CIA neden sevilen muhalif önderlere suikast yapar? * Kuluçka Makinesi *** Sovyetler Birliği yıkılmazdan önce, sosyalist ülkelerdeki CIA’nın ajanı 200 bin kişiden oluşuyordu.

Bülent ESİNOĞLU
bulentesinoglu@gmail.com
28.2.2015,
CIA neden sevilen muhalif önderlere suikast yapar?

Kuluçka Makinesi

Haber henüz Türk medyasına düşmedi. CNN İnternational ve BBC haberi yorumladıktan sonra, bizim Amerikancılar da haberi ondan sonra verirler. Rusya’da çok sevilen muhalif liderlerden Boris Nemtsov, Moskova’da sokak ortasında çok soğukkanlı bir şekilde katledildi.

İster istemez aklıma, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Savcı Öz, Öğrenci Taylan Özgür, Hablemitoğlu gibi yurtsever kanaat önderlerimiz geldi.

Ülkemiz içinde, Amerika’nın istediği düzenin kurulmasının, hangi süreçlerden geçtiğini, belki de en iyi bilen bir milletiz.Dünya genelinde yaşayarak öğrenilen bir uygulamadan bahsediyorum.

Güney Amerika’da defalarca uygulanılan, her defasında da, sonuç alınan suikastlar. Toplumda en fazla infial yaratan olaylar ve bu olayların çıkması için suikast yapılan kişilerin, kimlikleri çok önemlidir.

CIA, kişinin iktidar yanlısı veya karşıtı bir kişi olmasına bakmaz. Kimi öldürürsem, toplumda daha fazla infial yaratabilirim hususunu öne alır. Bazıları şöyle düşünebilir. CIA Rusya’da nasıl böyle kolay iş yapar?

Yapar.

Sovyetler Birliği yıkılmazdan önce, sosyalist ülkelerdeki CIA’nın ajanı 200 bin kişiden oluşuyordu.

Amerika’nın düşüncesi şudur; Rusya’da Putin’e dayalı bir rejim var. Bu rejim, Amerika’nın dünya hâkimiyeti önünde temel engeldir. Putin’i ortadan kaldırırsam, çok önemli bir engeli geçmiş olurum.

Ukrayna meselesinin yaratılması, Rusya’ya ambargo(hatırlayalım, Kıbrıs meselesinde Türkiye’yi terbiye etmek için ambargo uygulamışlardı) Rusya’yı istikrarsızlaştırma, izlenen yol budur.

Rusya ile savaşı göze alamayan Amerikan genişleme politikalarının sonuçlarıdır, bu suikastlar.Şimdi Batı basını başlayacak yaygara yapmaya “Putin muhaliflerini birer birer öldürüyor” demeye…

Aslında 13 yıldır iktidar olanların, bu yollardan geçirilerek, işbaşı yaptırıldıklarını hep akılda tutmamız gerekir.

Eğit-Donat fitne yaratan Kuluçka Makinesidir.

Asıl üzerinde durmak istediğim mesele eğit-donattı. Ancak, yukarıdaki haberi vermek ve bir hatırlatma yapmak yerinde olur diye düşündüm. Amerika ve siyasi iktidarın anlaştığı, Suriye’deki muhalifleri Eğit-Donat Bir Mart tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Dünyanın en ahlaksız, uluslar arası hukuka hiç uymayan, başka bir ülkenin toprak bütünlüğü ve sosyal bütünlüğünü, daha da parçalamaya yönelik bir KUMPAS ANTLAŞMASIDIR, eğit donat antlaşması.

Ne yazık ki, muhalefetimiz bu antlaşmaya da muhalefet etmemektedir.
Amerika ne yaparsa kabulümüzdür anlayışı…

Eğit donat Anlaşmasının Arap halkları arasında yaratacağı ve onlarca yıl süreceği bir husumet yaratma sistemine imza attık.İmza töreninde, Dışişleri Bakanı Müsteşarı Sinirlioğlu dedi ki, “Bu daha bir başlangıç, ortak yapacağımız daha çok iş var”

Bu cümle eyvah dedirtecek bir ifade…

Amerika ile yapacağımız her ortak iş; geleceğimizden çalınarak, Amerika’nın çıkarlarına aktarılmış değerler bütünüdür.

Amerika orta doğudaki petrol çıkarlarını ne pahasına olursa olsun uzatmaya çalışmaktadır. Onun için Suriye’de şu kadar insan ölmüş, istikrarsızlık olmuş, bu istikrarsızlık her tarafa yayılma istidadı taşıyormuş, hiç birisi umurunda değildir.

Eğit donat anlaşmasının ilk sonucu; Mayısta Amerika’nın Musul’a yapacağı hava saldırısında, TSK’nın kullanılmasıdır. İncirlik, İskenderun ve Malatya gibi yerlerin saldırı üssü olarak kullanılmasıdır.

En kötüsü de, PKK, PYD ve Barzani ile işbirliği yapılarak, bölgenin Amerikan kuklalarına vatan haline getirilmesidir.Amerika bölgede var oldukça, bölge haklarına ve Türk halkına asla rahat yoktur.

This entry was posted in BÜLENT ESİNOĞLU YAZILARI, EMPERYALİZM, İSTİHBARAT KURUMLARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ, RADİKAL İSLAM, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *