DIŞ POLİTİKALARIMIZ GİTTİKÇE YALNIZLAŞIYOR * Erdoğan’ın resti tutmadı… ABD: PYD ile işbirliği sürecek

Erdoğan’ın resti tutmadı…
ABD: PYD ile işbirliği sürecek

Bağlantılı yazılar

Washıngton yönetimi, AKP hükümeti ve Erdoğan’ın tüm tepkilerine karşın PYD ile işbirliği konusunda kararlı. ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, Büyükelçi Bass’ın Türk Dışişleri’ne çağrılmasının ardından da ‘işbirliği’ mesajı verdi.

Washington, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasının ardından PY D politikasında bir değişiklik olmadığını açıkladı. Üç gün önce düzenlediği basın toplantısında PY D ve YP G’yi terörist örgüt olarak görmediklerini ve desteklemeyi sürdüreceklerini söyleyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalardan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“PY D ile ilgili politikalarımız ve fikirlerimizde hiçbir değişiklik yok” diyen Kirby, , Bass’ın Türk Dışişleri’ne çağrılmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Türk yetkililerle görüştüğünü doğrulayabilirim, bildiğiniz üzere diplomatik görüşmelerle ilgili ayrıntılar üzerinde konuşmuyoruz.” Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD’nin PY D politikasına dair “Buna en hafif tabirle saflık mı diyelim, başka ne diyelim, ama kabul edilemez” yorumu da sorulan Kirby, söz konusu açıklamayı görmediğini belirtip “Her yoruma yanıt veremem” dedi.

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DIŞ POLİTİKA, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *