OKUNASI YAZILAR * Onlara sor! * Politika; bedava kömür, bedava nohut, bedava kitap, “Ananızı ağlatmak için dağa çıktım, silahlandım” diyene “açılım sözü” vermekti.* Gele gele Mesut Barzani’nin “Lozan’dan beri hayalimiz devlet olmaktı” diyen sonucuna gelindi

Sözcü
Necati Doğru
Mart 17, 2016

Onlara sor!

En uzun gecenin hangisi olduğunu, müneccimlere sorma,
fal bakanlara sorma, yıldızlarla uğraşanlara da sorma.

Onlar bilmez.
Gam çekenlere sor.
En uzun geceyi!
Gam çekenler bilir.

Ankara’da kanlı patlamanın nedenini Başbakan’a sorma.
Cumhurbaşkanı’na da sorma. Evine ateş düşenlere sor.

Annelere!
Babalara!

Çocuklarını Ankara’da patlamada yitirenlere sor. Ateş onların ocağına düştü. Onlar, “çocuklarımız çirkin politikaların kurbanı oldu” dediler. Çirkin politika şuydu.

Ben sizi tanırım.
Veririm bir torba nohut.
Oyunuzu alırım.
Veririm bir küfe kömür.
Oyunuzu alırım.
Veririm okulda bedava kitap.
Oyunuzu alırım.
Veririm “açılım” sözü.
Oyunuzu alırım.

Politika; bedava kömür, bedava nohut, bedava kitap, “Ananızı ağlatmak için dağa çıktım, silahlandım” diyene “açılım sözü” vermekti.

Sonu kanlı geliyor.
Çirkin politika!

Ortadoğu’da çoğu bizim sınır komşumuz pek çok ulusun kaderini değiştirecek günler, yola çıkmış geliyordu. İsmini de koymuşlardı: Büyük Ortadoğu Projesi diyorlardı. Proje sahipleri Ortadoğu’yu tanıyor, biliyorlardı. Vereyim sana “eş başkanlık” diyorlar, karşılığında “bataklığa su taşınmasını” istiyorlardı.

Miskince rahatlık içinde.
Sefilce huzura gömülerek.
İstikrar müjdeleyerek.
Eski sarayları yenileyerek.
Yeni saraylar yaptırarak.
Durup seyrettiler.
Kan, revan, yıkım geldi.

İnsanlar hayatlarını kaybetti. En kıymetli varlıkları olan çocuklarını kaybetti. Suriye’de, Irak’ta çoğu insan cesaretlerini, dayanma güçlerini, sevgili vatanlarını, şehirlerini yitirdi. Milyonlarcası çaresiz mülteci oldular.

Gele gele Mesut Barzani’nin “Lozan’dan beri hayalimiz devlet olmaktı” diyen sonucuna gelindi. Mesut Barzani, 6 gün önce söylediği sözlerine şöyle devam ediyor:

“Ne İran’a gidip bir şey derim. Ne de Ankara’ya gidip onların gönlüne göre konuşurum. Amerika’da da söyledim: “Biz Kürtler sadece kendi davamızın sahibiyiz. Bağımsızlık için ya bu kez hepimiz yok olacağız ya da kanımız pahasına başaracağız”

Mesut Barzani kim?
Tayyip Erdoğan’ın ve Ahmet Davutoğlu’nun en has dostu; “gönlünüze göre konuşmak dönemi geride kaldı“ diyor. Irak, merkezi yönetiminden kopup, arkasını Büyük Ortadoğu Projesi’nin başkanı ABD’ye dayamış “Bağımsız Kürt Devleti” kuracağını ilan ediyor.

Sorulacak soru:
Projenin eş başkanı!
Bu duruma ne diyor?
Barzani’ye “Hayır” dese.
En iyi dostunu yitirecek.
Barzani’ye “Evet” dese.

Ankara’yı kana bulayan kanlı katilin “açılım sürecinde masaya getirdiği önce özerklik (sonra bağımız devlet) olma” isteğine yeşil ışık yakmış olacak.

Çirkin politika!
Ayağa kalk.
Özeleştirini yap.
Refah seviyesi artmış!

Bütçe açık değil fazla veriyor. Bu iyi, alkışlanacak bir başarı. Maliye Bakanı, bütçenin fazla verdiğini açıklarken diğer başarıları da sıraladı: Zengin fakir farkı azaldı. Günlük geliri 4.3 doların altında yaşayan kişi sayısı 20 milyondan 1.6 milyona düştü. 2002-2015 döneminde memur maaşı yüzde 348 arttı. Gelir dağılımı iyileşti. Gini katsayısı 0.44’ten, 0.38’e indi. En zengin yüzde 10’un ortalama gelirinin, en yoksul yüzde 10’luk  kesimin ortalama gelirine oranı 18.3 kat idi, 11.6 kata indi. Bunlar güzel de niçin muhtaç olduğundan dolayı devletin cebine para koyduğu insan sayısı ya da aile sayısı düşmüyor?

BUNLARI UNUTTUNUZ MU ; BAKIN 2013 YILINDA AKP’nin – BÖLÜCÜ KÜRTLER VE  BARZANİ ile İLİŞKİLERİ NASILDI

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *