HİÇ BİR GENEL KURMAY BAŞKANI BU DURUMA DÜŞMEDİ Necdet Özel, Kardak kahramanını mahkum ettirdi

Emin ÖZGÖNÜL/ANKARA
Temmuz 15, 2015
Sözcü

Necdet Özel, Kardak kahramanını mahkum ettirdi

“Efendiler, Bakanlar, Kuvvet CEO’ları, komutanlar, siz üzerinizdeki üniformayı sünnet kıyafeti mi zannediyorsunuz” diye soran Albay’a Necdet Özel cezası.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle ”Kardak kahramanı” SAT Komandosu Albay Ali Türkşen’i, 6 ay hapse mahkum ettirdi. Türkşen’in cezası ertelendi.

Albay Ali Türkşen, bir yazısında “Efendiler, Bakanlar, Kuvvet CEO’ları, komutanlar, subaylar; siz üzerinizdeki üniformayı sünnet kıyafeti, göğsünüzdeki şerit rozetleri ve madalyaları kumaş ve metal parçası mı zannediyorsunuz” demişti. Genelkurmay Başkanı Özel de Türkşen’den şikâyetçi oldu.

3. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davada Türkşen “Astlık üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik fiil” suçundan 6 ay hapse mahkum edildi. Mahkeme cezayı erteledi.

KARDAK KAHRAMANI

SAT komandosu Türkşen, 1996′da Kardak kayalıklarına çıkıp Yunan bayrağını indirmiş ve yerine Türk bayrağı dikmişti. Balyoz davasından tutuklanan ve 16 yıl hapse mahkum olan Türkşen, Anayasa Mahkemesi kararı ile özgürlüğüne kavuşabildi.

Balyoz davasından dolayı 2 yıl Hasdal Cezaevinde tutuklu kalan Türkşen,  Poyrazköy davasında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmıştı. Türkşen, 1996’da, Deniz Üsteğmen rütbesindeyken Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren kriz sırasında SAT komandosu olarak Kardak’a çıkmış ve Yunan askerlerinin kayalıkları terk etmesini sağlamıştı.

GÜNER İLE DE MAHKEMELİK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Donanma eski Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner ile de mahkemelik. Özel’in ‘’Hakaret’’ iddiasıyla yaptığı şikayetten sonra Güner hakkında 7 aydan, 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Balyoz davasındaki mahkumiyetlere tepki gösterip Donanma Komutanlığı görevinden istifa eden Güner, Genelkurmay Başkanı Özel’in denizci üniforması giyerek ‘’Beyaz Fırtına’’ tatbikatına katılması üzerine ‘’İyi ki, o lekesiz, bembeyaz, kutsal üniformayı zamanında çıkarmışım. Donanma’nın Amiral ve Albaylarının yüzde 80’ini tasfiye edenler, buna ses çıkarmayanlar utanmadan Donanma’ya geliyor, utanmayanlar da onu karşılıyor’’ demişti. Özel şikayetçi olunca, Güner hakkında dava açıldı. Bu dava halen devam ediyor.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/necdet-ozel-kardak-kahramanini-mahkum-ettirdi-885233/

This entry was posted in FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *