ONURLU,NAMUSLU,BAŞARILI İNSANLARIN YAŞAMLARINI, İTİBARLARINI , GELECEKLERİNİ ÇALDILAR **** MAHKEME SALONUNDA NEFES BİLE ALDIRMADILAR * ADALETİN SAATİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI * Fetullahi savcılar , yargıçlar * Şimdi sıra hesap vermeye geldi

ASUMAN ARANCA/SÖZCÜ
Kasım 3, 2015

54 hakim ve savcı hakkında flaş karar

Açığa alınan 54 hakim ve cumhuriyet savcısına
yurtdışına çıkış yasağı kondu.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Selam Tevhid Dosyasındaki dinleme kararlarını veren ve aralarında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u tutuklayan hakimin de olduğu 54 yargı mensubu hakkında, yurt dışına çıkış yasağı koydu. Mahkeme ayrıca bu isimlerin pasaportlarının iptali için Emniyet Genel Müdürlüğüne yazı yazdı.

BAZI İSİMLER ÇIKARILDI

HSYK 3. Dairesi, Selam Tevhid Dosyasında usulsüz dinleme kararı verdikleri iddia edilen 63 hakim ve savcıdan 9′unu eleyerek 54′ü hakkında soruşturma izni vermiş ve dosyayı tedbir istemiyle 2. Daire’ye göndermişti. Bir eleme de kendisi yapan HSYK 2. Dairesi  49 yargı mensubunu “Yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği” gerekçesiyle açığa alırken, 5′i hakkındaki talebi reddetmişti

HSYK 2. Dairesi’nin görevlendirdiği müfettişin 54 isim hakkında yürüttüğü soruşturmada dün flaş bir gelişme yaşandı. HSYK Başmüfettişinin talebi üzerine harekete geçen Bakırköy Cumhuriyet  Başsavcılığı, 54 hakim ve savcı hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasını talep etti. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi  de, müfettişin talebini yerinde gördü.

54 hakim ve savcı hakkındaki soruşturma “Siyasal ve askeri casusluk”, “Silahlı terör örgütü kurma ve üye olma” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasından yürütülüyor. 54 yargı mensubunun pasaportu da iptal edilecek.

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ve 17 Aralık soruşturmasına bakan Savcı Celal Kara, haklarında “örgüt ve darbeye teşebbüs” suçundan yakalama çıkarılmasından bir kaç saat önce mevcut pasaportları ile yurt dışına kaçmışlardı.

BAŞBUĞ’U TUTUKLAYAN HAKİM

Hakkında yurtdışına çıkış yasağa konulan isimlerden dikkat çekici olanlar ise şöyle:

Ergenekon savcısı Cihan Kansız, Balyoz savcıları Hüseyin Ayar, Hakan Karaali, Şike davası savcısı Mehmet Berk, Selam Tevhid savcısı Adnan Çimen, Oslo soruşturmasında Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya,

Balyoz davası hakimi Mehmet Üründü, Ergenekon hakimi Sedat Sami Haşıloğlu, İlker Başbuğ’u tutuklayan hakim Vedat Dalda, Hrant Dink davasında “örgüt yok” diyen mahkemenin başkanı Rüstem Eryılmaz,

17-25 Aralık savcıları Celal Kara ve Muammer Akkaş ile hakim Süleyman Karaçöl, İstanbul’daki cemaat operasyonunda tutuklanan polisler hakkında tahliye kararı verdikten sonra “darbeye teşebbüs ve örgüt” suçundan tutuklanan hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/54-hakim-ve-savci-hakkinda-flas-karar-976404/  

This entry was posted in ERGENEKON - BALYOZ, FAŞİZM, Fetullah Gülen, HUKUK-YARGI-ADALET, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *