DAYANIŞMANIN GÜCÜ * KUYRUKTAKİ ADAM

Değerli dostlar,

Ülkemizin ve Dünyanın büyük insani acılar çekmekte olduğu bu günlerde Yeni yılı kutlamak bana anlamsız geliyor. Tek dileğim 2016’nın tüm dünyaya barış , huzur ve eş paylaşım getirmesi , evlerini ve Vatanlarını terk etmek zorunda kalanların evlerine dönebilmesi , çocukların ağlamamasıdır.

Aşağıda sizlere çok anlamlı bir video sunuyorum. Paylaşabilmek ve bunu da karşı tarafı rencide etmeden yapabilmek bizlere insani ve vicdani huzur verecektir. Hoşgörünüze sığınarak yapmaktan sevinç duyduğum çok basit fakat insani duyguları kucaklayan birkaç davranışı da yazmak isterim ;

* AVM’lerde kasa önünde ödeme yapmak için alış veriş arabasıyla beklerken , birkaç adet ürün almış veya benden yaşlı , hamile veya engelli kişilere sıramı veririm. Sıramı vereceğim kişi genç ise bir ricada bulunurum ; “Sıramı size ödünç veriyorum , başka bir zaman siz de bu borcu ihtiyacı olana ödeyin ”

* Özellikle ihtiyacı olan genç öğrencilere yardımcı olmak istediğimde ; Gücümün yettiği kadarını onurunu kırmadan verebilmek için ; ” Bunu sana borç olarak veriyorum, sen de para kazandığında bu borcunu ihtiyacı olan bir başka öğrenciye ödeyeceksin”

Toplum dayanışmayla büyür ve güçlenir.

ŞİMDİ LÜTFEN AŞAĞIDAK LİNKİ TIKLAYARAK İZLEYİN

This entry was posted in HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *