EMNİYETTE TARİHİN EN BÜYÜK OPERASYONU * Bin 786 emniyet personeli emekli edildi *** Kuru arasında yaş da yanıyor * “cemaatle bağlantısı olmayanlar bile “cemaatçi” damgasını yiyor. Onlar gibi, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten, bakan ve müsteşarın baskısını tutanağa döken yargı mensupları da onca cemaatçi varken, “cemaatçi” diye açığa alındı.AKP’lilerle ilgili yolsuzluk, rüşvet, karapara olayını soruşturan savcılar da, emniyetçiler de “cemaatçi” denilip açığa alınıyor ” * Önce TSK’nın gücü kırıldı * Şimdi de düzgün polisler cemaat operasyonu adıyla tasfiye ediliyor * AKPolis devri geldi !


ANKARA(ANKA)
17 Nisan 2015

Bin 786 emniyet personeli emekli edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Yüksek Değerlendirme Kurulu Kararı ile bin 776 emniyet müdürü ve 10 emniyet amirinin emekliye sevk edildiğini açıkladı.

Açıklamada, 6638 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 04 Nisan 2015 tarih ve 29316 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Kanunun amir hükümleri gereğince, Emniyet Genel Müdürü başkanlığında   13-16 Nisan 2015 tarihleri arasında toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bin 776 emniyet müdürü ve 10 emniyet amiri emekliye sevk edildi.

Emekliye sevk edilen personellerin dağılımı ise şu şekilde:

“bin 142 Birinci Sınıf Emniyet Müdürü

269 İkinci Sınıf Emniyet Müdürü

184 Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü

181 Dördüncü Sınıf Emniyet Müdürü

10 Emniyet Amiri”

Açıklamada, ilgili personelin emeklilik durumunun, Personel Bilgi Sisteminden kendi kullanıcı adı ve şifresini girerek öğrenebilecekleri kaydedildi.

Saygı Öztürk
saygi@sozcum.com
17 Nisan 2015
Sözcü

Tarihinin en büyük operasyonu

AKP dışında diğer siyasi partilere yakın olduğu bilinen emniyet müdürlerinin hemen tamamı “cemaatçi” diye gönderiliyor. O yüzden emniyet mensuplarına büyük haksızlık yapılıyor, cemaatle bağlantısı olmayanlar bile “cemaatçi” damgasını yiyor. Onlar gibi, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten, bakan ve müsteşarın baskısını tutanağa döken yargı mensupları da onca cemaatçi varken, “cemaatçi” diye açığa alındı.  AKP’lilerle ilgili yolsuzluk, rüşvet, karapara olayını soruşturan savcılar da, emniyetçiler de “cemaatçi” denilip açığa alınıyor, yargılama izni veriliyorsa vay bu ülkenin haline…

YOLSUZLUK OPERASYONU YAPILAMIYOR

Kim gider yolsuzluğun, rüşvetin üzerine… Nitekim, 2013 yılında 232 büyük ölçekli mali operasyonlara karşın, 2014 yılında operasyon sayısının 6’ya inmesi de kimsenin yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerine gidemediğinin ayrı bir kanıtıdır.

4 bakan, onların çocukları, AKP’li bazı işadamlarıyla ilgili soruşturmaları yürüten Cumhuriyet Savcıları Celal Kara ve Muammer Akkaş, iş adamlarının mal varlıklarına tedbir koyan hakim Süleyman Karaçöl‘ü önce açığa aldılar, sonra yargılama izni verdiler. Daha bitmedi, devamları geliyor. Yolsuzluk, rüşvet iddialarının üzerine gidenler görevden alınırken, bu olayların üzerine kim nasıl gidebilsin?

GENEL MÜDÜRÜ UYUTUYORLAR

İç Güvenlik Yasası kapsamında, emniyette büyük bir tasfiye operasyonu başlatıldı. AKP’li olmayana emniyette hayat hakkı tanınmıyor. İşin garibi operasyonu yapanlar arasında bir dönemin hızlı Fethullahçıları da yer alıyor. Şimdi onlar olmuş partili…

Unutmayalım, bugün emniyet genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Faruk Ünsal 8 ay cezaevinde yattı. Mustafa Gülcü hakkında kamu davası açıldı ve hüküm giydi. Daire Başkanı Orhan Özdemir cezaevinde yattı ve yargılaması devam ediyor. Onlara nasıl birileri haksızlık yaptıysa, kumpas kurduysa bugün söz sahibi olan bu isimler de “cemaatçileri temizliyoruz” adı altında başkalarına haksızlık yapılmaması için kılı kırk yarmalı…

Emniyetçileri tanımadığı için bazı genel müdür yardımcılarının etkisi altına giren Genel Müdür Celalettin Lekesiz‘e görevden atılmak istenenlerin hemen hepsini döneme uygun diye “cemaatçi” diye anlatıyorlar. O yüzden “Emniyette temizlik” adı altında yürütülen operasyonları duyan, hemen herkesin cemaatçi olduğunu sanmasın… Bugün yönetimde olanlardan bazılarının daha düne kadar avukatlığını Fethullah Gülen‘in vekalet verdiği birisi yapıyordu. Tanık olarak mahkemede o avukatı dinlettiriyordu.

92 TUTUKLU, 180 MESLEKTEN İHRAÇ

Resen emekliye sevk edilenlerin yanı sıra 30’a yakın adli operasyon sonucu şimdiye kadar 500’den fazla emniyet mensubu gözaltına alındı. Bakıyorsunuz serbest bırakılmış, birkaç hafta geçmeden aynı emniyet mensupları yeniden gözaltına alınıyor. Sonuçta toplam 5 soruşturmada 92 emniyet mensubu halen tutuklu. İşin bir başka garip yanı ise operasyonlar hiçbir adli kovuşturma yapılmadan, mülkiye ve polis müfettişlerinin yapmış oldukları idari soruşturmalar sonucu yapıldı.

Yapılan idari soruşturmalarda, özellikle İstihbarat, Kaçakçılık ve Terör Şubeleri’nde çalışan ağırlıklı amir olmak üzere 180 emniyet mensubu meslekten ihraç edildi. Bir bu kadar emniyet mensubuna da meslekten çıkarma cezası verildi. Ancak zaman aşımından dolayı uygulanamadı. İşte uygulanamayan meslekten çıkarma cezası verilenler, yeni yasa çerçevesinde farklı kurumlara atanıyor.

SIKÇA GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLİYOR

Tayin sırası gelmemiş 20 bin civarında emniyet mensubu tayin edildi. Tayin sırası gelenlerle birlikte yıldırma amaçlı tayine tabi tutulanların sayısı 45 bini buldu. Hatta “şark gö-revi” yapmakta olanların görev süresi dolmamasına, hiçbir tayin isteği bulunmamasına rağmen bir başka şark iline atanıyor.

Açıkçası yalnız emniyet mensubuna değil ailesine de sıkıntılar yaşatılıyor. Aynı yöntem batı illerinden batı illerine tayinlerle gerçekleştiriliyor. Mahkemeden durdurma kararı alanlar yeni bir tayinle cezalandırılıyor. İşte bu nedenle 500’ü aşkın emniyet mensubu, emekliliğe gelmeden görevden kendi istekleriyle ayrıldı.Yalnız görevde olanlarla iş bitmiyor. Polis akademisinin 1.400, polis kolejinin 800 öğrencisi, mezuniyetlerine 1,5 ay kalanlar da dahil olmak üzere geçen hafta kapı önüne konuldu. Strateji Dairesi’nde görevli üst düzey polis müdürlerine hiçbir görev verilmedi ve onlara eziyet etmek, sindirmek, mağdur etmek için her gün bir büroda toplayarak günde 2 kez imza attırıldı.

Bunca eziyetten sonra emniyet müdürleri zorunlu emekliye sevk edilmiş çok mu? Evet “AKP’li müdürler görevde kalacak” ve onların görev süreleri iki yılda bir uzatılacak. CHP’li, MHP’li olarak bilinenler de “cemaatçi” gösterilip tekmeyle uzaklaştırılıyor. 170 yıllık geçmişinde en büyük operasyon 3 bine yakın emniyet müdürünün uzaklaştırılmasıyla gerçekleşiyor. “Ak polis” dönemine geçiliyor. Hayırlı olsun!

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, FAŞİZM, Fetullah Gülen, Gundem, HUKUK-YARGI-ADALET, SAYGI ÖZTÜRK, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *