GÖLGESİ BÜYÜK VE PARA GİBİ ADAMLAR *** “Delikanlı, kendisini aldatan kız arkadaşına; “Benim için sen para gibisin” der! Kız; “Yani bana çok mu değer veriyorsun!” Delikanlı; “Hayır, ikiyüzlü olduğunu söylüyorum” der…”

24 Haziran 2015
Rifat Serdaroğlu

GÖLGESİ BÜYÜK VE PARA GİBİ ADAMLAR

Konfüçyüs, yaklaşık iki bin iki yüz yıl önce şunu söylemiş;
“Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri varsa, o yerde güneş batıyor demektir.”

Konfüçyüs’ den yaklaşık iki bin iki yüz yıl sonra, sokak filozofu Bergamus ise şunu anlatıyor; “Delikanlı, kendisini aldatan kız arkadaşına; Benim için sen para gibisin, der!

Kız; Yani bana çok mu değer veriyorsun!
Delikanlı; Hayır, ikiyüzlü olduğunu söylüyorum, der…”

İki bin iki yüz sene arayla söylenmiş bu iki söz aynı kapıya çıkar. Her devirde kendi küçük ama gölgesi büyük, ikiyüzlü insanlar bol miktarda olmuştur.Olmaya da devam edeceklerdir. Onları tanıyıp, hak ettikleri şekilde davranmak da düzgün, namuslu ve doğru insanların işidir. Bundan çekinir, görmezden gelir, aman bana ne derseniz, bu omurgasız tiplerin çoğalmasına sebep olursunuz.Unutulmamalıdır ki bu tipler, farelerden daha çabuk ve çok ürerler…

9. Cumhurbaşkanı Demirel’in vefatı sebebiyle, Ankara’da ve bizzat bulunduğum Isparta-İslamköy ’de bu tiplerden mebzul miktarda gördüm. Demirel’e en büyük kötülüğü yapanlar, gırtlaklarında hala Demirel’in ekmeği durduğu halde ona ihanet edenler, Demirel’den nefret edenler, Demirel sayesinde var olup arkasından kuyusunu kazanlar, ağız birliği etmişçesine Demirel’i övme yarışına girmişlerdi!

Havucu gören sıpalar gibi her biri bir mikrofona yapışmış, yalan yanlış şeyler anlatıp, utanmadan kendi reklamlarını yapıyorlardı… Sırayla anlatalım;

-AKP Yöneticileri;
Bunlar rahmetli Demirel’i günahları kadar sevmezler. Demirel bunların gerçek yüzlerini çok net olarak bilirdi. Sırf Demirel’e olan kinleri sebebiyle, kardeşinin tüm malına kanunsuz olarak el koymuşlardı.Mahkeme kararıyla bu malları geri vermek zorunda kaldılar. Bademlerin, yüzlerine “üzgünlük” maskesi takıp, Demirel’i methetme yarışına girmeleri tam ibretlik bir durumdu!

-Rahmetli Erbakan’ın Yardımcısı, Erdoğan’ın ablası ve yurtdışı yatırım danışmanı Tansu Çiller; Yüzünden büyük gözlükleri ve AK giysileriyle TBMM deki törene katılması ilginç idi. Acemiliği ve bilgisizliği sebebiyle, Türkiye’yi neredeyse İran’la bir savaşa sürükleyecek bu kişi için Rahmetli Demirel’in “Alın bu kadını buradan, yoksa ben pencereden atacağım” deyişini hatırladım. Sağlığında Demirel’in yanına gelemeyecek olan bu kişi, şimdi orada görüntü vermekten utanmıyordu!

-Köksal Toptan;
Kendisiyle şu an mahkemelik olduğum bu kişi yüzde 80 Demirel, yüzde 20 cemaat ürünüdür. Kendi menfaatinden başka bir şey düşünmez. Yaralı parmağa işediği hiç görülmemiştir. Bu kişi tüm siyasi hayatını Demirel’e borçlu olduğu halde, Demirel’e en büyük üzüntüyü yaşatanlardan biridir. AKP’ ye kendini kullandırmış, işi bitince de yine AKP tarafından ıskartaya çıkartılmıştır!

-Soylu Süleyman;
Sadece kendisi değil, Gaziosmanpaşa eski DYP İlçe Başkanı olan babası Hasan Soylu da, siyasette var oluşlarını Rahmetli Demirel’e ve onun dostlarına borçludurlar. Ekmek yediği kaba pislemeyi adet edinmiş ve ayağındaki donu dahi partisine aldırmaktan utanmayan bu kişi, AKP’ ye geçince her fırsatta Demirel’e hakaret etmiştir.Bu sepet, İslamköy ‘de Demirel’in naaşı önünde, Bülent Arınç ile birlikte sap gibi durmaktan utanmamıştır…

Değerli Okurlar;
Siyasette herkes ile iyi geçinmek diye bir yol yoktur. Her partinin programı ayrıdır. Çok seslilik de demokrasi gereğidir. Önemli olan medeni insanlar gibi, tartışmayı bilmek ve karşınızdakine saygı duyabilmektir. Bu kültürü siyasi yaşamımıza yerleştirmek zorundayız.O zaman iyi paranın, kötü parayı kovduğu gibi, bu kokuşmuş anlayışlar da ayıklanmış olacaklardır.

Bu görev hepimize düşmektedir. Kim, özü-sözü doğru olarak Türk Milletine hizmet eder, milletin hayrına işler yaparsa onu alkışlamalı, yüreklendirmeli ve sahip çıkmalıyız.Kim önden “Deli Yürek”, arkadan “Fatih Ürek” gibi ise de onlardan yüz çevirmeliyiz. Hiçbir şey yapamaz isek, gördüğümüzde selam vermemeliyiz.

Çok şey mi istiyoruz? Hiçbir şey yapamıyorsanız, arada bir bunlar gibilerin yüzlerine ayna tutun. Ben yazıda bunu yaptım…

Sağlık ve başarı dileklerimle

http://rifatserdaroglu.com/2015/06/24/golgesi-buyuk-ve-para-gibi-adamlar/

This entry was posted in HAYATIN İÇİNDEN, Politika ve Gundem, Rifat SERDAROĞLU yazıları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *