ORGANİZE KİRLİ İŞLER * EVLERDE ZOR ZAPTEDİLENLERİ SOKAĞA SALDILAR * Reis ‘Bu gece işi bitirin’ dedi

Cumhuriyet
CANAN COŞKUN
06 Ekim 2015 Salı

Reis ‘Bu gece işi bitirin’ dedi

Eski özel harekâtçı Yahya Kemal Gezer, Ahmet Hakan’a saldırı talimatını ‘Dövülecek bir adam var’ sözleriyle vermiş…

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a yönelik evinin önünde gerçekleştirilen saldırının ardından adli kontrol şartı dahi uygulanmaksızın serbest bırakılan eski özel harekât polisi Yahya Kemal Gezer ile ilgili akıllara durgunluk verecek ifadeler ortaya çıktı. Şüpheliler ifadelerinde kendisini şube müdürü olarak tanıtan bir şahsın Ahmet Hakan’ın dövülmesi için kendilerine 100 bin TL teklif ettiğini, Gezer’in ise “Bu işin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var. Ancak reisin kim olduğunu söylemedi. Bu işi iki üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler” dediğini aktardı.

HDP diyor

Mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest kalan Fuat Elmas, 23 Eylül’de önceden tanıdığı emekli polis Yahya Kemal Gezer’in Uğur Adıyaman’ı arayarak işletmecisi olduğu Fatih’teki Rüzgar Cafe’ye acil olarak gelmelerini söylediğini belirtti. Kafeye gittiklerinde Gezer’in kendilerine “Bir adam var dövülecek” dediğini aktaran Elmas, Gezer’e Hakan’ı niye döveceklerini sorduklarını söyledi. Elmas bunun üzerine Gezer’in kendilerine “Bu a…. koyduğumun oğlu şehitlere ‘ölü’ diyor. Açık açık ‘oyum HDP’ye’ diyor. Milleti tahrik, teşvik ediyor. HDP’ye oy vermesi için bunun inmesi gerekiyor. Bana bu akşam talimat verildi. Bu işin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var” dediğini belirtti.

Bize paketi verecekler

Gezer’in “reis” diye belirtilen kişinin kim olduğunu söylemediğini belirten Elmas, “Bu işi 2-3 gün içinde bitirin. Bize paketi verecekler” dediğini ve talimatın Kanlıca’dan geldiğini söylediğini aktardı. Elmas, bu konuşmanın ardından Uğur Adıyaman’ın, Ahmet Şengüler ve Kamuran Ergin’i arayarak görüşme teklif ettiğini söyledi. Kamuran Ergin’in evinde toplandıklarını belirten Elmas, evde Uğur Adıyaman’ın “Bu işi yaparsak bu adamı öldürecek herhangi bir harekette bulunmayacağız. Sadece bir iki tokatla yetineceğiz. Bir kişi dışında kimse saldırmayacak” dediğini söyledi. Adıyaman’ın ardından diğer şüphelilere “Korkma bizi nezarethaneye bile almayacaklar. Bu konuda içiniz rahat olsun” dediğini kaydetti.

Kurban bayramının ilk günü Kocamustafapaşa’daki Çevre Tiyatrosu’nda Kamuran Ergin, Uğur Adıyaman ve Ahmet Şengüler’le buluştuklarını aktaran Elmas, Ahmet Hakan’ın tatilde sandıklarını bunun üzerine Nişantaşı’ndan ayrıldıklarını söyledi.

Devlet kıymetimizi bilir

Elmas, keşif gününün ertesi günü Gezer’in cafesine gittiklerini aktararak, orada serbest bırakılan emekli polis Nezih Özbirinci’nin kendilerine “Sabredin çocuklar. Elimize mutlaka düşecek. Düştükten sonra devlet bizim kıymetimizi bilecek. Devlet bu zamana kadar paralelcilere güvendi. Bundan sonra bize güvenecek. Bize her kapıyı açacak’ dediğini söyledi. Ardından Gezer’in Uğur’a sitem ederek, “Bir işi çözemediniz. Bir hafta oldu tam. Bu işi yapmayacaksan başkasına vereyim dedim. Ama siz aldınız. Elinize yüzünüze bulaştırmadan bu akşam bitirin. CNN Türk’te programı var bu akşam. 23.30’da programı bitiyor. Program bittikten sonra bu işi bitirin” dediğini söyledi.

Adli kontrol şartı ile serbest bı rakılan Kamuran Ergin ise, saldırı olayının teklif edildiği günle ilgili olarak, Uğur Adıyaman’ın kendilerine “Beni bir numara aradı. Numarası gözükmüyor. Benle Fuat’ı Kayışdağı’nda bir yere götürdüler. Fuat’ı içeri almadılar. Benim gözümü bağladılar. Mahsenli bir yere indirdiler. Orada bana kendisini şube müdürü olarak tanıtan şahıs, Ahmet Hakan ile alakalı sıkıntıların olduğunu ve bu adamı dövmesi gerektiği sadece dövüp bırakmasını istedi. Bu işi yaparsak bize toplam yüz milyar para vereceklerini bu parayı da dördümüzün bölüşeceğini söyledi” diye konuştuğunu aktardı.

Yine Osmanlı Ocakları

Ergin ayrıca Uğur Adıyaman’ın “Osmanlı Ocakları’nın ilçe başkanlığını sana Nezir isimli bir şahıs ayarlayacak” dediğini söyledi.

Şüpheliler savcılık ifadesinde emniyetteki ifadelerini kabul etmediklerini, baskı altında ifade verdiklerini belirtti.

Bundan sonra kapılar bize açılacak’

Adli kontrol şartıyla serbest kalan şüpheli Uğur Adıyaman özel harekâtçı Gezer’in kendilerine Ahmet Hakan’la ilgili “Bunu bizim dövmemiz lazım. Bir daha yazı yazamayacak hale gelecek şekilde kolunu bacağını kırmamız lazım” dediğini söyledi.

Nedenini sorduğunu belirten Adıyaman Gezer’in kendisine, “Bu adam vatan haini. Bu adam İsrail ve Amerika ajanı. Hükümeti devirmek için her şeyi yaparak bizi bölmeye çalışıyor. Türkü Kürde, Kürdü de Türke kırdırmaya çalışıyor. Bu adam para için vatanını milletini satıyor” dediği ni söyledi. Çekinceleri olduğunu belirten Adıyaman Gezer’in yine kendisine, “Oğlum sen rahat ol. Emniyet konusunda da bir sıkıntınız olmayacak. Emniyette çayınızı çorbanızı içer, ifadenizi verir çıkarsınız. Üstelik de milyonların duasını alırsınız. Bundan sonra hayatınız çok değişecek. Her tarafta çok sevileceksiniz. Emniyet, devlet, halk hep size kucak açacak yani anla Uğur bundan sonra bütün kapılar size açılacak” dediğini sözlerine ekledi. Tutuklanan Ahmet Şengüler ise emniyet ifadesinde Yahya Kemal Gezer’den şikâyetçi ve davacı olduğunu söyledi.

Yahya Kemal Gezer

‘Kafe’sinin müdavimleri polisler’

Saldırıdaki karanlık isim eski özel harekâtçı Yahya Kemal Gezer

Ahmet Hakan’a saldırı soruşturmasında hâkimlik tarafından serbest bırakılan eski özel harekâtçı Yahya Kemal Gezer Fatih Aksaray’da bir kafe işletiyor. Gezer’in işlettiği Rüzgâr Kafe Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 100 metre mesafede yer alıyor. Gezer’in sahibi olduğu kafenin müdavimleri ise Emniyetçiler.

Çarkın’la yargılandı

Gezer’in “Terörle mücadele için belki bin kişi öldürmüşümdür” diyen Ayhan Çarkın ve eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’le yargılanıp beraat ettiği ortaya çıktı. Kamuoyunda DHKP-C üyeleri Sabahat Karataş, Eda Yüksel ve Taşkın Usta’nın öldürüldüğü 1992’de yaşanan Çiftehavuzlar baskını diye bilinen dava kapsamında tüm sanıklar suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Gezer’in ismi ayrıca “Denizdeki Susurluk” olarak bilinen 2003 yılındaki bir akaryakıt kaçakçılığı soruşturmasına da karışmıştı. Emniyet’e yansıyan ifadelere göre Ahmet Hakan’a saldırıda önemli bir role sahip olduğu anlaşılan Gezer’in serbest bırakılması ise soru işaretlerini beraberinde getiriyor

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/382123/Reis__Bu_gece_isi_bitirin__dedi.html

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Gundem, Haber, MEDYA, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *