ARŞİV SANDIĞINDAN *** Hangi GÜL ??? * Abdullah Gül’ün suçu belgeleriyle sabittir: “2 sayfa 9 maddelik” gizli anlaşma bir hizmet sözleşmesidir

Son günlerde eski Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL ABD ve AB ülkeleri tarafından parlatılıyor.   Gül’ün danışmanı tarafından yazılmış olan kitapta Gül parlatılıyor. Dış basın GÜL’ü daha demokrat diye başbakanlığa aday gösteriyorlar. Yeni bir siyasi tiyatro oyunu tezgahlanıyor .

Gül’ün ne kadar demokrat olduğunu Cumhurbaşkanlığı döneminde gördük. Antidemokratik tüm yasaları onayladı . TSK’ya kurulan kumpasta sessiz kalarak Ordunun parçalanmasına yol verdi. Rektör seçimlerinde , YÖK başkanı atamasında demokrasinin adı bile geçmedi. Yandaş olanları atadı. Colin Powel ile yaptığı gizli sözleşme ile ülkemizin birçok hakkını kısıtlayan gizli maddeleri kabul etti. GOP projesinin parçası oldu. Irak ve Suriye’nin işgal ve parçalanmasında görev aldı .

13 Mart 2006 tarihinde Kızılcahamam’da AKP milletvekillerine şöyle diyordu ;

“Biz İran’ın nükleer programıyla ilgili olarak BOP kapsamında ABD ile birlikte hareket edeceğiz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek”

İşte bu Abdullah GÜL şimdi cilalanıyor ve siyaset arenasına sürülüyor…

Naci Kaptan

Abdullah Gül’ün suçu belgeleriyle sabittir: “2 sayfa 9 maddelik” gizli anlaşma bir hizmet sözleşmesidir!
.
14 Aralık 2012, 03:34
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek:
Abdullah Gül’ün suçu belgeleriyle sabittir:

“2 sayfa 9 maddelik” gizli anlaşma bir hizmet sözleşmesidir!

Bugün (6 Haziran 2011) Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tarihi bir duruşma yaşandı. Doğu Perinçek – Abdullah Gül davası görüldü. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Doğu Perinçek’in yaptığı savunmada Abdullah Gül’e hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Doğu Perinçek yaptığı sözlü savunmada; 1 Nisan 2003 tarihinde Abdullah Gül – Colin Powell görüşmesini 24 Mayıs 2003 tarihin de Vatan gazetesinde Sedat Sertoğlu röportajında ayrıntılarıyla yer almış, manşetten verilmişti. Abdullah Gül Sedat Sertoğlu’na ABD Dışişleri Bakanı Powell ile “2 sayfa 9 Maddelik” gizli anlaşma yaptığını açıklıyordu.

Doğu Perinçek bu durumun vatana ihanet kapsamına girdiğini ve bu gizli anlaşmayla Türkiye’nin bölünmesi adım adım yürütülüyor dedi.

Doğu Perinçek laikliğe karşı faaliyetlerin odağı olmaktan hüküm giyen AKP’nin, boynuna bu yaftanın Anayasa Mahkemesi’nce asıldığını ve kararda Abdullah Gül’ün sorumlu olarak isminin açıkça yer aldığını da belirtti.

Bu davanın hangi koşullarda yapıldığını çok önemli bir örnekle anlattı Doğu Perinçek; “Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Türkiye’nin sınırlarının yapay olduğunu açıklıyor. Bu açıklamanın arkasında da Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan bulunuyor” dedi.

Abdullah Gül 2 Ekim’i 3 Ekim 2005 sabahına bağlayan gece, Tayyip Erdoğan ile birlikte imzaladığı AB Müzakere Çerçevesi belgesinde “Türkiye’nin anlaşmazlık konusu sınırlarının olduğunu kabul etmiştir. Daha vahimi bu anlaşmazlık konusu sınırların uluslar arası Adalet Divanı’nın da yeniden çizilmesi yükümü altına girmiştir.

Sayın Yargıç bu vatan sizin de benim de ortak vatanımız!

Doğu Perinçek mahkeme yargıcına “sizinde, benimde, ifadeyi yazan memur arkadaşında ortak vatanından söz ediyoruz burada” diye hitap etti. Abdullah Gül ve Colin Powell görüşmesinin gizli anlaşmasının gazete manşetlerinden örnekler sundu. Ayrıca konu ile ilgili kitaplarını mahkemeye iletti.

Mahkemeden taleplerde bulundu.

1) İlgili yayın kuruluşlarına yazı yazılarak, savunmamı te’yid eden aşağıdaki yayınların getirtilmesini talep ediyorum:

a) Vatan gazetesinin 23.Mayıs.2003 t. nüshası,
b) Radikal gazetesinin 14.03.2006 t. nüshası,
c) Cumhuriyet gazetesinin 16.02.1997 t. nüshası,
ç) Aydınlık dergisinin 10.10.1996 t. nüshası,

2) Müşteki Abdullah Gül’e yazı yazılarak, 24 Mayıs 2003 t. Vatan gazetesinde yayımlanan mülâkatında belirttiği ve ABD Dışişleri Bakanı Powell ile yaptıklarını söylediği anlaşmanın;

a) İçeriğinin,
b) Bu anlaşmanın yasal dayanağının,
c) Bu yayına ilişkin bir tekzibinin bulunup bulunmadığının,

Sorulmasını talep ediyorum.

3) Dışişleri Bakanlığı’na yazı yazılarak:

a) Abdullah Gül’ün 24.05.2003 t. Vatan gazetesinde yayımlanan mülâkatında söz ettiği ve ABD Dışişleri Bakanı Powell ile yaptıklarını söylediği 2 sayfa 9 maddelik bu anlaşmanın içeriğinin,

b) 2 Nisan 2002 tarihinde yapılan Abdullah Gül-Powell görüşmesinin tutanağının bulunup bulunmadığının sorulmasını, varsa görüşme tutanağının örneğinin gönderilmesinin istenmesini talep ediyorum.

4) Ankara C.Başsavcılığı’na yazı yazılarak, müşteki Abdullah Gül’ün Powell ile yaptığı bu anlaşmaya yönelik (aşağıda tarihleri belirtilen) açıklamalarım hakkında açılmış bir soruşturma olup olmadığının, varsa sonucunun sorulmasını talep ediyorum.

a) 13 Temmuz 03 tarih ve “AKP hükümeti ile ABD arasındaki gizli mutabakatı açıklıyoruz” başlıklı basın açıklamam,

b) 24 Nisan 2007 tarih ve “ABD ile gizli anlaşma yaptığını itiraf eden Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olamaz.”

c) 25 Nisan 2007 t. ve “Çankaya ABD ile ‘gizli plan’ suçlulara teslim edilemez.”

ç) 11 Ocak 2008 ve “Abdullah Gül, ABD ile yaptığı ‘2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma’nın hesabını vermelidir” başlıklı basın açıklamam.

5) TBMM Başkanlığı’na yazı yazılarak:

a) İçi Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, davaya konu Gül-Powell anlaşması hakkında TBMM Başkanı ve milletvekillerine yazdığım 16.07.2003 tarihli mektubun,

b) İşçi Partisi Genel Sekreteri Mehmet Bedri Gültekin’in, aynı konuda TBMM Başkanı ve milletvekillerine yazdığı 09.02.2005 t. mektubun birer suretinin gönderilmesini talep ediyorum.

6) Başbakanlık’a yazı yazılarak, Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan’ın 2–3 Ekim 2005 tarihinde imzaladıkları AB Müzakere Çerçeve Belgesi’nin bir örneğinin istenilmesini talep ediyorum.

7) Genelkurmay Başkanlığı’na bir müzekkere yazılarak,

a) Abdullah Gül ile Powell arasında kabul edilen 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmanın, bilgileri dâhilinde olup olmadığının sorulmasını ve bu konudaki bilgilerin,

b) 2–3 Ekim 2005 tarihinde imzalanan AB Müzakere Çerçeve Belgesi’nin içeriği ve değerlendirilmesiyle ilgili belge ve bilgilerin getirtilmesini talep ediyorum.

Anayasa Mahkemesi’ne bir yazı yazılarak, İşçi Partisi’nin savunmasının celbini istedi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davaya konu olan Abdullah Gül’ün suçlamasının iyi anlaşılabilmesi için görüntülü ve sesli kaydın getirilmesini de talep etti.

Mahkeme yargıcı bu taleplerin çoğunu kabul ederek, ilgili yerlerden gerekli evrakları talep etti.

This entry was posted in AB, ABD - AB - EMPERYALIZM, ARŞİV SANDIĞI, EMPERYALİZM, FAŞİZM, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, ORTADOĞU ÜLKELERİ, RADİKAL İSLAM, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *