Zehir zemberek *** Bir emperyalist hesap var. Rusya Türkiye’ye düşman yapıldı. Gerilim tırmanıyor. Rusya saldırırsa! NATO Türkiye’yi korur mu? Kağıt üstünde mi korur? ABD ile Rusya anlaşmışsa! Türkiye’yi kim korur? Öp namlunun ucunu!

Pictures of Russian troops taken across western Syria have been uploaded to social media. A video from Syria supposedly filmed on August 23 during the battle of the port of Latakia also shows an ultramodern Russian-made infantry combat vehicle

Pictures of Russian troops taken across western Syria have been uploaded to social media. A video from Syria supposedly filmed on August 23 during the battle of the port of Latakia also shows an ultramodern Russian-made infantry combat vehicle

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3226009/First-picture-proof-Russia-troops-ground-Syria-helping-dictator-Bashar-Al-Assad-ve-APRIL.html#ixzz3u2LpveLv

Sözcü
Necati Doğru
Aralık 10 2015

Zehir zemberek

Rusya, Ermenistan’dan, İran’dan, Kıbrıs Rum kesiminden, Suriye’den Karadeniz ile Akdeniz’den Türkiye’yi karadan, denizden, havadan ablukaya alacak biçimde; açıkça füzeler, rampalar, savaş uçakları, savaş gemileri, askeri birliklerle kuşattı.

Rusya zehir zemberek!
Domatese boykot.
Turiste ambargo.
Aynı anda askeri abluka.
Rusya ne istiyor?

Özür istiyorsa; başta Türk Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları olmak üzere resmi otoritelerden 100 kez “özür dileme” anlamına gelen yaklaşımlar gördü. Daha dün sabah Türk Cumhurbaşkanı sözcüsü, “Rusya ile gerilimi artırmak istemiyoruz” diyerek 101’inci özrü de dilemiş oldu. Ayrıca Rus uçağının düşürüldüğü 24 Kasım’dan beri 1 tek Türk savaş uçağı Suriye hava sahasına girmedi buna karşılık Rus uçakları ise Suriye’ye yardım götüren Türk TIR’larını sorgusuz, sualsiz bombalayıp durdular.

Hepsi özür dileme!
Daha ne olsun!

Rusya, Türkiye’ye bir bahane bulup ordusuyla saldırırsa NATO ve ABD Türkiye’nin yanında yer alırlar mı?

Biz NATO üyesiyiz.
Kağıt üstünde alırlar.
Ama kağıt üstünde.

Bir bahane de ABD ile NATO bulabilir, “uçağı düşürmeyecektiniz” deyip Türkiye ile Rusya’yı yüz yüze bırakabilir mi?

Rusya ile ABD anlaşıyorlar.Ortadoğu haritasına “yeni cetvelli biçimi” birlikte veriyorlar. Birlikteliklerine zaten “IŞİD’e Karşı Koalisyon Güçleri” diye ad koydular. Koalisyonun içinde ABD ile Rusya’nın yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada, Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Portekiz, İran ile Türkiye bile var.

Ortada ölümcül çelişki!
Anlaşılması zor zıtlık!

Rusya ile Türkiye “IŞİD’e karşı Koalisyon Gücü” nün birer üyesiler.
Savaşacak noktaya geldiler.

Geldiler mi?
Getirildiler mi?

Kim itti Türkiye’yi Rus uçağı düşürmeye? Rus uçağını düşürürsek, Rusya Türkiye’ye saldırır ve NATO da Rusya’ya savaş açar, “iflas etmiş Suriye politikamız” böylece kurtulur hesabı mı yapıldı?

Bu hesap tutmadı.
Kağıt üstünde kaldı.
Rusya zehir zemberek.
NATO havaya bakıyor!
ABD, konuya sağır ve kör!

Ortada ikinci ölümcül çelişki de; ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada, Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Portekiz, Rusya ve Türkiye birlikte karar verip kurdukları “Koalisyon Güçlerinin” bu kadar silah, bu kadar füze, bu kadar uçak, bu kadar gemi, bu kadar bombayı topu topu 50-60 bin cihatçı militanı olan IŞİD’e karşı yığdıklarını söylemiş olmaları.

IŞİD’in gerçek gücü ne?
İman mı, inanç mı?
Yoksa petrol parası mı?

IŞİD, Irak’da ve Suriye’de bazı petrol sahalarını ele geçirdi. Bu sahalardan petrol çıkarıp satıyor ve günde 1 ile 1.5 milyon dolar gelir elde ediyor. Hayret edilecek bir durum: ABD istihbaratı, Rus istihbaratı, İngiliz, Fransız, Alman istihbaratları, Türk ve İran istihbaratları hepsi “koalisyon gücü üyesi ülkelerin” binlerce ajan çalıştırdığı gizli servisleri, IŞİD’ in petrolü kime sattığını bulup çıkaramıyorlar. O alıcıyı ve taşıyıcıyı yok edemiyorlar. Putin, “IŞİD petrolünü Türkiye alıyor” diyor, Erdoğan ise “IŞİD petrolünü Ruslar alıp satıyor“ karşı suçlamasını yükseltiyor.

Bir emperyalist hesap var.
Rusya Türkiye’ye düşman yapıldı.
Gerilim tırmanıyor.
Rusya saldırırsa!
NATO Türkiye’yi korur mu?
Kağıt üstünde mi korur?
ABD ile Rusya anlaşmışsa!
Türkiye’yi kim korur?
Öp namlunun ucunu!

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/necati-dogru/zehir-zemberek-1005307/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DÜNYA ÜLKELERİ, FAŞİZM, Gundem, Haber, NECATİ DOĞRU YAZILARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ, RADİKAL İSLAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *