PERDE ARKASI * Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün TSK içinde gizli örgüt çalışması * Bakanlık teklif edilen ve jip hediye edilen komutan

Yazı girişi ;

TÜRK ORDUSU İÇTEN VE DIŞTAN KUŞATMA ALTINDA,
TÜRK HALKI İSE SADECE SEYREDİYOR !!!

Değerli  Yurttaşım,
Yazının girişi, ulusal kahramanımız ve evrensel Devlet adamı Atatürk’ün Afyonkarahisar’da subaylara yaptığı konuşmadan bir bölümdendir.
“İngilizler, milletimizi bağımsızlıktan mahrum etmek için, pek tabii olarak evvela onu ordudan mahrum etmek çarelerine giriştiler. Mütareke şartlarının tatbikatı ile silahlarımızı, cephanelerimizi, bütün müdafaa vasıtalarımızı elimizden almaya çalıştılar. Sonra kumandanlarımıza ve subaylarımıza tecavüz ve taarruza başladılar. Askerlik izzetinefsini yok etmeye gayret ettiler. “

Ergenekon ve Balyoz davalarında şu anda 743 kişi yargılanıyor. Bu şüphelilerin 335’i tutuklu, 408’i ise tutuksuz olarak duruşmalara katılıyor. Davaya dahil edilen Tutuklu ve tutuksuz yargılanan 8 kişi uygun tedavi şartları verilmediğinden hayatını kaybetti.
TSK’nın komuta kademesinden ise 68 muvazzaf general tutuklu. Türk ordusundan şu anda tutuklu ve tutuksuz tam 400 asker Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanıyor. Davalarda yargılaması devam eden askerlerin 72’si general ve amiral, 271’i subay, 54’ü ise astsubay rütbesiyle görev yapan personelden oluşuyor.” ( 15.05.2012 Odatv.com)
Deniz Kuvvetlerinde Donanma ve Deniz Kuvvetleri komutanlığına atanacak amiral kalmamıştır. Emperyalist ülkeler, zayıflamamızı sevinçle izleyen sınırdaş ülkeler ellerini ovuşturmaktadır.
Son olarak da askeri casusluk adıyla yeni İMALAT dava üretildi .Onurlu,şerefli askerlerimiz suçlandı. Davaya göre TSK’da kadın satan veya iffetsiz kadınlarla yatan,ş antaj yapan ve askeri sırları satan büyük bir çete vardır. Dava dosyasında 1300 subay/astsubayın kayıtlı olduğu yazılmıştır. Son 20 senede askeri casusluktan sadece bir asker ceza almışken ne oldu da bu kısa zamanda TSK’da 1300 casus ortaya çıkıverdi !!!
Şeref ve onurlu insanların ,
şereflerini , onurlarını yok etmeye çalışanları,
Suçları can pahasına Devlete ,vatanına hizmet etmek olan,
TSK mensuplarına tuzak kuranları lanetliyorum.
Onlar ki şeytanın işbirlikçisidirler…
Onlar ki ;
“Kumandanlarımıza ve subaylarımıza tecavüz ve taarruza başladılar.
Askerlik izzetinefsini yok etmeye gayret ettiler. “
Gün gelecek ,
GERÇEK HUKUK ve gerçek HUKUK ADAMLARI işbaşı yapacaktır.
Kendi ordusuna ,kendi aydınlarına ,
naylon davalarla,sahte kanıtlarla saldıranlar,
Gerçek yargıçlara hesap vereceklerdir.
Zaman geriye çalışmaz !!!
Yüce divan Silivri’de kurulacaktır …

Söz yine bugünleri görmüş olan ulu önder Atatürk’dedir ;
“Her halde ordu, düşmanlarımızın birinci taarruz hedefi oldu. orduyu imha etmek için, mutlaka subayları mahvetmek, aşağılamak lazımdır. Buna da teşebbüs ettiler. Bundan sonra milleti koyun sürüsü gibi boğazlamakta engeller ve müşkülat kalmaz. “
Durumu seyreden ve duyarsız kalanlar ,
ORDUSUZ ve KORUMASIZ kaldıklarının farkında değildirler !!!
Aşağıdaki yazıyı dikkatle okuyunuz da ,ülkeyi yönetmekte olanların,
kendi ordusuna nasıl tuzak kurduğunu görünüz.
Naci KAPTAN / 26 Ocak 2013
Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün
TSK içinde gizli örgüt çalışması
Doğu Perinçek
Aydınlık25 Ocak 2013
Ablasını öldürmekten,yeğenine fuhuş yaptırmaktan veya erkek yeğenine tecavüzden hükümlü gizli tanıklar değil kanıtlarımız.
Üretilmiş yoğun diskler (CD) de değil.
Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün 2004 yılı Nisan ayında “Türkiye’nin büyük bölgelerinde askeri olarak istihbarat birimi kurma” çalışması yürüttüğü İletişim Tespit Tutanaklarıyla resmen kayda geçmiştir.
Dinleme mahkeme kararıyla Bu telefon dinlemeleri mahkeme kararıyla yapılmıştır.
İstanbul 1 No’lu DGM29.12.2003 tarihinde Müt. No: 2003/79 sayılı kararıyla İbrahim Bilgehan Taşdelen adlı kişinin 0533 410 88 00 numaralı GSM iletişim aracının dinlenmesine karar veriyor.
29.12.2003-27.05.2004 tarihleri arasında yapılan hukuki dinlemeler sonucunda Emniyet tarafından İletişim Tespit Tutanakları düzenleniyor. Bu tutanaklar dönüyor dolaşıyor 1. Ergenekon Davası’nın 245. Klasörüne giriyor.
Dinlemeler hukuki.
Tutanaklar resmi imzalı ve mühürlü.
Bu tutanakları ilgilenen herkes İşçi Partisi’nden Aydınlık’tan ve Ulusal Kanal’dan alabilir.
TSK içinde gizli istihbarat örgütü kuruluşu içintek deği lüç toplantı yapıldığ ıtelefon dinleme tutanaklarıyla kanıtlıdır.
Birinci toplantı Bolu Abant’ta
Tarih: 11 Nisan 2004 Pazar.
Yer: Abant Oteli
Katılanlar: Cüneyt Zapsu, Abdülaziz Zapsu, İbrahim Bilgehan Taşdelen (Başka katılan da olabilir isimleri tutanaklara geçmiş olanlar bunlar).
11 Nisan 2004 Pazar günü öncesinde İletişim Tespit Tutanaklarında 78910 Nisan tarihlerinde yapılan 5 ayrı konuşmada E. Korg. Altay Tokat’ın 11 Nisan Pazar günü Bolu’da Cüneyt Zapsu ile buluşacağı belirtilmektedir. Bu toplantıda Cüneyt Zapsu’nun “Tayyip Erdoğan adına” E. Korg. Altay Tokat’a “ciddi bir teklifte” bulunacağı da söylenmektedir.
Bolu Abant’taki toplantının gerçekleştiğini 14 Nisan 2004 günü gece yarısı saat 00.21’de yapılan telefon görüşmesinden öğreniyoruz. Bu görüşmede toplantıya Cüneyt Zapsu ve kardeşinin (Abdülaziz Zapsu) katıldığı belirtiliyor. Cüneyt Zapsu “Abi” diye andığı “Tayyip Erdoğan adına” önemli teklifi yapıyor.
Teklifin içeriği telefon tutanaklarına geçmiş. Aynen aktarıyoruz:
“Dediler ki,paşam dediler bir ricamız daha var dediler şu anda hükümet ile asker çok kötü abi. Çok kötü çok kötü aşırı. Dediler ki böyle böyle sayın işte abimizin [ Recep Tayyip Erdoğan] bir ricası var bir ekip kursun bize… görevlendirelim her bölgede Türkiye’nin büyük bölgelerinde askeri olarak istihbarat birimi kursun. Tüm yetkilerle donatalım. Bir de dediler sadece yani bu ülkenin gelişmesi için bu ülkeye zarar veren birimlerle ilgili bir takım işte bilgiler falan toplayalım. Başına da sizi getirelim diye teklifte bulundular. (…) Dediler işte üç yüz beş yüz falan filan şu bu kontrolleri sizin elinizde gizli ödenek sizin elinizde.”
İkinci toplantıda Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül var
Tarih: 12 Nisan – 26 Nisan 2004 arasında.
Yer: Ankara.
Katılanlar: Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, E. Korg. Altay Tokat. Büyük olasılıkla Ömer Dinçer de bu toplantıya katılıyor. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile E. Korg. Altay Tokat’ın görüşmesini2 7 Nisan 2004 günü saat: 16.55’te telefon görüşmesinden öğreniyoruz.
Ek Klasör 245’teki İletişim Tutanağının 186. dizi sayfasından şunları öğreniyoruz:
– E. Korg. Altay Tokat TSK içindeki istihbarat örgütü işini “Tayyip Beyle” ve “Abdullah Beyle” görüşüyor.
– E. Korg. Altay Tokat’ın hükümet ile asker arasında “köprü” olduğu belirtiliyor.
– Anlatıldığına göre E. Korg. Altay Tokat’a Ankara’da “tapıyorlar”.
Üçüncü toplantı E. Korg. Altay Tokat’ın “ofisinde”
Tarih: 27 Nisan 2004.
Yer: Altay Tokat’ın ofisi.
Katılanlar: Ömer Dinçer ve E. Korg. Altay Tokat.
Bu görüşmeyi de İbrahim Taşdelen’in yine 27 Nisan 2004 günü saat 16.55’te yaptığı telefon görüşmesinin Emniyet tarafından düzenlenmiş İletişim Tespit Tutanağından öğreniyoruz. İbrahim Taşdelen bu görüşmenin Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve E. Korg. Altay Tokat’ın katıldığı toplantının devamı olarak yapıldığını belirtiyor ve görüşmenin içeriği hakkında şu bilgiyi veriyor:
“Yav bir gelsen çok güzel şeyler var da yaşaman lazım. İnanılmaz şeyler var.”
Hedef: “Askeri diskalifiye”
Tayyip Erdoğan’ın kurduğu gizli örgütün TSK içinden istihbarat toplamanın ötesinde TSK içindeki “zarar veren birimlere” karşı operasyon amaçlı olduğu da açıkça belirtiliyor (14 Nisan 2004saat: 00.21).
Bu operasyonun hedefini yine İletişim Tespit Tutanaklarından öğreniyoruz: “Diskalifiye” yani tasfiye.
Bu hedef de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bir telefon görüşmesine kulak misafiri olan İbrahim Taşdelen tarafından aktarılıyor. Bakan1 Nisan 2004 günü yapılan MGK toplantısında askerin tutumunu anlatıyor ve “Bu askeri bir türlü diskalifiye edemiyoruz” diye yakınıyor (1 Nisan 2004 günlü telefon görüşme tutanağı).
Yasadışı Özel Örgüt bu amaçla kuruluyor.
Gizli Örgütün ilk uygulamaları
E. Korg. Altay Tokat bu gizli örgüt işinde nereye kadar devam etti ayrı bir konu. Ama ilk başta kolları sıvadığı 5 telefon ve 5 hat alınması için ekibine talimat vermesinden anlaşılıyor. Hatlar Altay Tokat tarafından ayarlanıyor. “Kırılmayan” (dinlenmeyen) hatlar bunlar (14 Nisan 2004 günü saat: 00.21’deki konuşma).
Ayrıca TSK içinde gizli örgüt kurma işinin ilk harçlığı olarak Altay Tokat ve ekibine gazyağı işinde birçok olanak ve maddi çıkar sağlanıyor. Tutanaklar bu konuyla ilgili bilgiyle dolu.
2003’teki gizli örgütlenmenin TSK içindeki kolu
Tayyip Erdoğan’ın yasadışı gizli bir örgüt kurduğunu Yavuz Donat’ın 11 Temmuz 2003 günlü haberinden öğrenmiştik. O zaman muhalif cephede olan Sabah gazetesi bu haberi “Erdoğan’ın Özel Timi” başlığıyla vermişti. Yalanlanmadı. Yalanlanamazdı.
Bu Özel Tim’in TSK içinde istihbarat ve “diskalifiye” faaliyeti yürütme girişimi ise 2004 yılı Nisanındadır. O sırada “hükümet ile askerin arası çok kötü” diye telefon kayıtlarında sık sık belirtiliyor.
Örtülü Ödenek gizli örgüte
Örtülü Ödenek’ten “300 – 500 falan” bu gizli yasadışı faaliyete ayrılıyor
.
Örtülü Ödenek’e ayrılan tahsisattaki patlama da inkâr edilemez bir kanıt. Başbakan Yardımcısı Nâzım Ekren bu olağanüstü artışın istihbarat ve dinleme aygıtlarıyla ilgili olduğunu TBMM kürsüsünden itiraf etmişti.
Gizli örgütün faaliyeti
İzmir’de askerlerin casusluk davası, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kafes, Andıç vb tertipleri yapan bu gizli örgüttür. Genelkurmay Başkanlığı’nı dinleyen de bu gizli örgüttür.
Org. Işık Koşaner’in Genelkurmay’daki konuşmaları Gladyo medyasında günlerce yayımlandı. Bütün bu çalışmaları CIA ile birlikte Ankara’da kurdukları karargâhta yürüttükleri yine Aydınlık’ta kanıtlarıyla defalarca açıklanmıştır.
Genelkurmay Tüma. Semih Çetin’in kitabından öğrenebilir
Genelkurmay kendisini dinleyen örgütlenmenin başında Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ömer Dinçer, Cüneyt Zapsu, Abdülaziz Zapsu ve Altay Tokatların kuruluşuna katıldıkları örgütün bulunduğunu bilmiyor mu?
Nasıl bilmez!
Hâlâ öğrenemediyse Tüma. Semih Çetin’in kitabını bir komisyon oluşturup incelemelidir.
Kitabın adı: Bir İhanetin Öyküsü.
Öyküye dâhil olmak istemeyenler artık harekete geçmelidir.
Yüzlerce namuslu Türk subayı o gizli örgütün tertipleriyle casuslukla suçlanıyor.
Türk Ordusu bu tertipleri göğüslemeden nasıl savaşacak vatanı nasıl koruyacak?
Her yurttaşın beynindeki çengel budur!
Genelkurmay Başkanı TSK’nin varlığın ıCumhuriyeti ve vatanı korumakta kararlı ise bu gizli örgütlenmeyi kısa zamanda açığa çıkarır. Artık millet TSK’nin tasfiyesine karşı laf değil uygulama istiyor. Uygulamaya geçmeyenler düşman tertiplerine teslim olduklarını ilan etmiş olurlar.
İzmir’de askerlerin casusluk davası Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Andıç vb. adı altında düzenlenen tertipleri açığa çıkarmak için Tayyip Erdoğanların kurduğu bu gizli örgütlenmeyi saptamak Türkiye’nin yaşam sorunudur.
Bu eylem Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden Abdullah Gül açısından “vatana ihanet” suçunu oluşturduğundan diğer failler gibi onun da soruşturulması gerekmektedir.
CHP ve MHP muhalefet mi yapıyor?
Değerli yazarımız Özdemir İnce CHP ve MHP muhalefet yapmıyor diye yazıyor kaç gündür.
Kamuoyu bu görüşte ve doğrudur.
Atışmak laf yarıştırmak muhalefet değildir.
Muhalefeti İşçi Partisi yapıyor.
Mecliste muhalefet yapacak milletvekili yok mu?
Silivri Kalasından Meclis Araştırması önerisi
Silivri Kalasının F–3 hücresinden Meclis soruşturması öneriyoruz:
TSK içinde gizli istihbarat örgütü oluşturdukları kanıtlarla sabit olan Tayyip Erdoğan, Abdullah Gü, lÖmer Dinçer, Cüneyt Zapsu, Abdülaziz Zapsu ve Altay Tokat hakkında Meclis Araştırması yapılmalıdır.
Turgut Özal’in Özel Bürosu ve Çiller Özel Örgütü’nün devamını mı arıyorsunuz,işte size kapı gibi kanıtlar!
*1*
BOMBACI PAŞA’YA MANİDAR TEKLİF
24 Ağustos 2010
Kamuoyu onu Şemdinli’ye bomba attıran paşa olarak tanıdı. E. Korg. Tokat’ın bir özelliği daha vardı… O da ses kayıtlarından çıktı.
“Hakimleri yola getirmek için Şemdinli’de bomba atıyorduk” sözleri üzerine hakkında soruşturma açılan fakat aklanan Emekli Korg. Altay Tokat’a AKP’nin, “Asker içinde özel örgüt kur” diye bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu gelişme 1. Ergenekon İddianamesi’nin ek klasörlerindeki iletişim tespit tutanağında ortaya çıktı.
Ses kayıtlarına göre bombacı Altay Paşa ile Başbakan Erdoğan’ın o dönem aleni, şimdi ise gizli danışmanı olan Cüneyt Zapsu bu konuyu görüşmüşler. Zapsu,  Tokat’a,  “Ağabey (Recep Tayyip Erdoğan) özel bir istihbarat örgütü kurmanızı istiyor” diyor.
DOĞAN PAŞA: “TOKAT’A BAKANLIK TEKLİF EDİLDİ”
(SÖZDE) Balyoz’da tutuklanan, daha sonra serbest bırakılan Emekli Org. Çetin Doğan da Aydınlık Dergisi’ne yaptığı açıklamada konuyu doğruladı. Aydınlık – Tayyip Erdoğan’ların 2004 yılında Abant’ta yaptığı bir toplantıda TSK içinde gizli bir örgüt kurma teşebbüsü var. Hatta emekli Korgeneral Altay Tokat’a bu örgütün başına geçmesi için teklifde bulunuyorlar. Bunun telefon konuşmaları dava dosyasında mevcut.  Bu operasyonlara baktığımız zaman TSK içinde de böyle bir birim var mı? Bu birimin iktidarla ilişkisi nasıl?
Doğan – Şimdi bu birimi böyle etkili bir birim olarak değil de, muteber adamlar olarak belli insanların olduğunu sanıyorum. Mesela ben Altay Tokat’ın kendisine doğrudan sordum. O da kendisinin MİT başkanlığını şerefle kabul edeceğini, ama başka türlü bir şeye girmek istemediğini söylemiş. Başbakanla tek bir görüşmesi değil, birçok görüşmesi var. Kendisinden öğrendiğim şeyi söylüyorum; seçimlere gitmeden önce 2002’de “Seni bakan yaparım” demişler. “Senin gibi 10 adam daha getir, onları da milletvekili yaparım” diye de bir teklif var. Orduya çengel atma isteği var! Bunu şu veya bu şekilde elde etmiş olabilir, ama bu çengelin bir çentikten daha ileri gidebildiğini sanmam. Çünkü Ordumuzda buna teşne olabilecek çok sınırlı sayıda hep geri zekalı adam bulabilirler. Bunu samimiyetle söylüyorum. Cesaretleri de yoktur. Gerçek olan şu ki, iktidara niçin geldiklerini ve ne yapmak istediklerini bilen bir grup var. Aslında temelinde yapmak istediklerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kuruluş ilkeleriyle çeliştiğinin de farkındalar ve bu adımları atarken de karşılarında duracak olan gücün silahlı kuvvetler olacağını da biliyorlar. O yüzden de bir korku paranoyası var. Kesinlikle iktidara geldikleri zaman bir korku paranoyası içindeydiler. Bir kısım insanların, iktidarın bu durumunu kullanan, manipule edenler olduğunu sanırım. Bu durumda ikili oynayanların da ortalıkta eksik olmadıkları kuşkusu var. Bir kısmı da, “biz orduyu tanırız, size yardım ederiz” diyen kaşarlaşmış politikacılar, iş adamları var. Şiir gibi geçinip gitmeye çabalayan, geleceğe yatırım yapmak isteyen insancıklar var. Başbuğ, gardı düşmüş bir ordu aldı. Elinden geldiğince, elindeki kadrolarla samimiyetle birşeyler yapmaya çalıştı. Ne ölçüde başarılı olduğunu tarih yazacaktır. Bunun şimdi yorumunu yapmanın gerekli ve yararlı olacağına inanmıyorum.
İşin daha ilginci ise, “O dedi, bu dedi”lerle onlarca askeri tutuklamaktan geri durmayan savcılar, yasa dışı bir oluşum girişimi karşısında sessiz kaldılar.İşte, Bombacı Altay Paşa veCüneyt Zapsu’nun Emniyet’in dinleme kaydına takılan diyalogları!
1. Ergenekon iddianamesinin 245. ek klasörüne konulan ve emekli Korgeneral Altay Tokat’a; nasıl Tayyip Erdoğan’a bağlı özel bir örgüt kurması teklifinin götürüldüğünü açığa çıkaran konuşmaları Aydınlık Dergisi 27 Aralık 2009 tarihli sayısında yayınlamıştı. O kayıtları tekrar yayınlıyoruz.
Tarih: 1 Nisan 2004
İbrahim Taşdelen, aynı gün bir araya geldiği Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın telefon görüşmesine “kulak misafiri” olmuş, ortağı Esat Kurucu’ya anlatıyor:
TAŞDELEN: Yolda gidiyoruz, şey aradı. Bugün MGK vardı ya.
KURUCU: He.
TAŞDELEN: Kulak misafiri oldum. Tabii askerlerle tartışmışlar bugün. Kıbrıs konusu için askerler demiş “Böyle bir hata yaptığınız zaman ipinizi çekeriz” demişler.
KURUCU: Evet
TAŞDELEN: İşte Bakan Bey diyor ki, artık hala biz bu askeri diyor, bir türlü diyor diskalifiye edemiyoruz.
***
Tarih: 4 Nisan 2004
İbrahim Taşdelen, arkadaşına, Korg. Altay Tokat’a verilecek ihale rüşvetini anlatıyor:
Ergenekon dosyasında, el yazısı ile, özgün belgenin altına “hediye ihale” notu düşülmüş.
TAŞDELEN: Sabah saat 6 sında Paşa mesaj geçmiş bana
X: Ne diyor?
TAŞDELEN: Yav her şeyi beraber yapacağız şöyle olacak böyle olacak
X: Abi canını yiyeyim şu işlerini çöz, bizi de al yanına artık yav
TAŞDELEN: Demin İkbal ile senin muhabbetini yapıyorduk. Dedim ki şimdi Paşa’yı biliyorsun.
En tepedekiler bir hediye olsun diye bir ihale verecekler.
***
Tarih: 9 Nisan 2004
Bir kaçakçılık soruşturması nedeniyle telefonları dinlenen İbrahim Taşdelen ile Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler telefonla konuşuyorlar. Konu: Cüneyt Zapsu’nun 11 Nisan’da Bolu’da düzenleyeceği toplantı.
TAŞDELEN: Pazar günü o toplantı var abi biliyorsunuz.
GÜLER: Söyledi Paşa. Dün de aradı. Kimler katılıyor?
TAŞDELEN: Cüneyt Bey herhalde büyük ihtimalle. Bir de çok yakın bir iki insanlar daha var.
Ciddi bir teklif olayı var abi. Bu teklifi işte bu Pazar açıklayacaklar.
GÜLER: Teklif mi yapıyorlar Paşa’ya?
TAŞDELEN: Sayın Erdoğan vasıtasıyla.
***
Ergenekon dava dosyasında aşağıdaki telefon görüşmesi tutanağının üzerinde el yazısıyla:
“Abi (RTE) Altay Tokat’tan askeri istihbarat kurmasını istiyormuş” yazıyor. Hiç korkuları yok. İlerde hesabı sorulur diye düşünmüyorlar. İlelebet iktidarda kalacaklarına iyice inanmışlar.11 Nisan toplantısından 2 gün sonra İbrahim Taşdelen, ortağı Esat Kurucu ile telefonda konuşuyor.
TAŞDELEN: …Sonra dediler ki, paşam dediler, sizden bir ricamız daha var dediler, şu anda Hükümet ile Asker çok kötü abi…
KURUCU: Öyle, de mi?
TAŞDELEN: Çok kötü, çok kötü, aşırı. Dediler ki böyle böyle.
Sayın abimizin bir ricası var, bir ekip kursun bize .Görevlendirelim her bölgede.
Türkiye’nin büyük bölgelerinde askeri olarak istihbarat birimi kursun.
KURUCU: Evet.
TAŞDELEN: Tüm yetkilerle donatalım bir de, dediler. Sadece yani bu ülkenin gelişmesi için bu ülkeye zarar veren birimlerle ilgili bir takım işte bilgiler falan toplayalım, başına da sizi getirelim diye teklifte bulundular. Ne ise dediler işte, üç yüz beş yüz falan filan, şu bu kontrolleri sizin elinizde, gizli ödenek sizin elinizde. Neyse, Paşa yolda geliyoruz ikimiz beraber. Paşa’nın arabasını kullanıyordum. Baba, dedim, yani bu saatten sonra bizim menfaatimiz, senin siyasi geleceğin söz konusu dedim.
KURUCU: He.
TAŞDELEN: Biz dedim parti olarak bir daha başa gelemeyiz (MHP’yi kastediyor) öyle şansımız yok, bunu da dedim göz önüne al
***
Tarih: 17 Nisan 2004
Korg. Altay Tokat’a rüşvet olarak Honda verecekler. Ama Paşa, Honda yerine Toyota Rav 4 istiyor.
Korg. TOKAT: Hani bu Honda dedik ya
TAŞDELEN: Ha evet abi, babacığım
TOKAT: Peki onu Ravatöre çevirsek nolur? Aynı fiyat ben baktım.
TAŞDELEN: Ney babacığım?
TOKAT: Toyota Rava 4, Rava 4
TAŞDELEN: Tamam babacığım olur
***
Tarih: 27 Nisan 2004
İbrahim Taşdelen, Korg. Altay Tokat’ın Erdoğan, Gül ve Ömer Dinçer ile görüşmelerini arkadaşına anlatıyor:
TAŞDELEN: Abi ne yapsın baba. Var ya tapıyorlar resmen.
X: Allah Allah?
TAŞDELEN: Hükümetle asker arasında köprü ya şimdi
X: Allahını seversen?
TAŞDELEN: Kur’an çarpsın. Şimdi bu Tayyip Bey’le de bazı şeyleri var. Bir görüşmeleri oldu Abdullah Bey ile
X: Hı
TAŞDELEN: Ömer Bey geldi bugün babanın yanına.
X: Ömer Bey kim?
TAŞDELEN: Dinçer *2*
E.Korg. Altay Tokat kimdir ?
Şimdi bakalım, bu Korg. Tokat içinden yetişmiş olduğu TSK’ya karşı ihanet etmekten başka neler yapmıştır:
* Korg. Tokat, 1999 yılında emrinde çalışan bir subayın karısı ile makamında yakalanıyor ve bu yüzden emekli ediliyor.
*Emekli edildikten hemen sonra MHP’ye katılıyor ve 2000 yılındaki kongrede MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine ve ayrıca Devlet Bahçeli’nin askeri danışmanlığına getiriliyor.
Bu sıralarda Amerika, Irak’a müdahale etmeye hazırlanıyor. Genelkurmay Başkanı olan Org. Kıvrıkoğlu görevdedir. Hükümette ise DSP-MHP-ANAP koalisyonu var.
Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, müdahaleye karşı Türkiye’nin alabileceği önlemler hakkında çalışma yapıyorlar.
Alınan karara göre:
* Türkiye ABD saldırısında görev almayacak.
* Amerika müdahale etmeden önce Türk Ordusu Kuzey Irak’a girecek, ve orada, Amerikan müdahalesinin getirebileceği olumsuzluklara karşı durabilecek bir hatta mevzilenecek.
Daha açık söylemek gerekirse, Türkmenlerin haklarını koruyacak ve PKK’nın güçlenmesini önleyecek şekilde Kuzey Irak’ın bir kısmını işgal edecek.
O sırada Başbakan olan Ecevit  bu planı onaylıyor ve planın uygulanabilmesi için Org. Kıvrıkoğlu’nun görev süresinin uzatılması yönünde bir kararname ve yasa teklifi hazırlanıyor.
Ancak bu plan, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi önünde büyük bir engel meydana getirmektedir. Bunun için Amerika derhal harekete geçiyor, Korg. Tokat’a bu planı durdurma talimatı veriyor.
Devlet Bahçeli, akıl hocası olan Korg. Tokat’ın yönlendirmesi ile, Org. Kıvrıkoğlu’nun görev süresinin uzatılmasını engelliyor.
O sırada TBMM Başkanı olan MHP’li Ömer İzgi’nin anlattığına göre, Devlet Bahçeli, bu konuda hazırlanan kararnameyi ve yasa teklifini TBMM’ye getirmiyor.Böylece Korg. Tokat, ilk ihanet görevini yerine getirmiş oluyor.
Korg. Tokat, bu olayla ilgili olarak 11 Ağustos 2003’te Fethullah Gülen’in Aksiyon Dergisine şunları söyledi:
“Doğrudur. Aynen doğrudur. Harp yok, darp yok. Neden uzatıyorsunuz? Hayır, olmaz dedim. İşte onu engelledik. Özkök Paşa Genelkurmay Başkanı olamıyordu. Bizim dışımızda herkes evet demiş. Ben orada olmasam oluyordu”
***
Sadece Org. Kıvrıkoğlu’nun yerine Amerika’nın dediklerini yapmaya amade Org. Özkök’ün geçmesi yetmiyordu. Amerika’ya karşı plan yapan Ecevit Hükümetinin de saf dışı bırakılması gerekiyordu.
Amerika’nın yeni bir talimatı ile harekete geçen Korg. Tokat, Devlet Bahçeli’yi ikna ediyor: Koalisyon sona erdirilecek. Sadece Korg. Tokat’ın yönlendirmesi ile harekete geçen Devlet Bahçeli, partisinin hiçbir organı ile görüşmeden Temmuz 2002’de “erken seçim” kararını açıklıyor.
Halbuki bir hafta önce koalisyon ortakları ile birlikte basının karşısına geçerek “erken seçim yok” açıklaması yapmıştı…Böylece Korg. Tokat, ikinci ihanet görevini de yerine getirmiş oluyordu.
Amerikan saldırısına katılmamak ve Kuzey Irak’ta caydırıcı bir hatta mevzilenme kararı alan Ecevit Hükümeti ve Org. Kıvrıkoğlu saf dışı edilerek, Amerika’nın her isteğine “evet” diyecek olan Org. Özkök ve AKP Hükümeti işbaşına getirilmiş oluyordu.
Korg. Tokat hiç rahat durmuyordu.
Haziran 2004’te yapılan bir polis operasyonu ile 5 kişi tutuklandı. İthal edilen gazyağı, ÖTV ödememek için “solvent” olarak beyan edilmiş ve 7,5 trilyon liralık bir vurgun yapılmıştı.
Polisin ele geçirdiği belge ve banka dekontlarında E. Korg. Altay Tokat, Ulaştırma bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak ve Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler’in adları yer alıyordu.
Esat Kurucu’nun Akbank Körfez Şubesi’ndeki hesabindan Albayrak’a ve Korg. Tokat’a 42 şer bin Avro havale çıkarılmıştı. Ayrıca, Esat kurucu’nun Korg. Tokat’a 2004 Passat oto hediye ettiği ortaya çıktı.
Kaçakçılık olayını ortaya çıkaran İzmit Emniyet Müdürü Ercüment Özbeyli kızağa alındı.
2007’de Paris’te 300 bin Avro bozdurmak isterken şüphe üzerine yakalanan iki PKK’lı, ifadelerinde Yüksekovalı iş adamı Hikmet Serdar’ın adını verdiler. Hikmet Serdar, İstanbul’da 47 kilo kokain ile yakalandı. Telefon konuşması bantlarında Hikmet Serdar’ın Korg. Tokat’a “Baba” ve “Paşa” diye hitap ettiği görüldü. Bir telefon görüşmesi ise aynen şöyle;
HİKMET SERDAR: Uyuşturucu ticareti yaptığım şüphesiyle polis telefonlarımı dinliyor
KORG. TOKAT: Biz analarını s…keriz.
Tokat, bu operasyonda delil yetersizliği ilke serbest bırakıldı.
***
Bu arada, 2004 yılında, MHP MYK üyesi ve Bahçeli’nin danışmanı olduğu halde, AKP ile ilişki kuruyor ve Tayyip Bey, ona TSK içinde gizli istihbarat örgütü kurma görevi veriyor.
***
Korg. Tokat, Şemdinli olayları ile ilgili olarak 2 Ağustos 2006 tarihli Aktüel dergisine “ben de mahkemeyi etkilemek için bomba attırdım” diye açıklama yaptı. Böylece Korg. Tokat, Ergenekon tertibine giden yolda kritik bir aşama olan Şemdinli tertibinde boylu boyunca yer almıştı.
Bu demecinin ardından Korg. Tokat 2006 yılındaki kongrede MHP yönetiminden çıkarıldı.Ancak bu arada olan olmuş, MHP Amerika’nın uğursuz planlarında bir maşa gibi kullanılmıştı.
Dipnotlar :
*1* Aydınlık Gazetesi 25 Ocak 2013
*2* http://askerhaber.com/printer.php?q=1&id=1395
*3* Serdar Bolat * AYDINLIK, 27 Aralık 2009
This entry was posted in FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, PERDE ARKASI, Politika ve Gundem, TSK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

One Response to PERDE ARKASI * Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün TSK içinde gizli örgüt çalışması * Bakanlık teklif edilen ve jip hediye edilen komutan

  1. Pingback: GENELKURMAY’DAN EVRAK ÇALAN KOMUTAN | Cumhuriyetimiz İçin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *