FAŞİZM MEDYA VE BASINA SANSÜR VE BASKI *** FREDOOM HOUSE ‘Türk basını özgür değil’ * Türkiye’nin basın özgürlüğü notu kırık

‘Türk basını özgür değil’

İnsan hakları örgütü Freedom House’ın raporuna göre, son 10 yılda basın özgürlüğü büyük oranda azaldı. Türk basını da “özgür değil” kategorisinde yer aldı. (29.04.2015)

http://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyenin-bas%C4%B1n-%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC-karnesi-d%C3%BCzelmiyor/a-18425450

Türkiye’nin basın özgürlüğü notu kırık
Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesi düzelmiyor

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Türkiye’de buruk kutlanıyor. ‘Basının özgür olmadığı ülkeler’ arasında gösterilen Türkiye’de, iktidarı eleştiren gazeteciler hapse girme veya işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Birleşmiş Milletler’in 20 Aralık 1993’te aldığı kararla her yıl 3 Mayıs tarihinde kutlanan Dünya Basın Özgürlüğü Günü, Türkiye’de bu yıl da buruk karşılanıyor. Türkiye uluslararası kuruluşlar tarafından son yıllardaki sansür ve baskı politikaları nedeniyle basın özgürlüğünde dünyanın en kötü sicile sahip ülkelerinden biri olarak gösteriliyor.

İktidarı eleştirdiği için onlarca gazetecinin hapse atıldığı, yüzlercesinin işsiz kaldığı, binlercesinin tazminat davalarına muhatap olduğu Türkiye’de sosyal medya üzerinden hükümeti eleştirmek dahi cezalandırılabiliyor. Türkiye’de medya üzerindeki baskıları Deutsche Welle’ye değerlendiren gazeteciler, yakın zamanda basın özgürlüğü açısında olumlu bir gelişmeye dair umutları olmadığını söylüyor.

http://www.dw.com/tr/türkiyenin-basın-özgürlüğü-notu-kırık/a-18343375

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Gundem, Haber, MEDYA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *