BABACAN MI / AFACAN MI *** “Ali Babacan’ın yurtdışı para baronları tarafından sevilmesinin ve desteklenmesinin nedenini anlamak için, Türk Milletinin 13 yılda ne kadar borçlandığına ve AKP sayesinde uluslararası tefecilere ne kadar faiz ödediğine bakmak gerekir”

16 Mayıs 2015
Rifat Serdaroğlu

BABACAN MI / AFACAN MI

Ali Babacan, AKP vitrinine bilerek konulmuş biridir. İngiliz Mr. Shimsek’ ten (Şimşek) önce, dünya finans patronlarının güvenini kazanmış (!) bir gencimizdir. Ali Babacan, 2002 yılından bu yana Bakanlar Kurulunda görev yapmaktadır. Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı, AB’ den sorumlu Bakan ve Başmüzakereci makamlarında bulunmuştur. 2002 yılından itibaren Türk Ekonomisinin, Türk Hazinesinin ve Ekonomi Bürokrasisinin patronu,Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dır.

Ali Babacan’ın başarılı olup olmadığını, Türk Milletinin 13 yıllık AKP İktidarı sırasında fakirleşip-fakirleşmediğini, 7 Haziran seçim sonuçları bize gösterecektir.

Ali Babacan’ın yurtdışı para baronları tarafından sevilmesinin ve desteklenmesinin nedenini anlamak için, Türk Milletinin 13 yılda ne kadar borçlandığına ve AKP sayesinde uluslararası tefecilere ne kadar faiz ödediğine bakmak gerekir.

-Türkiye’ nin TOPLAM DIŞ BORCU (Milyar Dolar)
2002 Yılı (Kamu 64.533) + ( TCMB 22.003) + ( Özel Sektör 43.056) = 129.592

2012 Yılı (Kamu 103.117) + (TCMB 7.724) + (Özel Sektör 226.0229= 336.863

-Türkiye’ nin 2002’ den bu yana ÖDEDİĞİ FAİZ toplamı= 498 MİLYAR TL

AKP’ nin “Gülen Yüzü” ve “Ekonomi Dehası” olarak bilinen ve 7 Haziran’da görevden ayrılacak olan Ali Babacan, 14 Mayıs 2015 Perşembe günü şunları söyledi…

“Biz ekonomi alanında ne yaparsak yapalım, Türkiye için güzel şeyler yaptığımızı iddia edersek edelim, eğer Türkiye Cumhuriyeti’ nin bir HUKUK DEVLETİ olmasıyla ilgili CİDDİ SORU İŞARETLERİ oluştuysa, bu başlı başına bir problemdir. Demokrasi hemen yanı başında sağlam bir hukuk ile ancak ayakta durabilir. Yargının, mutlaka ve mutlaka evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde, Anayasa ve yasalar ve belki de daha önemlisi VİCDAN ile hareket etmesi gerekiyor…”

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, artık gizlenemeyecek olan ekonomik ve siyasal çöküntünün altında kalmamak için şunları söylüyor;-Türkiye Cumhuriyeti artık bir HUKUK DEVLETİ değildir.

-Yargı, emir altına girmiştir ve Evrensel Hukuk-Anayasa- Yasa çerçevesinde hareket etmemektedir.
-Bu şartlar devam ederse, bu günkü durumu mumla ara hale geliriz…

Değerli Okurlar;
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 13 yıldır, mahallenizdeki bakkalı mı yönetiyor?

Çarşı Hamamını mı çalıştırıyor, yoksa Tahtakale’de Döviz Bürosu mu işletiyor?

İktidar şikâyet-yakınma yeri değildir. İktidar çözüm yeridir.  Ali Babacan, Türkiye’ nin artık Hukuk Devleti olmaktan çıktığını, Yargının evrensel hukuk kurallarına ve vicdana dahi uymadığını niçin şimdi konuşuyor?

Niçin derdini bize anlatıyor da, gereğini yapmıyor?

Sen 13 yıldır her ekonomik olayın başında olacaksın, Başbakan Yardımcılığı makamında oturacaksın, yolsuzlukları- hırsızlıkları-rüşvetleri gördüğün halde susacaksın, yıkacaksın, insanları boğazlarına kadar borca sokacaksın ve tam da giderayak konuşmaya başlayacaksın.  Ya, sen de bu pis işlere ortaktın, ya da korkudan ağzını açamadın…

Niçin şimdi konuşuyor, biliyor musunuz?
Erdoğan’ın Anayasa ve Yasa tanımazlığının, hırsının, sülalece paraya düşkünlüğünün AKP’ yi bitirdiğini o da gördü. Gemiyi terk ederken;  Sorumluluğu üzerinden atmak ve “Bakın ben ayrılınca her şey alt-üst oldu” diyebilmek, önümüzdeki dönemde Huber Gül ile beraber kuracağı Partinin önünü şimdiden açmak için seçimlere beş kala konuşmaya başladı.

Böylelerine “Babacan” değil, “Afacan” derler. Ama yağma yok, Türk Milleti uyandı artık. Kim ki AKP Yönetim Kadrolarında bulunmuş, her türlü beceriksizliği ve pisliği gördüğü bildiği halde ya avantaya ortak olmak için ya da korktuğundan susup, Türk Milletinin emanetine ihanet etmiş, defolup gitsin ve derdini Kadıya anlatsın…

Sağlık ve başarı dileklerimle

http://rifatserdaroglu.com/2015/05/16/babacan-mi-afacan-mi/

This entry was posted in Ekonomi, EMPERYALİZM, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *