4 havalı rezidanslı! *** “Bu 4 Havalı’da daire fiyatları 1.5 milyon dolardan başlıyor 3 milyon dolara kadar çıkıyor. CHP’nin yeni milletvekili Gamze İlgezdi, 4 Havalı’dan 3 daire birden almış.”

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
1 Temmuz 2015
Sözcü

4 havalı rezidanslı!

Meclisimiz yenilendi. Umutlar tazelendi. Cevher yüklü, kalbi halka hizmet aşkıyla dolu yeni milletvekilleri seçildi. Mazbata aldı, yemin ettiler. Yemin ederken bazıları türban taktı, bazıları sol elini kaldırdı. Sol elini kaldırmak yiğitçe meydan okuma yani ben sol düşüncedeyim; emekten yanayım, “insanın insanı sömürmesine, yolsuzluğa, kirliliğe, haksız servet edinmeye, vergi kaçırmaya, pahalı rezidanslarda oturup halka halkçıyım diye yalan söylemeye karşıyım” demek.

Gizlim yoktur.
Saklım yoktur.
Saf su gibi temizim.

İşte CHP’nin İstanbul Birinci Bölge Milletvekili adı: Gamze İlgezdi.
Gitti, gezdi, geldi.
CHP’den milletvekili seçildi.
Milyonluk rezidansa çıktı.
Gazeteye yine manşet oldu.
Bir haftada 2 kez manşet:
Önce CHP’ye yandaş gazeteye manşet:
Sol eli kalkık yeminci.
Sonra sağcı AKP’ye yandaş gazeteye yine manşet:
Rezidanslı CHP’li.

Bu rezidans Bağdat Caddesi üzerinde devlet malı Meteoroloji binasının arazisi üzerinde, “şehir rantı üretmek ekonomisi çerçevesinde özel sektöre satılmış” ve bu kupon arsaya dikilmiş. Rezidansın penceresinden bakınca Marmara ayaklar altında, uzansan Büyükada, Burgaz, Heybeli’yi elinde tutacakmış duygusuyla havalanıyorsun.

Zaten adı çok havalı:
Four Winds Residence.
Türkçesi: 4 Havalı Rezidans.

Bu 4 Havalı’da daire fiyatları 1.5 milyon dolardan başlıyor 3 milyon dolara kadar çıkıyor. CHP’nin yeni milletvekili Gamze İlgezdi, 4 Havalı’dan 3 daire birden almış.

Biri: 350 metrekare.
Öbürü: 155 metrekare.
Diğeri: 151 metrekare.
Üç daireyi birleştirip başını sokacak bir barınak(!) yapmış.

İktidar yandaşı sağcı gazete, kendi açısından ve gazetecilik açısından haklı, şöyle yazıyor: Gamze İlgezdi, devlet hastanesinde diş doktoru. İstanbul’un en pahalı rezidanslarından üç daire birden alacak parayı nereden, nasıl kazandı? Sol eli havada yemin eden CHP’li Milletvekili de cevap veriyor: “Mal varlığımızı İçişleri Bakanlığı’na bildirmek zorundayız. Daireyi kaça aldığım kayıtlarda var. Konut sahibi olmak yasalara aykırı değil”

Tamam da.
Parayı nerden kazandın?
Ne kadar vergi ödedin?
Onun cevabı yok.

Milletvekili Gamze İlgezdi , ön seçime girdi, İstanbul Birinci Bölge’den milletvekili olmak isteyen 170 aday ile yarıştı, en yüksek oyu aldı, alkışlar, övgüler, parlatmalar altında milletvekili olmayı nasıl kazandı?

Onun cevabı var.Milletvekili adayları, ön seçimde CHP üyelerinin oylarıyla seçiliyor. Gamze İlgezdi, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi. Ataşehir ise Kadıköy’den kopup ilçe olmuş bir yeni yerleşim.

Kadıköy’ün nüfusu:
482 bin 571.
Kadıköy’ün seçmeni:
395 bin.
Kadıköy CHP üye sayısı:
10 bin 500.
Ataşehir’in nüfusu:
408 bin 986.
Ataşehir’in seçmeni:
298 bin.
Ataşehir’in CHP üye sayısı:
12 bin 500.

4 yıl içinde yani 2011 Genel Seçimi ile 2015 genel seçimi arasında CHP Kadıköy İlçesi kayıtlı üye sayısı sadece 900 artarken, Ataşehir CHP ilçesi kayıtlı üye sayısı 2 bin 700 kişi birden artmış. Sizin anlayacağınız Gamze İlgezdi’nin kocasının Belediye Başkanı olduğu Ataşehir’de CHP kayıtlı üye sayısında patlama yaşanmış ve ön seçimde 4 Havalı Rezidans’ın 3 dairesinin sahibi solcu CHP Milletvekili Gamze İlgezdi, ön seçimde daha kafadan yaklaşık 5 bin oyu (4 bin 980’i) blok olarak alıp 170 aday arasında birinci seçildi.

Adı: Halk seçti oldu.
Anlıyor musunuz?

CHP 9 seçimdir niçin oylarını artıramıyor fakat başta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere yöneticileri, “seçimi demokrasi kazandı“ diye kendi kendilerini havalandırıyorlar.

4 havalı, rezidanslı!
Seçimi demokrasi kazandı!

İlgezdi ailesinden gelen aşağıdaki açıklama Cumhuriyet Gazetesinde yayınlandı

cumhuriyet.com.tr
03 Temmuz 2015 Cuma

CHP’li vekil İlgezdi’nin eşinden milyon liralık daire açıklaması

Bağdat Caddesi’ndeki rezidanstan 3 milyon 168 bin liralık 3 daire satın aldığı iddia edilen CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi’nin Belediye Başkanı eşinden yanıt geldi.

Yılmaz Özdil dünkü yazısında CHP’li vekil ilgezdi’nin milyon dolarlık dairelerini yazdı. Kendisini “CHP uzmanı” olarak tanıtan Gökçek de tartışmaya katılarak yemin töreninde sol yumruğunu kaldıran ve “ezilenlerin yanındayız” diyen İlgezi’yi ‘sömürü’ siyaseti yapmakla suçladı.

Vekil İlgezdi’nin aldığı tepkiler üzerine eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konuyla ilgili açıklama yaptı:

“Yıllarca çeşitli kademelerinde yönetici olarak görev yaptığım CHP’nin adayı olarak katıldığım Ataşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandıktan sonra sistemli olarak başlatılan, gerçek olmayan bilgilerden oluşan saldırılar şu anda eşim Gamze Akkuş İlgezdi’ye yönelmiştir.

Ataşehir Belediye Başkanı seçildiğim 2009 yılına kadar İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 1500’e yakın konut ve bir sanayi sitesi projesine imza atan şirketimizde 2009 yılına kadar yöneticiliğini yaptım.

Başkan seçildiğim tarihte şirketteki sorumluluklarımı aile bireylerime devrederek belediye başkanlığı görevime başladım.

O tarihten bu yana da her yıl düzenli olarak İçişleri Bakanlığı’na mal bildiriminde bulunmaktayım. Ayrıca yüzlerce kez müfettiş denetiminden geçmiş bir belediyenin de başkanıyım.

Sadece benim değil eşimin ve 2 kızımın mal varlıkları da günü gününe içişleri Bakanlığı’na bildirilmiştir.

Özellikle 2015 Genel seçimleri öncesi yapılan önseçimde İstanbul 1.bölgeden Gamze Akkuş İlgezdi’nin birinci sırada çıkmasından rahatsız olanların bu saldırıları “aile mahremiyetimiz, kişilik haklarımız ve siyasi kimliğimiz” üzerinde yoğunlaşmıştır.

Yaklaşık 16 ay önce aldığımız, isteyene banka ve tapu kayıtlarına ilişkin belgelerini de verebileceğim, sahibi olduğumuz konut nedeniyle yapılan saldırılar da beni bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Bazı gazetelerde ve köşe yazılarında çarptırılarak yayınlanan söz konusu konutun parası kendi hesabımdan eşimin hesabına aktarılarak ödenmiştir. Toplam maliyeti de 3 milyon 168 bin Türk lirasıdır. Bu bilgiler tapu kayıtlarında da mevcuttur.

Eşime, milletvekili seçilmesinden sonra yapılan ve sistemli olarak devam ettirilen itibarsızlaştırma kampanyası nedeniyle bu açıklamayı yapmam zorunlu hale gelmiştir.

Gerek benim, gerek eşimin verilemeyecek bir hesabı yoktur.

Bu kampanyayı başlatanlar ve gerçek olmayan bilgileri düzenli olarak basına servis edenlere yasalar önünde hesap soracağımı kamuoyuna saygıyla duyururum.

Saygılarımla

Battal İlgezdi

Ataşehir Belediye Başkanı”

Gamze İlgezdi’nin avukatları konuyla ilgili Yeni Akit’in haberi, Sözcü’den Necati Doğru’nun yazdığı köşe yazısı ve İlgezdi’yi ‘sömürü’ siyaseti yapmakla suçlayan Melih Gökçek’le ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

This entry was posted in Gundem, Haber, NECATİ DOĞRU YAZILARI, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *