SURİYE SINIRINDA DÜŞÜRÜLEN RUS UÇAĞININ ÖZELLİKLERİ *** Rus uçağının pilotlarının öldü iddiası

Sputnik
23.11.2015

Su-24M ön bölge bombardıman uçağı

Su-24М (NATO raporlama adı: ‘Fencer’), Rus Hava Kuvvetleri’nin her türlü hava koşullarında gece gündüz görev yapabilen ön bölge bombardıman uçağıdır.

1970’lı yıllardan beri üretilen İki koltuklu, çift motorlu uçak Rusya ‘nın ilk entegre sayısal seyrüsefer/atak sistemiyle donatılmıştı. Şu an Su-24M uçakları, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri’nin hücum kıtalarının temelini oluşturuyor

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/infografik/20151123/1019205991/Su-24-bombardiman-uacagi.html#ixzz3sRDejfD0

24/11/2015

Rusya uçağının vurulması pilotlar öldü iddiası

SURİYE’de Türkiye sınırını ihlal eden Rusya’ya ait SU – 24 tipi savaş uçağı vuruldu. Uçaktan kurtulan pilotlardan birinin öldüğü, diğerinin ise Türkmenler tarafından esir alındığı belirtiliyor.

SURİYE Türkmendağı bölgesinde Rusya’ya ait bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından düşürüldü.Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus uçağının 5 dakika içerisinde 10 kez hava ihlali nedeniyle uyarıldığının altı çizildi. TSK, uçağın düşürülmesiyle ilgili “Uçak Türkiye angajman kuralları kapsamında saat 09.24’te düşürüldü” notunu paylaştı.

PİLOTLARDAN BİRİ ÖLDÜ İDDİASI
Rus askeri helikopterlerinin bölgede uçağın enkazını ve pilotları aradı. Düşürülen uçağın SU – 24 tipi olduğu açıklandı. Düşen uçaktan paraşütle atlayan pilotlardan biri Türkmen Dağı’na, diğeri ise Yayladağ’a yakın bir bölgeye düştü. Pilotlardan birinin öldüğü, diğerinin yaralı olduğu belirtildi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Düşürülen Rusya uçağından atlayan ancak sonrasında henüz kesinleşmeyen sebeplerle ölen Rus pilotun kimliği belli oldu.Ölü haldeki fotoğrafı ve videosu yayımlanan pilotun Rumyantsev Sergei Aleksandroviç olduğu duyuruldu.

Rusya uçağı sınır ihlali yapmasının ardından düşerken içindeki 2 pilot paraşütle atladı. TSK helikopterleri atlayan pilotları aramak için havalandı. Pilotların uçaktan atladıktan sonraki görüntüleri de saniye saniye kaydedildi.

‘IŞİD BİR DİZİ ÜLKENİN ORDUSU TARAFINDAN KORUNUYOR’

Rus uçaklarının, Rusya kökenli IŞİD militanların konuşlandığı bölgeyi vurduğunun altını çizen Putin, “Teröristlerin elindeki bölgelerden büyük miktarda petrol ve petrol ürününün Türkiye’ye gittiğini uzun zamandır biliyoruz. Buradan terörist grupların eline büyük paralar geçiyor” dedi.

Putin ayrıca, “IŞİD bir dizi ülkenin ordusu tarafından da korunuyor. Bu da, (IŞİD militanlarının) insanları en acımasız yöntemlerle nasıl öldürebildiklerini ve Avrupa’nın kalbinde nasıl terör saldırıları düzenleyebildiklerini açıklıyor” diye konuştu.

‘PİLOTLARDAN BİRİ HAVADAYKEN KARADAN AÇIKLAN ATEŞ SONUCU ÖLDÜ’

Rusya Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, ilk belirlemelere göre SU-24 içindeki pilotlardan birinin havadayken karadan açılan ateş sonucunda öldüğününü duyurdu.

‘RUS UÇAKLARINA TEHDİT OLUŞTURAN TÜM HEDEFLER VURULACAK’

Genelkurmay Başkanlığı, S-300’e benzer hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan ‘Moskova’ isimli kruvazörün, Suriye’nin Lazkiye limanı açıklarına gönderileceğini ve Rus savaş uçakları için potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin vurulacağını belirtti. Ayrıca, Suriye’de görev yapan bombardıman uçaklarına bundan böyle avcı uçaklarının eşlik edeceğini de açıklandı.

‘TÜRKİYE’NİN TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN CİDDİ SONUÇLARI OLACAK’

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Turizm Komitesi Başkanı Mihail Emelyanov da TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Rus savaş uçağının düşürülmesinin Türkiye’nin turizm sektörü açısından ‘ciddi sonuçları’ olacağını söyledi.

Rusya Turizmciler Birliği Sözcüsü İrina Turina da İnterfax haber ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’de şu anda 10 bin Rus turist olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

RUSYA: TUR OPERATÖRLERİNİ DESTEKLEYECEK KAYNAKLARA SAHİBİZ

Bu arada Rusya Finans Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada da, ”Türkiye turlarının iptal edilmesinden etkilenecek tur operatörlerini destekleyecek kaynaklara sahibiz” denildi.

17.48 Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan bir askeri kaynak, Türkiye’nin Rus uçağını düşürerek teröre verdiği desteği gösterdiğini belirtti.

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/turkiye/20151124/1019216204/turkiye-suriye-askeri-ucak-rusya.html#ixzz3sRMaXpLS

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/turkiye/20151124/1019216204/turkiye-suriye-askeri-ucak-rusya.html#ixzz3sRMuF75V

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/turkiye/20151124/1019216204/turkiye-suriye-askeri-ucak-rusya.html#ixzz3sRNPZAGh

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem, RADİKAL İSLAM, TERÖR, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *