KOMŞUDA NELER OLUYOR ? *Yunanistan borçlarını ödemeyeceğini açıkladı ,temerrüde düşüyor * 1920 Travması ve Gerçekler…

İktidara uyarı

Yunanistan’ın ekonomik iflası bizim siyasetçilere bir uyarı olsun.
Borçlarımız gittikçe artıyor ve cari açık büyüyor ama Baş yönetici
ve yandaşları Devletin parasını akıl almaz şekilde har vurup harman savuruyor …
Türkiye’mizi ekonomik bağlamda da çok zor günler bekliyor.

Dünyanın en büyük ve lüks sarayı…
Dünyanın en gelişmiş ve pahalı uçakları
En pahalı arabalar,
Var olan helikopter filosuna uçak dahi taşıyabilen yük helikopteri…
Milyar liralık nereye gittiği bilinmeyen örtülü ödenek harcamaları,
Sürekli zenginleştirilen aile yakınları,akrabalar , yandaşlar…
Çeşnici başı , aşçı başı , bahçıvan başı , binlerce koruma,
Bitki uzmanı doktorları , gittiği yerde binlerce polis.
Durmadan harcıyor , tüketiyor , hazineyi tarumar ediyor.
Demokratik ülkelerde böylesi büyük maliyetli siyasetçi bulamazsınız.

Ulusal gelir artıyor yalanlarıyla yoksul halk ayda 900 TL’ye yaklaşık
330 dolara geçinmeye çalışırken Devlet kasası sürekli olarak yöneticiler
tarafından soyuluyor.Arttığı söylenen Ulusal gelir farkı ise zenginlerin,
yandaşların ve işbirlikçilerin kasasına gidiyor.

Naci Kaptan

Haziran 30, 2015
Sözcü

Yunanistan bugün borçlarını ödemeyeceğini açıkladı ,temerrüde *  düşüyor

Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, IMF’ye olan borçlarını bugün ödemeyeceklerini açıkladı. Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, bugün IMF’ye ödeme yapılmayacağını açıkladı. Yunanistan’a borçları ödemesi için verilen son tarih bugün TSİ akşam 20.00’de doluyor.

Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF, Yunanistan’ın borç kriziyle ilgili bir yol haritası oluşturdu. Bu çerçevede Yunanistan’ın, 1,6 milyar Euro değerindeki ödemeyi yapmaması halinde IMF, sürenin dolmasından iki saat sonra ödemenin yapılmadığını resmen ilan edecek. Ancak Yunanistan’ın temerrude düştüğü açıklanmayacak.

KRİTİK TARİH 5 TEMMUZ

Avrupa Merkez Bankası da, 5 Temmuz’da düzenlenecek referandumun neticesi açıklanıncaya kadar Yunan bankalarında bulunan mevdutların kendi teminatı altında olduğunu duyuracak. 5 Temmuz’daki referandumdan “hayır” çıkması halindeyse, Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarındaki mevduatlara yönelik teminata son verecek. Ayrıca, Yunan bankalarına acil likidite yardımında bulunmayı da sonlandıracak. IMF de, 6 Temmuz sabahı, Yunanistan’ın temerrüte düştüğünü açıklayacak.

ÇİPRAS İSTİFA EDECEK Mİ?

Bu açıklamanın ardından, kredi derecelendirme kuruluşları Yunanistan’ın kredi notunu sert bir şekilde düşürecek “Evet” oyu çıkması halindeyse, Avrupa Birliği ve IMF, Çipras hükümetinin davranışına göre bir yol belirleyecek. Buna göre, Çipras hükümetinin istifa etmesi halinde Avrupa Merkez Bankası ve IMF, Yunanistan’a destek olmayı sürdürecek. Kredi derecelendirme kuruluşları da Yunanistan’ın notlarını gözden geçirmeyecek. Çipras hükümetinin ısrarla istifa etmemesi halindeyse, referandumdan “hayır” kararı çıkmış gibi davranılacak.

* TDK –  temerrüt -dü isim eskimiş Arapça temerrud

1. isim Dikkafalılık, kafa tutma, direnme
2. ekonomi, hukuk Ek faiz ödememe durumu
3. ekonomi, hukuk Herhangi bir sebebe dayanmaksızın borcu ödememekte direnme, direnim

Prof.Dr.D.Ali Ercan
29.06.2015

GAZETE VATAN

‘ Türkler’in işgalinde savunmasız kalırız ’

Yunan Meclisi’nde 13 saat süren oturumda AB’nin acı reçetesini referanduma götürmeye onay çıktı. Yunan Savunma Bakanı Kammenos, pakete evet denmesi durumunda Türkiye’nin Yunanistan’ı işgal edeceğini iddia etti. Yunanistan parlamentosu, kreditörlerin ülkeye yeniden borç verme koşulu olarak sunduğu yeni kurtarma paketini halk oylamasına sunma kararı aldı. Hükümet ile muhalefet üyeleri arasında sert tartışmaların ardından yapılan oylamada, 178 milletvekili referanduma gidilmesine evet dedi.

300 sandalyeli parlamentodaki 120 milletvekili ise halk oylamasına karşı çıktı. Referandumda halk, Euro bölgesi ve Uluslararası Para Fonu IMF’nin, ülkeye yeniden nakit aşısını sağlamaları karşılığında Yunanistan’dan istedikleri kemer sıkma önlemlerini oylayacak. Referandum kararı görüşülürken, SYRIZA’nın koalisyon ortağı milliyetçi Bağımsız Yunanlar (ANEL) lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos,  kreditörlerin ‘asıl amacını’ açıkladı. Kammenos, kreditörlerin Türkiye’ye karşı Yunanistan’ı savunmasız bırakmak istediğini iddia etti. Kreditörlerin amacının uzlaşma değil Yunanistan’ı ezmek olduğunu savunup referandumda ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

Kreditörleri ‘Yunanistan’ı dizlerinin üzerine çöktürmeyi ve küçük düşürmeyi’ hedeflemek ve ‘tamamen faşistçe davranmak’la suçlayan Kammenos, “Kreditörler bayrağımızı indirip ulusal bağımsızlığımızdan vazgeçmemizi istiyorlar. AB’de kalmak buna değer mi?” diye sordu.   Kreditörlerin 16 sayfalık önlemler listesini gösteren Kammenos, “Bu 16 sayfa, 5 Temmuz’da halk tarafından onaylanırsa, Yunanistan’ın ülke olarak varlığının sonu olacak” diye konuştu. Yunan Savunma Bakanı, kreditörlerin önlemlerinin ordunun dağılmasına ve işten çıkarmalara yol açacak nitelikte olduğunu belirtip Türkiye’ye atıf yaptı.

Kreditörlerin Yunan Savunma Bakanlığı bütçesinde 400 milyon euro kesintiye gidilmesini önerdiğini kaydeden Kammenos, “Bu boyutta bir kesintiye gitmek Yunanistan’ı silahsız, uçaksız ve gemisiz olarak Türkiye’nin işgaline karşı savunmasız bırakmak demektir” ifadelerini kullandı.

Yunan Savunma Bakanı  Kammenos

Hükümetin halk oylaması kararına karşı çıkan ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (ND) lideri ve eski başbakan Antonis Samaras ise ‘hükümetin, parodi bir oylamayla Yunanistan’ı  Avrupa’nın dışına itmeye çalıştığını’ ifade ederek, “Darbe bir oylama ile ülkeyi felakete sürüklemenize izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. SYRIZA hükümetinin 5 aydır uyguladığı politika ile anlaşmayı geciktirerek borcu daha da büyüttüğünü öne süren Samaras, “Halkı hayır oyu kullanmaya çağırıyorsun. Salı günü Yunanistan’ın kalkınma programı sona eriyor. Memur ve emekli maaşlarını hangi parayla ödeyeceksin. Halk oylamasında ‘hayır’ intihar anlamına geliyor” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yaklaşık 13 saat süren oturumda “Kreditörler bizden kurtarma paketini kabul etmemizi değil, siyasi onurumuzu terk etmemizi istedi” dedi. Başbakan Çipras halkın kurtarma paketini reddedeceğine inandığını da belirtti. Çipras’ın, kurtarma paketini 5 Temmuz’da referanduma götürmek istediklerini açıklaması, uluslararası kreditörlerde şaşkınlık yaratmıştı. Çipras, kreditörleri ‘ onurlu mücadele içindeki halkına şantaj yapmakla’ suçlamıştı. Yunan Başbakanı Meclis’teki konuşması sonrasında kabinesi tarafından ayakta alkışlandı.

1920 TRAVMASI VE GERÇEKLER

Değerli arkadaşlar, Dünyanın en büyük ticaret Filosuna sahip Yunanistan’ın, bir yandan süper zengin armatörlerinden vergi toplayamaması, diğer yandan hizmet sektöründen (Turizm) kolay gelirlerle ve avanta AB fonlarıyla ehl-i keyf yaşam sürdürürken, ipin ucunu kaçırıp iflas noktasına gelmesi ibret verici bir olaydır.

Yunanistan’ı antik Grek kültürünün ardılı gören ve bu kompleksle Yunanistan’ı 1800 lerden bu yana sürekli şımartan Avrupa da “artık yeter” demeye başladı. Para muslukları kısılıyor. Şimdi Yunanistan’da büyük huzursuzluk hakim. Bakalım 5.Temmuz Referandumunda Yunan halkı ne diyecek… “Evet” oyu AB de kalmak anlamına geliyor.

Bu arada Yunan Parlamentosunda ilginç konuşmalar geçiyor; SİRİZA’nın koalisyon ortağı ANEL’in Başkanı, aynı zamanda Savunma Bakanı Kammenos Savunma Bütçesinde kesintiye gidilmesine karşı çıkarak, “Türklerin Yunanistan’ı işgali karşısında savunmasız kalacaklarını” söylemiş… Ben acı acı güldüm.

Türk silahlı kuvvetlerinin moralmen iyice çökertildiğini, PKK karşısında bile aciz duruma düşürüldüğünü, Deniz Kuvvetlerinde deneyimli kadroların tasfiye edildiğini, Hava Kuvvetlerindeki pilotların yarısının ayrıldığını, kısacası Türk ordusunun değil Yunanistan’ı işgal etmek, sınırdan 30 km. ileride, kendi toprağı üzerindeki bir Anıt-Mezarını bile koruyacak hali olmadığını bilenler de, Yunan Savunma Bakanının bu hamasi sözlerine herhalde kahkaha ile gülmüşlerdir.

Konu Yunanistan olunca, hafızalarımızı tazeleyelim;

Yunanistan, Iran ve Ermenistan Erivan’da “işbirliği antlaşması” imzaladılar. (9.9.1999)

Taraflar, işbirliğinin ekonomik (?) konulara odaklandığını açıkladılar. Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, ve Ermeni meslektaşı Vartan Oskanyan ile Iran Dışişleri Bakanı Dr. Seyed Kemal Harazi’nin imzaladigi ve “memorandum” olarak tanımlanan antlaşma, taraflarınn, Ermenistan – Iran arasında inşası planlanan doğal gaz hattı projesine katılımını teyid anlamına geliyor.

İlk defa 1997 de bir araya gelen Yunan-Ermeni-Iran Dışişleri Bakanları son iki yılda üçüncü kez görüşüyorlar…   Milliyet Eylül-1999

Değerli arkadaşlar, Türkiye’nin iki ucundaki 3 devletin kendi aralarında işbirliği ne anlama gelir, dersiniz?.. Hadi anladık, Ermenistan ve Iran Komşu devlet olarak işbirliği yapıyor; peki, arada Yunanistan’ın işi ne?

Hadi anladık, Yunanistan ve Ermenistan  iki Hristiyan Devlet olarak işbirliği yapıyor; peki, arada Müslüman İran’ın işi ne?

Bu üç Devleti bir araya getiren neden daha üst boyutta bir konu, Anadolu’dan Türk varlığını silmek yönünde, bir ulu Ülkü (megali  idea) olmasın? Türk düşmanlığı ortak paydasında, güya Anadolu’nun kadim köklerini temsil edenlerin birlikteliği mi? Bu arada şunu da söyleyeyim; PKK yi destekleyen, Abdullah Öcalan’ı koruyan Yunanistan ve Türkiye’deki faili meçhul cinayetlerin muhtemel adresi İran Ermeni soykırım iddiasını kabul eden Ülkeler arasında bulunuyorlar.

Biliyoruz ki, Grekçe, Ermenice ve Farsça (ve Farsçanın bir alt grubu Kürtçe) Hint-Avrupa Dil ailesindendir. Yani bu diller aynı kültür ağacının yakın dallarıdır. (İnsanlığın evrim sürecinde, genetik ve linguistik evrim arasında paralellik olduğu bilimsel bir gerçektir) Tabii bu üç dil arasında Anadolu Türkçesi, tabir caizse, bir ayrık otu gibi duruyor; aynen Macarcanın ve Fincenin Avrupa’daki durumu gibi.  Peki, dışlanan, hedef alınan yok edilmek istenen Türk kim?

ANADOLU GERÇEĞİ

Değerli arkadaşlar,
Orta Asya’dan Türkmenler 900-1200 yılları arasında Anadolu’ya geldiler. Bir kısmı Kuzeyden (Alevi Türkmenler Erzurum-Erzincan-Sivas-Çorum üzerinden)  bir kısmı Güneyden (Sünni Türkmenler Musul- Antep- Konya üzerinden) Anadolu’ya atlarıyla, arabalarıyla, hayvanlarıyla, çadırlarıyla gelen Türkmenlerin sayıları üzerinde tarihçiler ortak bir görüşe sahip değil; 100 -150 bin arasında tahmin ediliyor. Binli yıllarda Anadolu nüfusunun 1 milyona yakın olduğu düşünülürse, Anadolu’ya gelen Türkmenlerin sayısı o zamanki toplam nüfus içerisinde %15 kadardır.

1300 lü yıllardan itibaren sayıca en büyük halk kitlesi haline gelen Türkmenler Anadolu’da yaşayan çok sayıda farklı etnik gruplarla kaynaşarak Anadolu birliğini oluşturmaya başlamışlardı; 1500 lü yıllara gelindiğinde Anadolu’nun hemen her yerinde artık Türkçe ortak dil olarak kullanılıyordu. Bu, yaklaşık bin yıl süren, genetik-kültürel karışımın sonucu oluşan Türkiye Halkını Mustafa Kemal Türk milleti olarak tanımlamıştır;

“Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.”

Anadolu çiçeğini oluşturan farklı renklerin bin yıllık karışımı %85 oranında ‘beyaz’ renge dönüştü. Türkiye halkı genetik bakımdan kabaca  1/3 oranında Asyalı, 2/3 oranında Avrupalı kavimlerin karışımıdır.

1. Şu anda 77 milyonu  aşkın nüfusumuzun en az  % 85 ‘inin  “genetik orijinalite” sinden bahsedilemez… Anadolu’da  hemen hiç kimse kendisinin ‘kan bağı anlamında’ şu veya bu etnik gruba dahil olduğunu söyleyemez…

2. Her şeye rağmen, etnik-kültürel kalıntılara bağlı olduğunu düşünen ve kendilerini şu veya bu şekilde, Arap, Kürt, Laz, Çerkez, Azeri, Gürcü, Ermeni, Türkmen, Boşnak, Pomak, Yörük, Tatar, Rum, Arnavut, Tahtacı, Roman… vs. şeklinde betimleyen yurttaşlarımızın tümü Anayasa ve Yasalar karşısında Türkiye Cumhuriyetinin eşit ve özgür yurttaşlarıdır.

3. “Türk” , bir etnik grubun, bir halkın adı değil, varsayılan tüm etnik grupları kapsayan üst kimlik olarak, bir Milletin adıdır. Dolayısıyla “Türklük”, bir ırka aidiyet ve kan meselesi değil, Türk Milletine mensubiyet ve kültür meselesidir. “Ben Türküm” diyen herkes Türktür; hele bir de Türkçe konuşabiliyorsa mesele bitmiştir.

Sevgilerimle. æ

Yunanistan hakkında bilgiler

YUNANİSTAN (Ελληνική Δημοκρατία)

Alan : 132 bin km²
Nüfus : ~11 milyon
Ortalama ömür : ~ 80 yıl
Doktor sayısı :  Bin Yurttaşa 6 doktor.
Korunmuş bölgeler : %16
Gayri safi Milli Hasıla : 210 Milyar dolar
Fert başına gelir : 19 bin dolar
Gini katsayısı :  0,35
Gelişim hızı :  – % 7
Milli Hasılada paylar : Tarım % 3, Endüstri %18, Hizmet sektörü %79
Enflasyon : % 2
İşsizlik : % 28
Devlet borcunun Milli Gelire oranı : % 170
İhracat : 68 milyar dolar/yıl  (zeytin/yağ, tütün, besin maddeleri, kimyasallar, endüstriyel ara ürünler)
İthalat : 85 milyar dolar/yıl (Makineler, Akaryakıt)
Yıllık Turist sayısı : ~18 milyon (~25 milyar dolar)
Enerji tüketimi : 28 milyon tep/yıl  ( ~ 1 exa joule)
Askerlik süresi : 9 Ay
Silahlı kuvvetler : 144 bin (Kara 86 bin, Deniz 20 bin, Hava 27 bin, diğer 11 bin)
Savunma giderlerinin Milli Gelire oranı :  % 3

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DÜNYA ÜLKELERİ, Ekonomi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *