SİYASET – SEÇİM – GÜNDEM *** KILIÇDAROĞLU ve YCHP’ye KIRGIN LAİK CUMHURİYET’çi DOSTLAR ; CHP’YE OY VERMEDEN AKP’Yİ NASIL İKTİDAR YAPMAYACAKSINIZ ?

2015 Haziran genel seçimleri için Kılıçdaroğlu’nun kırıp döktüğü CHP seçmeni  Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi yine YCHP’ye Oy vermeyeceğini veya sandığa gitmeyeceğini söylüyor.

Aynı düşünce sahipleri Cumhurbaşkanlığı seçiminde yine bu düşünce ile davranarak seçimi boykot etmiş ve sandığa da gitmeyerek Tayyip Erdoğan’ı kaçak saraya gönderen güç olmuştur. Kılıçdaroğlu’na yönelen tepki sandıkta Erdoğan’ın işine yaramış ve ilk seçimde Kılıçdaroğlu’na kızan kitlenin negatif desteğiyle Erdoğan’a başkanlık/ diktatörlüğün yolu açılmıştır.

Biliyorum İhsanoğlu’nu mu seçse idik diyorsunuz.!!!

Keşke 3. Veya 4. Seçenek olsaydı da oyumuzu onlardan birisine verse idik. İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığına siyasi islami geçmişi ile uygun olmasa da Erdoğan’a kıyasen onun gibi radikal ve baskıcı olmaması nedeniyle Uçuruma itilen Türkiye’nin öngörülen ve öngörülemeyen tehlikelerden daha kolay çıkartılması mümkün olacaktı. Küskün Cumhuriyetçi laikler demokratik sorumluluklarını sandık başında yerine getirmedikleri için Erdoğan Cumhurbaşkanı olmuştur.

Laik Cumhuriyetçi kesimin Kılıçdaroğu ve YCHP öfkesi devam ediyor. Ben de bu öfkeyi derinden taşıyanlardan birisiyim. Fakat aklımızla,öfkemizi ayırmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Laik Cumhuriyetçi seçmenin tavrı ve Cumhurbaşkanı seçim sonucu bizlere öğreti olmalıdır.

TERCİHLER

YCHP ve Kılıçdaroğlu’na kırgın seçmenin bir kısmı aslında teveccühü hak eden Vatan Partisine istikametini çevirmiştir. Açıkça belirtmek isterim ki 2015 Haziran seçimi Türkiye’nin demokratik bağlamda en önemli seçimidir. Şayet Haziran 2015 seçimi böylesi önemli olmasa idi benim de oyum Vatan Partisi olacaktı. Fakat böylesi önemli bir seçimde hiç bir aydının Türkiye’nin varlığı üzerinde YA TUTARSA kumarı oynamak lüksü yoktur.

Vatan Partisinin tabanının seçimler için muhalefet partilerini özellikle CHP’yi sürekli olarak eleştirmelerini doğru bulmuyorum. Her iki parti arasında konsensus olmasa da eleştiriler muhalefet partilerine yönelik değil , iktidar partisine yönelik olmalıdır. Vatan Partisine oy vermeyi düşünen değerli arkadaşlar sadece İKİ EYLEMDE bulunuyorlar ;

1. Vatan Partisinin değerli üyelerini tanıtıyorlar. VP gerçekten değerli aydınların , askerlerin cephe tuttukları partidir.

2. Türkiye’nin kader seçiminde sürekli olarak YCHP eleştiriliyor . Bu eleştiriler doğrudan AKP’ye destek salvoları oluyor.

VATAN PARTİSİ %10 BARAJI GEÇEBİLECEK Mİ

Seçim anketlerini inceledim : http://tr.wikipedia.org/wiki/2015_T%C3%BCrkiye_genel_se%C3%A7im_anketleri

Hiç bir seçim anketinde VP’nin barajı geçebileceği bulgusu yok . En yüksek değerlendirme %3’tür .Vatan partisine dışarıdan gelecek olan oyların büyük yüzdesi ise CHP tabanı olacaktır.

Benim de gönlüm VP’nin Mecliste olmasıdır ama gerçeklerle dilekler ne yazık ki bağdaşmıyor. Bu şartlar altında VP’ye verilecek her bir oy CHP/MHP’nin kesesinden eksilen oy olacaktır.

Daha farklı söylersek her bir oy AKP’nin kazanç hanesine yazılacaktır.
VP’ye Oy verdiğini düşünen her bir seçmen OYUNU DOLAYLI olarak AKP’ye vermiş olacaktır.

Bu süreç içinde Türkiye’yi demokratik bağlamda büyük tehlikeden çıkartabilecek olan tek Kurum CHP’dir. YCHP ve Kılıçdaroğlu ile hesaplaşmak ikinci aşamada olmalıdır.

Yurtseverliklerinde asla şüphe etmediğim değerli arkadaşlar ;
Bana VP’nin kadrosunu , politikalarını yazmayın. Bunları biliyorum

Tekraren ;
Benim derdim CHP’nin iktidar olması değildir.
Amacım AKP’nin ve dolayısıyla Erdoğan’ın iktidar olmamasıdır.

Bana şunu yazın ;

VP’ne veya bir başka X partiye oy vererek Tayyip Erdoğan’ı ve
AKP’yi var olan şartlar altında nasıl iktidardan uzaklaştırabiliriz ???
Böylesi ayakları yere basan başka bir öneriniz var mıdır ?

Bu konuda sizlere bir başka yazı yazmayacağım .
Sadece bu yazımı belirli aralıklarla tekrar paylaşacağım.
En az sizler kadar Vatanını seven bir kişi olarak bu uyarıyı yapmak görevimdir.

Ütopya peşinde koşacak zaman değildir.

Saygılarımla

Naci Kaptan
16 Nisan 2015

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, Gundem, İNSAN HAKLARI - DEMOKRASİ, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *