Yapıştırıcı Joe! *** ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, “bir sömürge valisi kudretiyle” İstanbul’a geldi. Kavgalılar, çatışanlar, boğazlaşanlar, “Sömürge valimiz yapıştırıcı Joe hoş geldin…” dercesine koşuştular.

Sözcü
Necati Doğru
Ocak 24, 2016

Yapıştırıcı Joe!

Kurtuluş Savaşı nedir? Kime karşı yapılmıştır? Halka rağmen halk için ne demektir? Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyet’in hedefleri nelerdi? Bunları anlatmak için “Kadro Dergisi” yayınlanıyordu. Dönemin parlak yazarları ve aydınları bir araya gelip “Kadro Dergisi’ni” çıkartmışlardı. “Yaban” ın yazarı Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Kadro Dergisi’nin önde geleniydi. Kurtuluş Savaşı’nın “sömürgeciliğe karşı” yapıldığını ve Cumhuriyet’in hedefinin de; Türkiye’yi bir Almanya, İngiltere, Fransa yapmak olduğunu yazıyor, söylüyor, anlatıyordu.

90 yıl sonra.
Olana bakın:

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, “bir sömürge valisi kudretiyle” İstanbul’a geldi. Kavgalılar, çatışanlar, boğazlaşanlar, “Sömürge valimiz yapıştırıcı Joe hoş geldin…” dercesine koşuştular.

Bölünmez bütünlük.
Laiklik.
Tam bağımsızlık.
Türkiyelilik.
Ve iktidar İslamcılığı.
Yapıştıramamıştı.
Yapıştırıcı Joe Biden oldu.

Yapıştırıcı Joe, akıl veriyor,
arka sıvazlıyor, olması gerekenleri söylüyor.

Yapıştırıcı Joe ne derse, o!
“Esad’a vurun” dedi.
Esad’a vuruldu.
“Putin’in uçağını vurun” dedi.
Putin’in uçağına vuruldu.
“IŞİD’e vurun” dedi.
IŞİD’e vuruldu.

Yapıştırıcı Joe şimdi “PYD’ye sakın vurmayın, bizim PYD’ye verdiğimiz insansız hava araçları dahil tüm silahlar Güneydoğu’da TSK ile savaşan PKK’ya gidiyor, siz buna aldırmayın…” dedi. Yapıştırıcı “kendinizi vurun” demeye geldi.

Yeni kurtarıcımız Joe!
Başbakan ile Cumhurbaşkanı, yapıştırıcı Joe’ya “Ruslar’ın Suriye sınırımıza bitişik Kamışlı’ya askeri hava alanı yapmakta olduklarını” şikayet edeceklermiş!

Kurtar bizi yapıştırıcı Joe!

Türkiye Rus uçağını düşürdükten sonra, Türk Ordusu, Suriye sınırından bir adım öteye geçemez, tek bir uçak kaldıramaz oldu. Ne bayır, ne bucak kardeşliği kaldı. O günden bugüne ABD ile Rusya, Suriye’de “IŞİD ortak düşmanımızdır” diye görüş birliğine vardılar.

ABD de IŞİD’e vuruyor.
Rusya da IŞİD’i bombalıyor.

Fakat hem Rusya ve hem ABD, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi destekliyorlar. Rus hava desteğiyle PYD, Azez’e girdi. ABD’nin desteğiyle de Fırat’ın batısına Cerablus’a yöneldi, Türkiye’nin Suriye’ye açılan Halep Kapısı, kapandı- kapanacak oldu.

Türkiye’nin kırmızı çizgisiydi.
Kırmızı çizgi, mosmor oldu.

PYD, Fırat’ın batısına geçerek “Cerablus-Azez hattıyla Kobani ve Afrin’i birleştirmeye” koyuldu. Tayyip Erdoğan ile onun dış politikada akıl hocası Ahmet Davutoğlu “Türkiye’yi büyük bir açmazın” içine soktular.Yapıştırıcı Joe, çıkageldi!

Yapıştırıcı Joe’nun “Ortadoğu’da içine Anadolu’dan da toprak alarak büyük Kürdistan’ın kurulması olan yeni sömürgeci planlarının Türkiye’deki yerli kolaylaştırıcıları” otele onu dinlemeye koştular.
Kurtar bizi sömürgeci Joe!

Büyük yazar Tahsin Yücel!

Çok büyük yazardı. Kelimeleri seçerken, cümleleri düzenlerken, fikirleri süssüz, sade fakat hafızaların en derinine kök salacak şekilde sunarken eşsizdi. Çok eser verdi. Okunacak çok kitabı var: Kumru ile Kumru. Peygamberin Son Beş Günü. Mutfak Çıkmazı. Bıyık Söylencesi. Gökdelen.  Büyük kentlerin “rant arsızlığıyla” elden çıkıp gideceğini 30 yıl önce ilk gören oydu.  Umutsuzluğun üstesinden gelmek ve milyonların umutlarını birleştirmek için yazdı. Tahsin Yücel, hayata pencerelerini kapadı. Sessiz, sedasız öldü. Dün toprağa verildi.

http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/necati-dogru/yapistirici-joe-1055649/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *