenler * ‘10 MİLYON DOLARIN YARISI BİZİM’

Sözcü
Saygı Öztürk
Nisan 22, 2016

Tapeye göre bakan beyin oğluna ticareti öğretenler

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım, işlerini sessiz-sedasız büyütüp gemilerin sahibi oldu. Kazançlı bir sektör olacak ki Cumhurbaşkanı’nın oğulları da bu işi yürütüyor ve gemilerine yeni gemi katıyor. Nasıl oluyorsa hep ticarette AKP’lilerin çocukları başarıdan başarıya koşuyor. Erkan da 23 yaşında gemicilik şirketi kurdu, 14 yılda şirketi ve kazancı hızla büyüdü. gazetemizin muhabirlerinden Taylan Büyükşahin, Singapur’da bir otelin kumarhanesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın armatör oğlu Erkan’ı rulet masasında görüntüledi. Erkan’ı tanıyanlar onun hayli kilo aldığını söylediler.

DİNLEME TUTANAĞINDAN

İbrahim Bilgihan Taşdelen, AKP’li siyasetçi ve üst düzey bürokratlarla yakın ilişkisi olan bir iş adamı… İstanbul 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi hakimliğinin verdiği kararla telefonları 26 Mart 2004 tarihinden 27 Mayıs 2004 tarihine kadar dinlendi. Bu dinlemelerden 29 Nisan 2004 tarihinde Taşdelen’in bir arkadaşıyla yaptığı telefon konuşmasının bant çözümünde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, aynı bakanlığın o dönemdeki Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak’ın da adı geçiyor.

TBMM’de kurulan Akaryakıt Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu’na DGM tarafından gönderilen DGM dosyasında bakıyorsunuz, kaçakçılıkla suçlanan kişiler kendilerini bazı bakanlara, bürokratlara o kadar yakın gösteriyorlar ki neredeyse yedikleri-içtikleri ayrı gitmiyor. Telefon konuşmaları bant çözümlerine bakarsanız bu kişilerin üst düzey gümrük yetkilileriyle de çok sıkı-fıkı oldukları anlaşılıyor. Kaçakçılıkla suçlanan İbrahim Taşdelen’in dinlenen konuşmasının tapesinden okuyalım:

‘10 MİLYON DOLARIN YARISI BİZİM’

– Vallahi Kemal abi (Müsteşar Yardımcısı Kemal Bayraktar) ile bakan beyi bıraktık. Arabada elim-ayağım birbirine girdi.
– Hangi bakan?
– Binali Yıldırım yok mu, Ulaştırma Bakanı.
– Ulaştırma Bakanı he.
– He onu bıraktık şimdi. Sonra Kemal abiyi de bıraktık. O bizim iş iyice ciddiye bindi a….koyum. 10 milyon doların yarısı bizim olabilir.
– Yemin et.
– O….. çocuğuyum
– Yani şimdi ben…
– Senin kardeşin aslan gibi arkanda
– Ev mev kuracağım. Villa milla biliyorsun… Para lazım.

‘OĞLUMA TİCARETİ ÖĞRETİN’

Şimdi bakan bey dedi ki aynen şimdi bakan biraz da mıymıntı konuşuyor, yavaş konuşuyor biliyor musun ‘Bu projeyi bitir, bu projeden sonra inşallah’ dedi, ‘Antalya-Alanya arası bir tren yolu inşaatı olacak’ dedi ‘Orayı inşallah’ dedi ‘Hep beraber değerlendirelim. Bizim bir Bilge Kaan var benim oğlum; İstanbul da onu ara sıra alın, beraber ona da biraz ticareti öğretin’ dedi. (Gizli kayıtlı resmi dinleme tutanağında böyle geçiyor. Ancak, araştırdığımda Bilge Kaan’ın, Kemal Albayrak’ın oğlu olduğunu ve halen kamu kuruluşunda çalıştığını öğreniyorum.)
– Kime, kime?
– Bakan beyin oğluna
– Onun oğlu nerede?
– İstanbul da Boğaziçi Üniversitesi’ni bu sene bitiriyor.
– İyi gidelim.
– Dedim ki sayın bakan bizim için.
– Onu alalım. Kemal abinin oğlunu alalım.
– Kemal abinin oğlu da zaten Boğaziçi’nde aynı yerdeler
– Ey tamam işte ikisini alalım artık biliyorsun daha onlar Boğaziçi’nde.

İşte bu konuşmalar TBMM’nin arşivinde, mahkeme dosyaları arasında yer alıyor. Kimler yol gösterdi, ticareti gerçekten kim öğretti bilemem ama Ulaştırma Bakanı’nın çocukları da hayli başarılı çıktı.

This entry was posted in DENİZ VE DENİZCİLİK, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *