HARF PARTİLERİ

08 Nisan 2015
Rifat Serdaroğlu

HARF PARTİLERİ

Adamlar neredeyse alfabedeki tüm harfleri kullanıp bizleri harf manyağı yapacaklar!
Oysa aslında ikisi de sadece birer isim;

HADEP/DEP/BDP/KCK/YPG/HDP = PKK. PKK = Öcalan.

AKP/GEN BŞK/MYK/MKYK/MDK/DHK= Erdoğan.

7 Haziran’daki Genel Seçime girecek AKP ve HDP adlı “TEK ADAM” partileri ile ilgili yukarıdaki gerçeklere “Hayır, Doğru Değil” diyecek kişi, ya siyaseti bilmiyordur, ya kör ve geri zekâlıdır, ya şeriatçıdır, ya da bölücüdür. Zaten onlar bu yazıyı boşu boşuna okumasınlar!

Şimdi bir an için düşünün;
HDP Genel Başkanı; “HDP olduğu sürece, Erdoğan’ı Başkan yapmayacağız” diye, tv canlı yayında söz veriyor!  Abdullah Öcalan; “Biz Erdoğan ile anlaştık ve yazıya döktük. Biz onu Başkan yapacağız, o da bizi serbest bırakıp şimdilik federatif sisteme geçecek” dese, hangisinin dediği olur?

Elbette ki Öcalan’ın sözünün üzerine ne Demirtaş, ne de Artiz Sırrı konuşabilir! Çünkü silahlı örgüt ve para, yani güç Öcalan’ın elindedir. Öcalan’a karşı çıkmaya niyet eden biri, anında demokratik bir şekilde (!) yok edilir.

Hadi bir daha düşünelim;
AKP Genel Başkanı; “Biz Başkanlık sistemi düşünmüyoruz. Programımızda yok. Hırsızlık yapanın kolunu koparırım” diye tv canlı yayında söz veriyor! Recep Tayyip Erdoğan; “Türk tipi Başkanlık yapacağız. Programa konacak.  AKP’ de yolsuzluk-hırsızlık yoktur, herkes AK’ tır kimse boş-boş konuşmasın” dese, hangisinin dediği olur? Elbette ki Erdoğan’ın dediği olur.

Çünkü para ve siyasi güç onun elindedir. AKP Genel Merkez binası dahi Erdoğan’ın malıdır! Davutoğlu, aykırı çekerse, ertesi gün kendisini ağız-burun darmadağın edilmiş bir halde kapının önünde bulur ve TOBB Üniversitesi bile ona iş vermez…

Kendilerine “Aydın” diyen 700 kişi, “Eşitlikçi ve şiddetten uzak bir dilde barışı savunduğu için, yasaklara karşı özgürlük, Kürt halkının kendi tayin hakkına inandığımız, istisnasız bütün kültür ve inançlar üzerindeki yasal ve şoven baskıların son bulması, eğitimin çağdaş lâik ve anadilde yapılması, demokrasi savunucusu, LGBTİ(Lezbiyen-Gey-Biseksüel-Trans-İnterseks) bireyler ve kadınlar üzerindeki cinsiyetçi yaklaşımın son bulması, eşit yurttaşlık haklarının güvencesiyle birbirine bağlı bir toplum için HDP’ye destek veriyoruz” dedi!
Bu isimler, daha önce aynı gerekçelerle AKP’yi desteklemişlerdi!

Anayasa oylamasında ise yurt çapında yine “Yetmez Ama Evet” demişlerdi. Şimdi ise, bu iki konuda da yanıldıklarını itiraf ediyorlar! Bu bireyler yine yanılacaklar! Önerim, HDP’ye şu soruları sormalarıdır;

-Ana dilde eğitim diyorsunuz. Kuzey Irak’ta ve Güneydoğu’da açılan okullarda niçin Kürtçenin sadece Kırmançi lehçesi öğrenilmesi zorunlu? Soranice-Zazaca öğreten okulları niçin açmıyorsunuz?  Milyonlarca insanı ana dilde eğitim hakkından niçin mahrum ediyorsunuz?

-Güneydoğu Anadolu’da bir erkek birkaç kadınla evlenebilir. Kadınların büyük çoğunluğu sadece çalışmak ve doğurmak gibi bir köle düzeninde yaşar. HDP bu konuda niçin susar? Kuzey Irak Anayasasında, “Bir erkek dört kadın alabilir” hükmü vardır. HDP’liler niçin Barzani’nin önünde saygıyla eğilirler?

-Siz, örneğin Diyarbakır’da HDP için propaganda çalışması yapabilir misiniz?

-Siz, Kuzey Irak’ta, İran’da LGBTİ birey gördünüz mü? Yaşatırlar mı?

-Siz HDP Milletvekillerinden veya PKK üst yöneticilerinden, “Feodal Yapıyı yıkacağız”, “Toprak Reformunu biz gerçekleştireceğiz” sözünü duydunuz mu? Duyamazsınız. Lütfen kendinizi ve Türk Milletini artık aldatmayın. Çıkın dürüstçe, bizim kavgamız Türk Devleti iledir. Kim Türk Devletine zarar verirse bizler onu destekleriz deyin. Dürüst olun, dürüst.

AKP “Türkiye’nin sorunlarını demokrasi içinde çözer” diyenler şunlara dikkat etmelidirler;
-Cemaat ve Tarikatlarda “Biat-Şartsız İtaat” vardır. Bu kültürden her melanet çıkar ama demokrasi çıkmaz. Çıkar, diyen takiye yapıyordur!

-AKP, “Türk Milletinin kaynaklarını, doğru yerde ve dürüst olarak kullanır” tezini savunanlar, Hırsızlık-Yolsuzluk-Rüşvet sebebiyle istifa ettirilen Bakanlarını ve bunların haramzade çocuklarını-Sarayları-Milyar Dolarları nereye koyacaklar? Doğruluğu Adli Tıp Kurumu tarafından ispat edilen ses ve görüntü kayıtlarındaki kokuşmuşluk ne olacak?

-AKP’nin Türkiye’yi bir polis devletine dönüştürmesine ne denecek? Lütfen Türk Milletinin zekâsıyla alay etmeyin. Yeter artık. Takadan Yat, Katırdan At, Bademden Demokrat olmaz. Fıtratında yok…

Değerli Okurlar;
Ne kadar beğenmeseniz de, eksik bulsanız da, Cumhuriyetin Temellerini koruyup onaracak, vatanı böldürmeyecek, dolayısıyla oy verilecek iki parti var.  CHP ve MHP…

Tenkit etmenin, kişisel hırs ve beklentilerin, gereksiz konuşmanın, küçük partilere oy verip oyları bölmenin hiç zamanı değil. Öncelik, Türk Milletinin başına çöreklenen Cemaat-Tarikat artığı, İran İslam Devleti özentisi ve Kürtçü-Bölücü partileri beraberce def etmektir.Hiçbir kişisel kırgınlık, düşünce, hırs bu görevin önüne geçemez.

Siyasette mucize olmayacağını herkesin bilmesi gerek. Adım-adım gideceğiz.
Şimdi mevzubahis olan Türk Vatanı ve Türk Demokrasisidir. Sonrası çok kolay!

Sağlık ve başarı dileklerimle

http://rifatserdaroglu.com/2015/04/08/harf-partileri/

This entry was posted in Politika ve Gundem, Rifat SERDAROĞLU yazıları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *