FLAŞ HABER * Ankara Kızılay’da bombalı saldırı: 34 ölü, 19’u ağır 125 yaralı

13 Mart 2016 Pazar

Ankara Kızılay’da bombalı saldırı: 34 ölü, 19’u ağır 125 yaralı

Ankara’nın Kızılay semtinde bombalı araç saldırısı düzenlendi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu patlamadan 4 saat sonra yaptığı açıklamada 34 kişinin öldüğünü, 19’u ağır olmak üzere 125 kişinin yaralandığını açıkladı.

[Haber görseli]

Ankara, Kızılay’da akşam saat 18:45’te bombalı bir araçla saldırı düzenlendi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu bombalı saldırıda  30 kişinin olay yerinde, 4 kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini; 19’u ağır olmak üzere 125 kişinin de yaralandığını ve hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

[Haber görseli]

Saldırı, Kızılay Güvenpark yakınında Atatürk Bulvarı’nda saat 18.45’te meydana geldi. Görgü tanıklarının anlattığına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönünde otobüs durağı yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binalarının bulunduğu bölgeye yaklaşık 300 metre uzaklıktaki patlamayla birlikte çevredeki araçlar alev aldı, çevredeki binalar hasar gördü. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, güvenlik güçleri, ikinci bir patlama olasılığına karşı olay yerine kimseyi yaklaştırmadı.

Ankara’daki patlamaya yayın yasağı

Görgü tanığı anlattı: Bir araç, içinde bulunduğumuz otobüse çarpıp patladı

Dünya, Ankara’daki bombalı saldırıyı böyle duyurdu

Ankara patlaması sonrası Twitter ve Facebook’ta yavaşlama

Sadece ABD değil Askeri İstihbarat da uyarmış

İstihbarat Başkanı Tümgenerel Mehmet Göktan imzasıyla 3 Mart’ta gönderilen yazıda “Ankara Bahçelievler” için uyarı yapılmış.

Ankara’daki patlama öncesinde ABD Büyükelçiliğinin yanı sıra Genelkurmay askeri istihbaratın da uyarı gönderdiği ortaya çıktı. İstihbarat Başkanı Tümgenerel Mehmet Göktan imzasıyla 3 Mart’ta gönderilen yazıda

“Ankara Bahçelievler 7. Cadde bölgesinde bulunan kamu kurum ve kurulışlarına ait bina ve tesis lojmanlara yönelik önümüzdeki günlerde Suriye uyruklu bir çocuk vasıtasıyla lojmanda oturan çocuk görünümünde (kimlik bilgileri tesbit edilemedi) içerisinde patlayıcı bulunan sırt çantasını keşfi yapılan mevcut bir yere bırakılabileceği ilgi ile istihbarat olunmuştur” denildi.Bu uyarılara rağmen hiçbir önlem alınmadığı ortaya çıktı.

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, PKK TERÖRÜ, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *