YOK EDİLEN TARIMCILIK VE HAYVANCILIK *** “Böyle bir ülkede tarımı, hayvancılığı bitirebilmek ancak sizin gibi üstün zekâlılarca başarılabilirdi!”

Birgün
09.05.2015

İŞTE 8 MADDEDE GIDA FİYATLARININ YÜKSELİŞ NEDENLERİ

1. AKP iktidarı döneminde tarım arazileri inşaat arazisine çevrildi. 1990’da tarım alanı 28 milyon hektara yakındı, 2012’ye kadar 23 milyon hektara düştü.

2. Memlekette ekecek toprak, otlatılacak mera kalmadı. Köylülük aşağılandı ya da destek verilmediği için gençler köyleri terk etti.

3. Özellikle bu hükümet döneminde, başta mazot, gübre, elektrik ve su olmak üzere girdilerin fiyatı hızla arttı. Üreticinin ürünü para etmemeye başladı.

4. Verimsiz sulama teknikleri ve yanlış destek politikaları, tarımsal üretimde beklenen artışın gerçekleşmemesine yol açtı.

5. Soğuk hava depoları yaygınlaştırıl-madı. Spekülatörler ve bazı toptancılar malları ellerinde tutarak fiyatların yükselmesine oynamaya başladı.

6. “Yerli tohum üretimi yerli tank üretimi kadar önemli” diyenler, bilimsel düşünceyi bitirdikleri için tohum teknolojisinde ilerleme kaydedilemedi.

7. Ülke, tohumu para verip aldı. 56 milyon dolar tohuma para verildi. Spekülatörleri durdurmak için ithalat dönemi başladı.

8. Fahiş aracı kârlarına izin verildi, kooperatifçilik özendirilmedi, kamu, sulama yatırımlarına öncelik verilmedi, ülkenin geleceği işte böyle yok edildi.

http://www.birgun.net/news/view/boyle-bir-ulkede-tarimi-hayvanciligi-bitirebilmek-ancak-sizin-gibi-ustun-zekalilarca-basarilabilirdi/17747

BAĞLANTILI HABERLER ;

http://www.birgun.net/news/view/insaat-furyasi-ve-yanlis-politikalar-tarimi-bitirdi/17748

http://www.birgun.net/news/view/tarim-topragini-insaat-arsasi-yaparsan/17750

This entry was posted in Ekonomi, GIDA, Haber, TARIM - EKOLOJİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *