Haziran 2015 seçimlerine ilişkin mektuplar *** KİME OY VERELİM ? *** 8 Haziran’da Erdoğan’ın balkon konuşmasını dinlemek isteyenlere

Kime oy verelim konusunda düşüncelerini paylaşan değerli arkadaşlar ,

Yazıma önce YCHP ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi dönüştürmesi hakkında tüm eleştirilerilerinize katıldığımı belirterek başlayacağım. Çünkü yazdıklarıma karşı olarak sizlerden geri dönüşlerde SADECE ve SADECE, CHP ve Kılıçdaroğlu’nu eleştiren yazılar geliyor . Bunların tümünü ben defalarca yazdım CHP ve Kılıçdaroğlu’na da ağır eleştirilerle gönderdim.Fakat şimdiye kadar hiç bir arkadaş AKP’nin iktidardan nasıl uzaklaştırılacağına dair tek bir cümle yazmadı. Sayın ………… ve …………… mektupları da öyle ! Eleştiri var çözüm yok !!! VP’ye oy vermek ise kesinlikle çözüm değil . Bunu ben değil anketler söylüyor.

Kırgın CHP’lilerin aklı fikri CHP ve Kılıçdaroğlu’nu cezalandırmaya odaklanmış.Ondan bir mek ötesini düşünmüyorlar !!! AKP’yi neden göz ardı ediyorsunuz ?

Şayet Türkiye böylesi zorlu bir duruma düşmemiş olsa idi CHP’yi el birliğinle cezalandırmak yoluna giderdik. Unutmayın ki Türkiye bölünmeye gidiyor.

Laik demokratik Cumhuriyet, parlamenter rejimle birlikte askıya alındı , Diktatör sarayına sayısı bilinmeyen sayıda dakikada 1100 mermi atan uçaksavar olarak da kullanılan silahlar yerleştirildiği yazılıyor. Sarayın üzerinden uçak/helikopter uçması bile yasak . Cumhuriyetin tüm birikimleri elden çıktı. Türk halkı kendi ülkesinde maraba oldu. Atatürk ve devrimleri siliniyor .İmam hatipli sayısı milyon oldu. Genç kuşaklar devşiriliyor . En ufak muhalefette hakkınızda dava açılıyor, hapishaneler adam almıyor.Küresel emperyalizm ve yabancı ajanlar Türkiye’ye yerleşti. Ülke aydınları ve TSK ağır saldırının zorlu baskısı altında. Türkiye polis Devleti oldu . Anayasa Mahkemesi , YSK , yüksek yargı , HSYK Cumbaşbakanın arka bahçesi.İşsizlik yoksulluk diz boyu. DİN çıkarlara tutsak edildi. Dini kullananlar zengin kast sınıfları oluşturdu. Onlardan değilseniz Kamuda ne siz ne de çocuklarınız iş bulamazsınız . Gençler işssizlikte intihar ediyor. Barzani bugün Kürt Devletinin birkaç sene içinde kurulacağını açıkladı . Güneydoğu da Devlet yok . Bölücü Kürt’lere özerklik veriliyor. VE DAHA YÜZLERCESİNİ yazabilirim.

Sizler bunları görmezden gelerek sadece ve sadece CHP ve Kılıçdaroğlu’nu cezalandırmak için AKP’nin iktidarını sağlamlaştırıyorsunuz . AKP ile CHP’yi teraziye koyarak CHP’yi cezalandırmak için AKP’ye tekrar iktidarı vermenin yollarını aralıyorsunuz. O halde AKP den memnun olmalısınız ?

Değerli arkadaşlar ,
Benim önerim CHP’yi iktidar yapmak amaçlı değildir. Tek düşüncem aklın ışığı altında AKP’nin iktidardan nasıl uzaklaştırılabileceğidir. Var olan şartlar altında tek yol muhalefetin güçlü partileri olan CHP/MHP’nin şemsiyesi altında toplanmaktır.Ancak bu şekilde AKP ile baş edilebilir.

Güvenilir araştırma şirketlerine göre anketlerde AKP %38 – CHP %28 – MHP %18 DHP %12 olarak görülüyor. VP dahil olmak üzere tüm diğer partiler %4 olarak gözüküyor. Bu durumda AKP’yi iktidardan indirmenin tek yolu yurtseverlerin CHP ve MHP etrafında kenetlenmesidir. Bana yanıt yazacak arkadaşlar AKP’nin nasıl iktidardan uzaklaştırılacağını da yazsınlar …

Önemli hatırlatmalar ;
HDP bölücü eli kanlı PKK’nın demokratik uzantısıdır. 40 bin vatandaşımızı katleden , Türkiye’yi bölmek amaçlı siyasi bir yapıya oy verecek arkadaşlar PKK ve bölücü kürtçülüğe oy vermiş olacaklardır. HDP’yi dışarıdan destekleyecek olan Yetmez ama OY verelim’ciler büyük bir hataya düşerler.

Daha önce de yazmıştım ama tekrar belirtmek isterim ki VP var olan görüntüsü ile CHP’ye göre daha antiemperyalist – Laik Cumhuriyet ve demokrasiden taraf – Üniter yapıyı savunan – Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini sahiplenen – çağdaş görünümdedir. Fakat VP bırakınız iktidar olmayı tüm anketlere göre barajı dahi geçemeyecek durumdadır. VP’ne kayacak oyların çoğunluğu CHP’den gelecektir.İşte bam teli burasıdır . CHP’yi zayıflatan VP oyları seçim sonunda AKP’ye yarar sağlayacak ve CHP de cezalandırılmış olacaktır.

Bu durumda AKP size teşekkür eder.

Değerli Yurtsever bu seçim hata kaldırmayacak olan ve bir köşe yazarımızın yazdığı gibi KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ seçimidir.

AKP’nin iktidarda kalmasını , Erdoğan’ın Başkanlığını tescillemesini istiyorsanız oylarınızı küçük baraj altında kalacak partilere verir veya OY VERMEYE GİTMEZ sonra da RTE’nin balkon konuşmasını alkışlarla dinlersiniz.

Kalın sağlıcakla

Naci Kaptan

CHP veya MHP’li olup da HDP’ye oy vermeyi düşünen arkadaşlara çok hayret ediyorum. Nasıl oluyor da yaklaşık 40 bin asker,güvenlik görevlisi , korucu ve dahi öğretmen , işçi , köylü , yaşlı ve hatta kundak bebelerini acımasızca katleden , Türkiye’yi bölmeye çalışan , bölgesel özgürlük talep eden , emperyalizmin yüzyıllık rüyası olan Kürdistan’ı Türkiye’den de toprak alarak kurmaya çalışan eli kanlı terör örgütü PKK’nın TBMM uzantısı olan bir partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz ?

Ayrıca HDP barajı geçerse AKP ile koolisyona hazır olduğunu açıkladı HDP ile AKP arasında var olan kayıkçı kavgası ise sadece göz boyamadır. HDP’ye oy vermek AKP’ye oy vermekle eşdeğerdir. Güneydoğu’dan toplanan istihbarat raporlarında PKK’nın büyük şehirlerde silah ve patlayıcılar depoladığı ve bir kalkışma hazırlığı içinde olduğu biliniyor. HDP Genel Başkanı dahil bir çok eski/yeni Milletvekili dağda PKK saflarında Türk ordusuna karşı silah kullanmış veya silahlı eylemlere destek vermiştir. HDP bu durumda CHP’den daha mı iyidir ? Neden CHP’yi güçlendirmek yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı olan bir terör örgütünün meclis uzantısına oy vermeyi düşünüyorsunuz ?

Ayrıca HDP’nin barajı geçip geçmemesi kendi sorunudur . Bir CHP veya MHP seçmeninin HDP’ye oy vermeyi düşünmesi hayret vericidir. HDP barajı geçerek AKP ile birlikte iktidar olduğu takdirde şimdiye kadar yürüttükleri kirli işbirliğinin gereklerini yerine getirme şansına kavuşacaklar ;

Tayyip Erdoğan’a Başkanlık verilirken , HDP’ye de istekleri olan bölgesel özerklik verilerek Üniter Devlet’ten federasyona geçilecek ve Kürdistan kurulurken hukuken olmasa da fiili olarak Güneydoğu Anadolu PKK ve uzantılarına terk edilecektir.Zaten bölgede AKP+PKK+HDP anlaşması sonucu olarak alan boşaltılmış ,asker kışlaya – Polis karakola hapsedilmiştir. Bölge tamamen PKK’nın denetiimine terk edilmiştir.HDP’nin barajı geçmesi halinde oy kaybeden AKP’ye iktidarını koruması için işbirlikçi bir parti AKP’yi ayakta tutacaktır.Ayrıca anketlerde HDP barajı geçemese bile AKP’nin iktidar olabilmesinin çok zor olduğu söylenmekte yazılmaktadır. Ayrıca anayasayı da değiştirmek gücünü ele geçireceklerdir.

HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİNDE KİME OY VERELİM ;

En güçlü olan muhalefet partisi etrafında kenetlenilmelidir. Kılıçdaroğlu’na ağır eleştirilerimiz olsa da AKP’nin iktidardan uzaklaştırılmasının tek anahtarı CHP’dir. Politikada adım adım gidilerek sorunlar çözülebilir. CHP’yi cezalandırmak AKP’yi ödüllendirmekle eş değerdir.

Yapılan son anketlerde tüm seçimlerde çok isabetli araştırma sonuçları vermiş olan GEZİCİ şirketi Nisan verilerine göre AKP 38.1 – CHP 28.1 – MHP 18 – HDP 11 dir.

Kafası karışık değerli bazı arkadaşların oy vermeyi düşündükleri VP ise anket yüzdelerinde hiç gözükmemektedir. VP partisine gidecek her bir oy var olan anket sonuçlarına göre boşa gidecek oy olacaktır . Keza VP barajı geçse bile CHP’nin oyları eksilecek ve bu da yine AKP’yi güçlendirecek ve iktidarda kalacaktır

Gezici Şirketi’nin mart başında yaptığı ankete göre oy oranı yüzde 40’ın altına düşen AKP tek başına iktidar olamıyor. Barajı geçen HDP’ye gelen oyların yüzde 82-84’ünü AKP seçmeni oluşturuyor. Özetle HDP AKP’ye kaptırdığı oyları zaten geri alabilecek.

Haziran seçiminin ülkemiz ve gelecek kuşaklar için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Şayet AKP’nin iktidardan gitmesini istiyorsak kesinlikle sandığa gitmek zorundayız. CHP ve MHP tabanından hiç bir şekilde kopma olmamalıdır.

AKP’nin kaderini CHP/MHP seçmenin seçime tam ve firesiz katılımı belirleyecektir.CHP ve MHP dışındaki partilere verilecek her bir oy AKP’nin hanesine yazılacaktır.İlk hedefimiz öncelikle CHP’yi güçlendirmek olmalıdır.

Totaliter AKP iktidarı tasfiye edildikten sonra Türkiye her yönüyle rehabilite sürecine girecek ve CHP ile ilgili olan sorunların çözümü çok daha kolay olacaktır.

Selamlarımla

Naci Kaptan

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *