WIKILEAKS * Emekli Gen.Kur.Başkanı Özel Türkiye’yi Suriye ile savaşa sokmayı önermiş !!! * WikiLeaks’ten Suriye belgesi… Necdet Özel’den Erdoğan’a: Suriye’ye girelim * Özel paşa TSK’nın en tartışmalı ve liyakat sorunu olan komutanıdır.

Dış Haberler Servisi
23 Mart 2016 Çarşamba

WikiLeaks’ten Suriye belgesi…
Necdet Özel’den Erdoğan’a: Suriye’ye girelim

‘Erdoğan, Özel & Suriye; Lübnan/Suriye’ konulu e-posta WikiLeaks tarafından yayınlandı. Suriye tarafından 22 Haziran 2012’de Türkiye’ye ait F-4 savaş uçağının düşürülmesinden 6 gün sonra gönderilen e-posta, Özel, Erdoğan ve dönemin Savunma Bakanı İsmet Yılmaz arasında Suriye’ye verilecek cevabı tartıştıkları bir toplantıyı konu alıyor.

WikiLeaks’in yayımladığı eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın kişisel e-posta adresindeki belgelerden birinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in 2012’de yaptıkları “Suriye’ye müdahale” tartışması olduğu belirtildi. Sputniknews’in haberine göre, ‘Erdoğan, Özel & Suriye; Lübnan/Suriye’ konulu e-posta WikiLeaks tarafından yayınlandı.

Suriye tarafından 22 Haziran 2012’de Türkiye’ye ait F-4 savaş uçağının düşürülmesinden 6 gün sonra gönderilen e-posta, Özel, Erdoğan ve dönemin Savunma Bakanı İsmet Yılmaz arasında Suriye’ye verilecek cevabı tartıştıkları bir toplantıyı konu alıyor. Belgede yazanlara göre Özel, Erdoğan’a ‘Suriye ordusu ile doğrudan bir çatışmaya hazır olmaları gerektiğini’ söylüyor. Ancak Erdoğan, ve danışmanları  NATO’nun Türkiye ile Suriye arasında bir savaş istemediğini, böyle bir savaşın bölgeye yayılacağını düşündüklerini söyleyerek Özel’e itiraz ediyorlar.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/503441/WikiLeaks_ten_Suriye_belgesi…_Necdet_Ozel_den_Erdogan_a__Suriye_ye_girelim.html

This entry was posted in TSK, Wiki-Leaks - Bilgi sızmaları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *