LÜKS HAYAT YAN GEL DE YAT ! *** Yavru Saray’a Çin Seddi * “Atatürk Orman Çiftliği’ne binlerce ağaç kesilerek yaptırılan kaçak sarayı korumak için 3’er metrelik demir parmaklıklar yetmedi. Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle ikamet edeceği 250 odalı konutun etrafı beton duvarlarla çevrildi”

Veli TOPRAK
Haziran 13, 2015
Sözcü

Yavru Saray’a Çin Seddi

Atatürk Orman Çiftliği’ne binlerce ağaç kesilerek yaptırılan kaçak sarayı korumak için 3’er metrelik demir parmaklıklar yetmedi. Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle ikamet edeceği 250 odalı konutun etrafı beton duvarlarla çevrildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle birlikte oturacağı konutun inşasında sona gelindi. “Yavru Saray” olarak nitelendirilen konut inşaatının etrafı 5 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrildi. Çin Seddi’ne benzetilen beton duvarla, konutun dışarıdan görülmesini tamamen engellendi. En yakın yerleşim birimine 2 kilometre uzakta kurulan Beştepe Sarayı’nın yola bakan bölümünde beton duvarların yükselmesi, “Erdoğan neden bu kadar önlem almaya başladı” yorumlarına yol açtı. Tayyip Erdoğan, Ağustos 2014’te cumhurbaşkanı seçildikten sonra Ankara Keçiören’de oturdukları apartman dairesini boşaltarak, Çankaya Köşkü’ne ve Başbakanlık Konutu’na komşu olan Dışişleri Konutu’na taşınmıştı.

SARAY’IN 1150, YAVRUSUNUN 250 ODASI VAR

Mimarisiyle Ak Saray’a benzetilen 250 odalı Cumhurbaşkanlığı Konutu’nun dekorasyonunda, ‘Bizassa’ adlı dünyanın en pahalı mozaiği kullanıldı. İtalyan cam mozaiğin metrekare fiyatı çeşidine göre, 3 bin ile 10 bin Euro arasında değişiyor. Yavru sarayda kullanılan mozaiklerin 1 metre karesi, 10 asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, “Lüks villalar çizdik, binalar yaptık ama böyle bir malzemeyle ilk kez karşılaşıyoruz” şeklinde açıklama yapmıştı. Bu arada Saray’ın aşağı bölümünde cami ve konferans salonu için de, 24 saat vardiyalı çalışma sürüyor. Her iki binanın da kaba inşaatı tamamlandı. Caminin Ramazan veya Kurban Bayramı’nda hizmet vermesi için hummalı bir çalışma yapılıyor.

This entry was posted in Gundem, Haber, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *