Çekilme değil, PKK’nın meşrulaştırılması! *** Eşme Köyü Suriye toprakları içindedir. Başka bir devletin toprakları içinde karakol kurmak, o devlete karşı savaş ilan etmek değil midir?

 
23.2.2015
Bülent ESİNOĞLU
bulentesinoglu@gmail.com
 Çekilme değil, PKK’nın meşrulaştırılması!

Suriye’deki tek toprağımız olan Saygı Karakonlunu, Türk Devletinin bırakması, bir çok olumsuzluğu bünyesinde taşımaktadır.Siyasi iktidarın ve Komuta Kademesinin ortaya koyduğu gerekçeden başlayalım.

“Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu topraklar güvensiz bir yerdir.  Karakolun güvenli bir bölgeye taşınması gerekiyordu.” Ortaya konulan gerekçe bu…

Suriye toprakları içinde olan Eşme Köyüne, Türk Bayrağını diktik. İleride Saygı Karakolunu buraya nakledeceğiz.

Soru1; Eşme Köyü Suriye toprakları içindedir. Başka bir devletin toprakları içinde karakol kurmak, o devlete karşı savaş ilan etmek değil midir?

Soru2; Şah Fırat Operasyonu, Amerika’nın petrol koridoru dediği, bizlerin Kürt Koridoru dediğimiz, Suriye’nin kuzeyinin, Suriye’den koparılması, Büyük Kürdistan çalışmasının bir parçası mıdır?

Soru3; Amerika baharda, Musul’u IŞİD’den geri almak için hazırlık yapıyor. Bu operasyonun, bu hazırlıkla bir ilgisi var mıdır?

Soru4; Amerika ile Eğit-Donat Antlaşmasının hemen ardından, operasyonun yapılması, IŞİD tehdidinin yakınlaştığına mı delalettir?

Soru5; Amerika’nın, Musul’a yapacağı operasyona da, katılacağımızın işareti olarak alabilir miyiz?

Soru6; Eşme Köyüne Bayrağımızı diktik diyorsunuz, yanındaki PKK bayrağını nasıl anlamamız gerekir?

Soru7; PKK ısrarla işbirliği yaptık iddiasındadır. Bu operasyonla, PKK’nın Devlet nezdinde daha da meşrulaştığını söyleyebilir miyiz?

Soru8; Bu operasyonun arkasında, “üst aklın” sinsi planlarının olduğunu düşünmeli miyiz? PKK ABD işbirliğinin bir yansıması olabilir mi?

Soru9; Kara Kuvvetleri Komutanı Akar’ın, Amerikan mercilerinden aldığı üstün hizmet madalyasıyla bu geri çekilmenin bir ilgisi var mıdır?

Soru10; Saygı Karakolu bulunduğu yerde korunamaz mıydı? Mesela 20 tank ve gerekli haberleşme, havadan denetleyerek korunamaz mıydı? Sınırımıza yakın bir bölgeyi güvensiz ilan etmek, tüm sınırımızın güvensiz olduğunu resmen kabul etmek midir?

Sorular çok.

Neresinden bakarsanız bakın, Türk ulusu için, hiçbir olumlu sonuç çıkaramazsınız.Kardak ve etrafındaki adaları Yunanlılara sessiz sedasız teslim edenler, bu toprak kaybını zafer olarak ilan ettiler.Toprak kaybederken zafer naraları atan tek iktidar herhalde bunlardır.

Bir iddia da şudur; biz bu karakolu çok taşıdık. Gene Suriye’de bir yere taşırız.Suriye devletini ortadan kaldırmak için ABD ile işbirliği yap. Terör ihraç et. Sonra da, Suriye devletinin olurunu alarak, karakol taşı!

Karakolun Suriye devletinin kararı benlenmeksizin yapılmış olması, başta Rusya, İran olmak üzere olumsuz yansımaları oldu.Gene Amerikan planları dâhilinde yol alıyoruz. Gene çukurlar bizi bekliyor.

 

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BÜLENT ESİNOĞLU YAZILARI, Gundem, Haber, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *