SİYASET – SEÇİM – GÜNDEM *** TEMEL SORU ŞUDUR ; SANDIKTA AKP’Yİ HANGİ PARTİ TASFİYE EDEBİLİR ? * Seçimler üzerine bir mektup.

Değerli ……..

Kırgınlıklar ve öfkenin , sağduyunun önüne geçmesine izin vermemeliyiz. Bazı değerli arkadaşlar CHP yerine Vatan Partisi için oy çağrısında bulunmaktadır. Bu konuda sağduyulu hatırlatmalarda bulunmak istiyorum ;

TEMEL SORU ŞUDUR ; SANDIKTA AKP’Yİ HANGİ PARTİ TASFİYE EDEBİLİR ?

Var olan siyasi yapı içinde bunun tek yanıtı vardır === CHP

Önce CHP tabanını darıltan yanlış parti politikalarından bahsetmek gerek ; Fakat tüm yanlışlara rağmen CHP halen Aydınlık ve çağdaş Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti için tek seçenektir. Bu nedenle Kılıçdaroğlu büyük sorumluluk altındadır.

CHP Kılıçdaroğlu’nun gelişiyle ALTIOK ilkelerinden sapmıştır. Parti yönetimini ,parti ilkeleriyle aykırı olanlarla donatmıştır. CHP seçmenleri İKİ SEÇENEKLE karşı karşıyadır..Var olan şartlar altında CHP desteklemek ve CHP içinde yeni bir yapılanmayı seçimlerden sonra yapmak .Veya CHP’yi bu hali ile AKP’den daha tehlikeli varsayarak Cumhurbaşkanı seçimlerinde olduğu gibi YA SEÇİMLERİ BOYKOT EDEREK SANDIĞA GİTMEMEK veya CHP tabanından oy alabilecek ve baraj altında kalacak olan sol tandanslı partilere yönelmek . Böylece iktidarı ve Başkanlığı RTE’ye tekrar teslim etmek !!!

Değerli Yurtsever aydınlarımız CHP ve Kılıçdaroğlu hakkında haklı ve olumsuz tesbitler yaparak yazılarını paylaşıyorlar.Yazılanlar gerçektir. Fakat yazıların ucu açık kalmaktadır.Seçimlerde AKP’nin iktidardan gitmesini işaret eden yöntemlerden bir bahis yoktur.Bu karanlık süreçte ağır eleştirilerle CHP aşağıya çekilirken buna koşut olarak da AKP’nin yukarı gitmesine yol verilmektedir. Bu nedenle değerli aydınlarımızdan sadece durum tesbiti yapmaları değil , AKP’nin iktidardan nasıl uzaklaştırılması gerektiği konusunda yol gösterici de olmaları gerektir.

CHP’ye alternatif olarak VATAN PARTİSİ önerilmektedir.Bu seçimler Türkiye’nin kader seçimidir. Vatan partisine kayan oylar AKP’den mi gelecek ?

Vatan Partisinin yeni oy kaynağı yine CHP seçmeni olacaktır. CHP erozyona uğrayarak bölünürken, zayıflarken AKP yine aradan sıyrılarak iktidar koltuğunu bırakmayacaktır. Bu ise RTE’nin başkanlığının tescilidir. Bu nedenle yaptığınız çağrılar, şayet AKP’yi iktidardan uzaklaştırmak istiyorsanız AYAĞINIZA KURŞUN SIKMAKTAN öte değildir. Hatta bu kurşun Laik Cumhuriyet’e , Aydınlanma devrimlerine , Türkiye’nin geleceğine sıkılan kurşun olacaktır.

Vatan partisinin %5 – 6 oranını dahi geçmesi başarı olacaktır. Ama barajı geçmesi son derece zordur.  varsayalım ki %10 barajını geçti. Bunu da sizin gibi düşünen CHP tabanlı %5 oyu alarak gerçekleştirdi. Bu da CHP’ye çelme atılması nedeniyle gerçekleşecek ve sonuçta CHP oyları %5 eksildiğinden yine AKP’ye yol verilmiş olacaktır.

Özetle sizin ve değerli hocamız ……… çağrılarının somut kazananı sadece ve sedece AKP olacaktır. Bu karanlık ve çok tehlikeli süreç içinde DEMOKRASİ ve LAİK CUMHURİYET ÜZERİNE kumar oynama şansımız ve lüksümüz yoktur.

Yurtsever’lerin öncelikli görevi Türkiye’yi AKP yönetiminden kurtarmak olmalıdır. Ondan sonra CHP’yi aslına döndürmek çalışmaları başlar ve CHP içindeki ayrıklar tasfiye edilir. Bu nedenle bölünmek değil Bu seçimlerde CHP’nin kazanması için el birliğiyle destek vermek gerektir.Bu önemli süreç içinde YCHP söylemleriyle , AKP’ye karşı elimizde tek demokratik enstrüman olan CHP’yi zayıflatmanın diğer bir tarifi de AKP’yi güçlendirmek olmaktadır.

Sabır , mantık , akılcı davranış , güç birliği….

Selam ve saygılarımla

Naci Kaptan
02 Nisan 2015

BAĞLANTILI YAZILAR
This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

One Response to SİYASET – SEÇİM – GÜNDEM *** TEMEL SORU ŞUDUR ; SANDIKTA AKP’Yİ HANGİ PARTİ TASFİYE EDEBİLİR ? * Seçimler üzerine bir mektup.

  1. Pingback: SİYASET – SEÇİM – GÜNDEM *** Sayın KILIÇDAROĞLU’na mektup *** TÜRKİYE 7 HAZİRAN’da SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇEBİLECEK Mİ ? | Cumhuriyetimiz İçin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *