HAYATIN İÇİNDEN YENİ YAŞAM ROTALARI *** Boş verin Amerika-Kanada -Avustralya’yı ! * Kamboçya’ya Yerleşmek İçin 20 Mantıklı Neden

Hemen Bugün Kamboçya’ya Yerleşmek İçin 20 Mantıklı Neden

Fotoğrafçı Özgür Çağdaş’ın kendi blogunda anlattığı Kamboçya izlenimlerinden yola çıkarak sizler için Kamboçya’da yaşamanın nasıl olabileceğini derledik. Gitmek isterseniz Özgür Çağdaş yardımcı olabileceğini de belirtmiş haberiniz olsun.

1. Kamboçya’ya gitmek, yerleşmek, çalışmak, okumak, vs. için 20 dolar ödemeniz kafi Aylık 20 dolar veriyorsunuz, istediğiniz kadar kalıyorsunuz üstelik limitsiz. Yılda bir vize yenilemeniz kafi. Bu sırada istediğiniz işi yapabilir, istediğiniz yerde kalabilirsiniz. Size hiç kimse soru sormuyor.

2. Odaklandıkları tek şey ekonomik kalkınma Son 5-10 yıldır düzenli gelişen ekonomisi var. Şu anda iç karışıklık, isyan gibi durumlar söz konusu değil. Komşu ülkelerle ciddi sorunları yok.

3. Bunun içindir ki yabancıların gelip Kamboçya’da kalması, ülkelerinin gelişmesine yardımcı olması onlar için önemli Bu sebeple pek çok yasal kolaylık var. Yani siyasi şartlar gayet davetkar.

4. Kamboçya çok ucuz bir ülke Asgari ücret 80 dolar, ortalama bir memur maaşı 120 dolar civarı

5. Hal böyle olunca 400 dolar verip krala karşı süper manzaralı 150 metre kare civarı geniş bir evde oturabiliyorsunuz Hemde dayalı döşeli eşyalı. eşyalar da çok güzel. sunta değil direk ağaçtan oyulmuş ahşap.

6. Çeşme suyu neredeyse bedava Artı Kamboçya her daim sıcak, ısınma masrafı diye bir kalem yok. Elektrik Türkiye ayarında.

7. İnternet çok hızlı,aylık 12 dolardan başlıyor. Sınırsız 2mbps. Geceleri 23.00 ile 07.00 arası 15mbps’ye kadar çıkabiliyor.

8. Fikir oluşması için birkaç fiyat verecek olursak Damacana su 1$, Benzin 1.4$, bira 0.5$, Smirnoff, Absolute, Bacardi, vs. 9-11$ civarı (70cc), 1 kg kırmızı et 3-5$ civarı, 8 gb samsung S5 telefon 580$ (faturalı), Temizlikçi kadın 2-3$, Taksi 1$ dan pazarlığa başlıyorlar (taksimetre yok) ama tüm gün 7-8 saat falan taksiyi ve taksiciyi tut, benzinle beraber 8-10 $’a anlaşabiliniyor.

9. Elektronik gayet ucuz Türkiye’de elektronik cihazların en uygun fiyata satıldığı yerlerden %10 ile % 30 civarı daha ucuz.

10. Türkiye’de genç ve güzel bir kadın mini etekle motor kullansa ne olur? İşte Türkiye’ye dair aklınıza gelen hiç bir şey Kamboçya’da olmuyor. O kadın en ufak bir cinsel tacize maruz kalmadan rahatça gideceği yere gidebiliyor.

11. İnsanlar size iyi davranıyor Çünkü orada olmanız insanlar için önemli bir şey. Yabancıların gelmesini sırf devlet değil, yerel halk da çok istiyor. Ekonomiye olan katkının farkındalar ve seni rahatsız eden edebilecek hiç bir şey yok.

12. Verimli toprakları mevcut Bu bölge muson yağmurları sayesinde dünyanın en verimli bölgesi, kuraklık sıkıntısı yok, toprak nüfusa yetecek kadar verimli.

13. İş kurma olanakları fazla Şimdi geriden gelen bir ülke olmakla beraber hızla gelen bir ülke var. Neyin tutup neyin tutmayacağı üç aşağı beş yukarı dünyada denenmiş başarılmış örnekler mevcut. Buraya gelip işini açmak isteyen biri başarılı örnekleri tekrarlayarak çok kolay başarı sağlayabilir.

14. Ekonomik kriz riski düşük Kamboçya’nın böyle riskleri yok. Ülkenin resmi para birimi Amerikan Doları. Ülkede tüm fiyatlar dolarla. taksiye dolarla biniyorsun, markette ekmeği dolarla alıyorsun. kendi parasını (Riel) para üstü olarak kullanıyorlar.

15. Kızları çok güzel yazmasak ayıp olurdu.

16. Hayatınızda ilk defa göreceğiniz lezzetler mevcut

17. Her ne kadar uzak doğu mutfağına özgü fantastiklikleri olsa da damak zevkinize uyacak bir mutfağı da mevcut

Pirinç haliyle çok tüketiliyor. Hiç olmadı pilav yersiniz.

18. İnsanları neşeli ve sıcakkanlı Geçmişte yaşadıkları acılardan ders alan insanlar, artık mutlu olmanın yollarını arıyor.

19. Köylere kadar yaygınlaştırılmaya çalıştıkları bir eğitim sistemleri var .Geçmiş rejimin, ilkokul mezunu köylüler yaratma politikasının sonucunda eğitimsiz kalmış olan Kamboçya halkı bugün bu açığını kapatmak için var gücüyle, köylerine kadar eğitim götürmeye çalışıyor.

20. Netice olarak… İnsanı, ekonomik olanakları, doğal güzellikleri, geçmişinden çıkardığı dersler ile Kamboçya yeniden doğrulmaya çalışan ve bunda kararlı bir ülke. Siz de hem iyi yaşamak, hem de iyi yaşatmak için Kamboçya yollarına düşebilirsiniz.

http://www.dunyabirmasaldir.com/kambocyaya-yerlesmek-ve-aylik-400a-krala-komsu-yasamak/

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, Genel Kultur, HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *