TEKNİK SERVİS GİBİYİZ *** “Bunları başımızdan atacağız, yenisini getireceğiz. Çünkü bu memleketin sahibi bizleriz. Biz Teknik Servisiz. Arızaları düzeltiriz, düzelmemekte ısrar edeni de geri dönüşüm kutusuna atarız…”

24 Mart 2015
Rifat Serdaroğlu

TEKNİK SERVİS GİBİYİZ

Çok satan bir ürünün, örneğin ünlü bir çamaşır makinesi markasının teknik servisi gibiyiz. Tüm arızalar bizi buluyor.Her yere yağmur yağıyor, bize ise “Arıza” yağıyor…Arızayı anlamak, çözüm aramaktan günlük işlerimizi yapamaz hale geldik.Tam birini tamir ediyoruz, zart diye başka bir yerden, biri arızaya bağlıyor.

Arıza 1:
Cumhur’un Başı Recep Erdoğan, Denizli’de işadamlarına konuşuyor;
“10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle bir dönem bitmiştir. Yeni bir sistem gelene kadar millet, parlamenter sistemi askıya almıştır!”

Al sana koskocaman bir arıza! Yahu arkadaş, sen kimsin ki yürürlükte olan Anayasa’da olmayan yetkileri kullanmaya kalkarsın? Sen kimsin ki, yürürlükteki Anayasayı çiğnersin?

Bilmez misin ki bu Anayasa, yenisi Türk Milleti tarafından yapılıp kabul edilinceye kadar, istesen de istemesen de seni de, beni de, hepimizi de bağlar. Ona uymak zorundayız. Aksi kargaşa olur ki, bu da bir milletin başına gelebilecek en büyük felakettir. Anayasa çizgisine gel ve sakın ayrılma!

Arıza 2:
Cumhur’un Başı ile AKP Hükümeti, Cumhur’un Başı ile Hakan Fidan ve Merkez Bankası Başkanı arasındaki kavgayı yatıştırmak için “Durun, yapmayın etmeyin,siz aynı yolun yolcususunuz, vurmayın” diye bağırırken, Arınç-Gökçek öyle bir arıza yaptılar ki, anlatılır değil!

“Rabbim verdikçe veriyor” mu desem, “AKP bağırsaklarını temizliyor” mu desem, şaşırdım kaldım yahu…Gökçek; “Seni istemiyoruz, çek git” diye tek el ateş ediyor!

Arınç; “Çökçek tetikçidir. Ankara’yı Paralelcilere parsel-parsel satmıştır.Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini iyi biliriz. Haysiyetli bir insan değildir” diye makinalı ile Gökçek’in sülalesini tarıyor…

Beştepe-AKP Hükümeti-Arınç-Gökçek arasındaki arızayı ben çözemem. Ben karışırsan bu takım kesin küme düşer. En iyisi, Boduroğullarından Efe Ahmet’ atıp, Yılmaz Vural’ı takımın başına getirsinler. Belki kurtulurlar!

Yalnız unutulmamalı ki, turpun büyüğü heybede! Ne demek istiyorum?
Milletvekilleri adayları sıralama listeleri canım. Esas kavga o zaman kopacak!

Arıza 3;
CNN Kürt ve NTVRTE televizyonları, Diyarbakır Nevruz Meydanında yapılan kutlamaları canlı olarak yayınladılar. CNN Kürt Televizyonu aynen şunu söyledi; “Meydan çok kalabalık. Şu an bu meydanda tam 2,5 MİLYON insan var.” NTVRTE ise meydandaki insan sayısını 2 MİLYON kişi olarak verdi! Dedik ya işimiz gücümüz “Arıza” düzeltmek.

Diyarbakır Nevruz Meydanının yüzölçümü 117 dekar yani 117.000 metrekaredir. Lütfen herkes evinde eline metre alıp, kendine bir tane “metrekare” yapsın. İçine, yerinden kıpırdamamak şartıyla ancak 4 tane yetişkin insan sığdırabilirsiniz. Devamlı halay çekmeye kalkarsanız, rakam 2’ye kadar düşer.

Biz “Arıza Tamir Ekibi” olarak, metrekareye 5 kişi sığdırıldığını kabul edelim! 117.000 X 5 = 585.000 kişi etmez mi? CNN Kürt ve NTVRTE televizyonları niçin arıza yapıyorlar? Çünkü korkuyorlar! Korkunun ecele hiçbir faydasının olmadığını bir türlü öğrenemediler.
Bir kez de dik durmayı deneseler!

Arıza 4;
Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı göremedik. HDP’den yapılan açıklamaya göre, partinin Genel Başkanı, kalabalık yüzünden sahneye çıkamamış! İşte size başka bir arıza daha!

Adam, gerçek bir Genel Başkan olacak ve partisinin düzenlediği bir toplantıda sahneye çıkamayacak! Böyle bir saçmalık olabilir mi? İşin doğrusu şudur; Son zamanlarda fazla öne çıkan Demirtaş, PKK militanları tarafından alıkonulmuş, sahneye çıkması engellenmiş ve kendisinden, örgüte ve liderliğe bağlılığı konusunda özeleştiri alınmıştır. Olay budur.

Demirtaş eğer hala kendini Genel Başkan olarak görüyor ve Türk Milletinden kendisine inanmasını bekliyorsa, yapacağı çok basit bir iş vardır.HDP mitinglerinde, PKK-YPG bayraklarından başka bir bayrak yok. Mademki barış istiyorsun, bir arada yaşayalım diyorsun, mitinglerinde-toplantılarında bir tane olsun Türk Bayrağı astır…

Yapabilir misin? Bak sana, zor bir görev vermiyorum. Yıllardır PKK Narko Terör örgütünde üst düzey yönetici olan ağabeyini getir, adalete teslim et demiyorum. Türkiye sınırları içinde, Türk Devletinin egemen olduğu topraklarda Türk Bayrağını astır, diyorum.
Hadi, arıza yapma da, cevap ver…

Değerli Okurlar;

Bu arızalı iktidardan da, arızalı PKK temsilcilerinden de kurtulmanın yolu,7 Haziran’da kullanacağımız oylardan geçiyor. Bunları düzeltmek, onarmak, arızadan çıkarmak mümkün değildir.Bunları başımızdan atacağız, yenisini getireceğiz. Çünkü bu memleketin sahibi bizleriz. Biz Teknik Servisiz. Arızaları düzeltiriz, düzelmemekte ısrar edeni de geri dönüşüm kutusuna atarız…

Sağlık ve başarı dileklerimle

http://rifatserdaroglu.com/2015/03/24/teknik-servis-gibiyiz/

 

This entry was posted in Rifat SERDAROĞLU yazıları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *