DEVLET BAHÇELİ VE MHP YÖNETİMİNE MEKTUPLAR *** Bahçeli: Gizli saraycı!

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
3 Temmuz 2015
Sözcü

Bahçeli: Gizli saraycı!

Bahçeli 820 yıl önceki gizli kralcılara benzedi. Bahçeli 820 yıllık gerici yüzünü ortaya koydu. Tarihin çöplüğüne gömüldü. Parlamenter demokrasi 820 yıl önce (1295’te) İngiltere’de başladı. İlerleyen yıllarda İngiltere sanayide, tarımda, yeni icat ve buluşlarda Avrupa’nın önderi ve örnek alınan ülkesi oldu. 1800’lerde kalkınmanın lider sektörü sayılan kömür üretiminde İngiltere tek başına yılda 30 milyon ton kömür üretiyordu. En yakın rakibi Fransa’nın üretimi 5 milyon ton kömürde kalıyordu. Yine İngiltere, o yıllarda dünyanın en yeni teknolojik sıçramalı üretimi; pamuğu iplik yapıp dokumaya çevirmede 30 milyon tezgahla önderdi. Böylece Dünya pamuk üretiminin üçte ikisini elinde tutuyordu. Ekonomik değişim, yeni sınıfları yaratmış “Saray’daki Kralın gücünün parlamentoda kırılması” ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Saray’ında Kral ve zihniyetini frenlemek için İngiltere’de liberal gözüken burjuvazi ile burjuvalaşan aristokrasi, İngiliz Parlamentosu’na ağırlık koydu.

Hürriyet… Eşitlik…
Bireyin özgürlüğü…
Hukukun üstünlüğü…
Milletin hakimiyeti…
Yaşasın Millet…
Yıkılsın Kral…
Diye bağırdılar…
Demokrasi vaat ettiler.

Kralın yetkilerini daraltıp, onu sarayına kapatacaklarını, hesap soracaklarını anlatıyorlardı fakat sadece büyük toprağı olanlar, yeni dokuma fabrikalarının, maden eritme ocaklarının, buhar gücünü emek gücünün yerine koyan yüksek hacimli üretim araçlarının sahipleri, çiftliklerinde ve sömürge şirketlerinde Afrika’dan silah zoruyla esir alınıp getirilmiş zenci köle çalıştıranlar İngiliz Parlamentosu’nda milletvekili olabiliyordu. Seçim yılında kendi kendilerini milletvekili adayı gösteriyor, söz gelimi 14 bin nüfuslu beldede sadece 21 kişinin oy atma hakkı olduğu bir seçimle parlamentoya milletvekili oluyorlardı. 21 kişi de zaten çiftliğinde çalıştırdığı kendi adamlarıydı ve “büyük çoğunlukla seçildim” diyorlardı. Parlamentoyu kukla haline getiriyor, böyle bir seçimin adına da “gürültüye sebep olmayan seçim” adını koymuşlardı.

Sözde krala karşıydılar.
Çoğu gizli kralcıydı.

Bahçeli, gizli Saraycı!
820 yıllık gerici!

Tayyip Erdoğan’ı yaptırdığı kaçak sarayından atacağım, yetkilerini tırpanlayacağım diye oy topladı fakat Tayyip Erdoğan’ı sarayında daha da güçlendirecek desteği “gürültüye sebep olmadan” sinsi bir sessizlikle sunuverdi. Bahçeli, son seçimde oylarını birkaç puan arttırınca kibir küpüne düştü. Tayyip’in kibri Bahçeli’ye bulaştı. Bahçeli, yüzde 40 oy almış Saray’daki Tayyip’e yüzde 60’ın hakkını yedirdi; “Bahçeli, 2015 Türkiye parlamenter demokrasi havuzunda Tayyip’in kibir yoldaşı” oldu.

Bahçeli gizli saraycı!
Tarihin çöplüğüne gider.
Seçimler olsun, görürüz.

CHP’li belediye başkanının eşi!

Dün Yılmaz Özdil de köşesinde çok güzel anlattı. Herkes deniz gören rezidanslarda otursun. Gözümüz yok. Rezidans düşmanlığı yapmıyoruz. CHP’nin yeni seçilmiş milletvekili devlet hastanesinde diş doktoru Gamze İlgezdi, “Four Winds Residence” adını koydukları “4 Havalı Rezidans“ta 3 daireyi alacak parayı nasıl kazandı, açıklaması gerekir. Gamze İlgezdi’den önce eşi Ataşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de “4 havalı rezidanstan 3 daireyi eşinin hangi parayla aldığını ve Gamze İlgezdi’nin milletvekili olmasında Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu ön seçim desteğinin ne kadar olduğunu” CHP’ye oy vermiş milyonlarca insanın anlayacağı şekilde açıklaması gerekir. Demokrasi adına!

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *