Bu mektup vicdan sahibi , Hakka ve hukuka saygılı , Gerçek inanan, mütedeyyin mümin AKP seçmeninedir. *** ÇALIŞAN NÜFUSUN 15 MİLYONU 773 TL ÜCRET İLE YOKSULLUK SINIRI ALTINDA İKEN * İŞSİZLİKTEN İNSANLAR İNTİHAR EDERKEN * DIŞ BORCUMUZ 388.2 MİLYAR DOLAR OLMUŞKEN 6 UÇAKLI CUMBAŞBAKANIN SARAYINDA NELER OLUYOR

Naci Kaptan
19 Şubat 2015

 

Bu mektup vicdan sahibi ,
Hakka ve hukuka saygılı ,
Gerçek inanan, mütedeyyin mümin AKP seçmeninedir.

Sizlere bölünen Türkiye’yi,
kardeşi kardeşe kırdıranları ,
Elimizde avucumuzda olanları köküne kadar satmamızı,
Tüm bunlara rağmen akıl almaz derecede büyüyen dış borçları,
İşçilerin,memurların,emeklilerin ayda 24 TL zammını,
Ama Milletvekillerinin daha da zam yapmak istedikleri
23 bin TL maaşlarını , ballı kaymaklı haklarını,
Elinizden alınmış olan çalışma güvencesini,Taşaronlaşmayı ,
773 TL asgari net ücretinizle nasıl geçindiğinizi,
Alın terinizin Soma , Ermenek , asansör kazalarında
nasıl ölüme dönüştüğünü,Unutulan işçi çalışma haklarını,
Minübüslerle taşınan paraların bir türlü sıfırlanamadığını,
Kutulara sığmayan milyon dolarları,
930 işçinin aylık maaşına eşit 700 bin TL’lik saati ,
Para havuzlarının nasıl doldurulduğunu,
İşadamlarıyla kolkola giren politikacı ve bürokratları,
Rüşvetleri ,talanları , yolsuzlukları ,
İhalelerle talan edilen Devlet hazinesini,
Devleti yönetenler eliyle soyulan mütedeyyin vatandaşları,
Yimpaş’ı – Kombassan’ı – Denizfenerini

YAZMAYACAĞIM …

İşssizliğin , yoksulluğun tavan yaptığı bir ülkede yapılan
akıl almaz harcama ve lüks düşkünlüğünü  yazacağım.
Altına dünyanın en lüks ve filosunun 6.uçağını alarak,
aile boyu ülke ülke turistik gezilere giden,
her gittiği yere binlerce polis taşıyan ,
Günlük maliyeti ülkeye belki günde 100 bin TL olan
Örtülü ödeneği sınırsızca harcayan bir padişahı yazacağım.
Gençlerin , ev bark sahiplerinin aç dolaştığı bir ülkede
Açlıktan çocukların öldüğü, babaların intihar ettiği,
Üniversite bitiren gençlerin işsiz kaldığı bir ülkede
neler olduğunu , bu yoksul halkın paralarının nasıl savrulduğunu,
Lükse düşkün bir adamın bu yoksul halkın gününü ve geleceğini,
kendi keyfine nasıl esir ettiğini yazacağım.

Atatürk’ün Halka bağışlayarak miras bıraktığı,
Atatürk Orman çiftliğini kanunsuz olarak işgal eden,
Recep Tayyip Erdoğan yasa dinlemeden Dünyanın en büyük
Sözde Devlet sarayını akıl almaz harcamalarla yaptırdı.
Kaçak bir yapı olan bu binaya yapılan ULTRA LÜKS harcamalar,
Bu konuda araştırma yapan Ankara Mühendisler Odası’nın
verileriyle aşağıdaki harcama miktarlarına ulaşılmıştır.

Sayın AKP seçmeni,
Vicdanın , gönlün , aklın böylesi lüks ve harcamayı onaylayacak mı ?
Toplum geçim derdiyle uğraşırken , açlık yoksulluk kol gezerken,
Bu harcamaları onaylayacak mısın ?
 
Haksızlığa , yolsuzluğa , hırsızlığa ,
rüşvete , soyulmaya , işsizliğe , açlığa
yine onay verecek misin ? 

Naci Kaptan

Kaç-Ak Saray CUMbaşbakanın deyişiyle BİN ELLİ küsur oda .
Mimarlar odasına göre en az 2000 oda.
Bodrumunda oda büyüklüğünde çelik para kasaları var.
İddialara göre binanın altında nereye çıktığı bilinmeyen tüneller de var .

Maliyeti resmi açıklamaya göre 1 milyar 370 milyon ( İnşaat henüz bitmedi maliyet artıyor )

Mimarlar Odası Ankara Şubesi hesaplarına göre maliyet 5 milyar TL üzerine çıkacak.Toki ise maliyet sorusuna yanıt vermedi ,şöyle dedi ; “Maliyetinin açıklanması ülke ekonomi çıkarlarına zarar verir.”

Kaç-Ak Sarayın sadece proje çizim gideri 200 milyon TL

CUMBAŞBAKANIN ÇALIŞMA ODASI 400 m2

BİR SEZONLUK DOĞALGAZ TÜKETİMİ 8 BİN 333 HANEYE BEDEL” – Doğalgaz ısınma gideri 10 milyon TL. Bu da Bayburt ilini ısıtabilecek , sıcak su ihtiyacını karşılayabilecek kadar

TAŞLARI GUATELEMA VE HİNDİSTAN’DAN

63 ASANSÖR VAR – ASAN­SÖR­LE­Rİ­ 17 MİL­YO­N ­Lİ­RA

KLOZETLER POPOLARIN MAKAMINA GÖRE 5 – 10 bin TL ARASINDA

KAÇ-AK SARAYIN AĞAÇLARI HOLANDA VE İTALYA’dan 280 tırla getirildi.Bir ağacın bedeli 5 bin Euro

SARAYDA KULLANILAN KADEHLERİN HER BİRİ BİN TL

SARAYIN CAMLARI AMERİKAN – M2 bedeli 9 bin Euro (yazıyla DOKUZbin Euro) toplamda 22 bin m2 cam var.  Sadece camların bedeli 701 milyon TL . Saray’ın camları için harcanan bu parayla 1000 adet kadın sığınma evi inşa edilebilirdi.”

Aylık elektrik tüketimi 1 milyon 140 bin TL

Ankara Mühendisler odası KAÇ-AK SARAYIN maliyetini revize etti.Yeni maliyet rakamının 10 Milyar TL’yi geçebileceğini açıkladı.

Anadolu’muzda güzel bir deyiş vardır ;
“AYRANI YOK İÇMEYE TAHTIREVANLA GİDER SIÇMAYA “
Hal ve durumumuz budur .

BİR AYLIK ELEKTRİK FATURASI 1 milyon 140 bin TL

Ak Saray’da BİR AYDA 15 bin 200 konutun elektriği kullanılmış . Bir aylık faturasının 1 milyon TL’yi aştığı belirlenen ‘Ak Saray elektriği’yle ilgili şok detaylar ortaya çıktı.Ak Saray’ın bir milyonluk elektrik faturası, devlet yönetimindeki ciddiyetsizliği ve aşırı savurganlığı çarpıcı biçimde ortaya koydu. Ak Saray’da gece tüketilen elektriğe bile gündüzün yüksek tarifesi uygulanmış. Serbest tüketici hakkından yararlanılmamış. Kamu malı ciddiye alınmadığı için sadece bir aylık elektrik faturasından devlet 204 bin lira zarara uğramış. Saray’ın tek başına tükettiği elektrik 15 bin 200 konutun elektrik tüketimine denk geliyor. (19.02.2015 Sözcü)

KAÇ-AK SARAY’IN CAMLARI 701 MİLYON’A MAL OLMUŞ!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine mahkemenin ‘yürütmeyi durdurma’ kararına rağmen inşa edilen ve ‘Ak Saray’ olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın camlarının Amerika’dan ithal edildiği kamuoyuna yansımıştı….

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine mahkemenin ‘yürütmeyi durdurma’ kararına rağmen inşa edilen ve ‘Ak Saray’ olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın camlarının Amerika’dan ithal edildiği kamuoyuna yansımıştı. Camların maliyetinin peşine düşen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ‘dehşete düştük’ dediği rakamı açıkladı. İddia edilen rakam dudak uçuklatacak cinsten: Saray’ın 22 bin metrekare yüzey camları en az 701 milyon liraya mal olmuş.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ak Saray’a ilişkin maliyet açıklamalarına bir yenisini ekledi. Geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan haberlerde Saray’ın camlarının Amerikan Guardian firmasından ithal edildiği ortaya çıkmıştı. Camların peşine düşen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Amerika’daki merkezden cam fiyatlarını sordu. Maliyetleri Avrupa merkezi olan Hollanda’dan öğrenebilecekleri cevabı verilen Oda yönetimi bu sefer de bu ülkedeki firma merkezinden bilgi istedi.

Hollanda’dan ‘biz değil, İspanya sorumlu’ deyince bu kez İspanya’ya soruldu. İspanya merkezi de bilgiyi ‘yerel üretici firmadan alabileceklerini’ belirterek Oda yöneticilerini Türkiye’de ‘üreticisine’ yönlendirdi. Üretici firma, Saray’a ilişkin hiçbir şekilde bilgi veremeyeceklerini açıklayınca, Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri bu sefer de benzer yapılarda kullanılan cam maliyetlerini cam firmalarına hesaplattı. Ortaya çıkan rakam karşısında “Biz bile şaşırdık.” diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, metrekaresi 9 bin Euro olan camların maliyetinin, Maliye Bakanlığı’nın Saray maliyeti olarak açıkladığı 1 milyar 370 milyon liranın yarısına tekabül ettiğini belirtti.

“BİZ BİLE DEHŞETE DÜŞTÜK”
Cumhurbaşkanlığı Kampüsü içerisinde yer alan ana binanın 5 bin metrekare, konut ve ek binaların toplam cam yüzeylerinin ise 17 bin metrekare olduğunu kaydeden Tezcan Karakuş Candan, “Cam firmalarından aldığımız bilgilere göre kurşun geçirmez, özel üretim, 4.5 santim kalınlığında ve ara boşluklarına argon gazı doldurulmuş bu camların metrekaresinin 9 bin Euro civarında olduğunu tespit ettik.

Bu da 22 bin metrekare cam yüzey için 701 milyon lira demek. Maliye Bakanı Kaçak Saray’ın maliyeti olarak 1 milyar 370 milyon olarak açıklamıştı. Oysa sadece cam yüzeyin maliyeti açıklanan rakamın yarısı. Biz camın bu maliyeti karşısında dehşete düştük ama cam firmaları bunun ‘normal’ olduğunu belirtiyor. O halde anormal olan biziz.” değerlendirmesini yaptı.

“BU PARAYLA BİN METREKARELİK 1000 KADIN SIĞINMA EVİ YAPILIRDI

Saray’ın maliyetlerinin peşini bırakmayacaklarını kaydeden Candan, maliyetin 10 milyar liraya kadar çıkabileceğini düşündüklerini söyledi. Candan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şatafat, bu lüks, bu israf karşısında biz de üzerimize düşen sorumluluğun gereği olarak bu maliyetlerini açıklamaya devam edeceğiz. Daha geçen gün Özgecan adında bir kızımız hunharca katledildi. Kadınların korunmasına yönelik uygulamaları hayata geçirmeyen iktidar, Kaçak Saraylarını son teknoloji güvenlik önlemleriyle donatmayı biliyor.

Bin metrekarelik bir kadın sığınma evi 700 bin liraya mal oluyor. Saray’ın camları için harcanan bu parayla 1000 adet kadın sığınma evi inşa edilebilirdi.” ( 18 Şubat 2015 Çarşamba)

Kaç-Ak Saray’a 280 TIR ithal ağaç

Yurt içi ve yurt dışında maliyeti ve büyüklüğüyle tartışma yarana Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçe peyzajı için de Almanya’dan 280 TIR ıhlamur, gürgen ve çınar ağacının getirtildiği ortaya çıktı. İtalya’dan da ithalat yapıldığı belirtilirken, bazı ağaçların tanesinin 5 bin Euro’ya mal olduğu bildirildi. Ağaçların bir bölümü tutmadığı için paralar boşa gitti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçe peyzajı için gerekli ağaçların önemli bir kısmı, Almanya’nın Nettetal kasabası yakınlarındaki Kaldenkirchen’den getirtildi. Ağaçların 280 TIR’la taşındığı öğrenildi. Kaynaklar yalnızca Almanya’dan değil İtalya’dan da saraya ağaç getirildiğini, ağaçlardan bazılarının tanesinin 5 bin Avro’ya mal olduğunu bildirdi.

Hollanda sınırında 550 hektarlık alanda ağaç ve bitki yetiştiren peyzaj şirketinin sahibi Dieter Lappen, Funkhaus Europa adlı Köln radyosuna verdiği demeçte, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için 280 TIR ıhlamur, gürgen ve çınar ağacı yolladıklarını belirtti.

Sipariş vermeden önce sarayın mimarının Kaldenkirchen’e gelip bahçe peyzajına uygun ağaçları seçtiğini anlatan Lappen, 10 yıldır Türkiye ile iş yaptıklarını da sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında Alman medyasında da genişçe yer verilen tartışmalarla ilgili olarak da Lappen, “Siyaseti başkaları yapıyor, biz hizmet sektörüyüz” dedi. Sarayla ilgili yurtdışından çok sayıda ağaç ithal edildi.

Bu ağaçların bazıları tanesi 5 bin Avro’ya mal oldu. Ağaçların bir bölümü tutmadığı için paralar boşa gitti. Kaynaklar yalnızca Almanya değil İtalya’dan da ağaç ithal edildiğini belirtirken sayı hakkında bilgi vermedi.

Olimpiyattakinden bile fazla ağaç Lappen’in şirketi Soçi’de düzenlenen kış olimpiyatlarına ise sadece 100 TIR ağaç ve bitki ihraç etmişti. (22 Kasım 2014 Cumartesi Cumhuriyet)

Ak Saray’da kişiye özel klozet!

Ak Saray’da makama göre klozet kullanıldığı ortaya çıktı. En ucuzu 5000 lira, en pahalısı 10.000 lira… Milyar dolarlık maliyeti ile dünyanın bile gündemine oturan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ‘Kaç-Ak Saray’ ile ilgili her geçen gün yeni bir bilgi daha ortaya çıkıyor. Ak Saray’la ilgili ortaya çıkan son bilgi ise klozet parası. Ak Saray’a 5 bin TL ile 10 bin TL arasında değişen klozetler takıldığı ortaya çıktı. Fiyatların ise hiyerarşik olduğu yani ‘makama özel tuvalet’ler yüzünden farklılaştığı ortaya çıktı.

Saraya ilişkin maliyetleri kamuoyuna açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, saray tuvaletlerinde kullanılan klozetlerin de özel yapım olduğunu ve ‘makama göre’ farklılık gösterdiğini açıkladı.

Candan, “Klozetlerin maliyeti, makamın konumuna göre değişiyor. 5 bin TL olan da var, 10 bin TL olan da var” dedi.

O­ PA­RA­YA­ 9 İŞ­Çİ­ E­V ­GE­ÇİN­Dİ­Rİ­YO­R’

Can­dan, Ata­türk Or­man Çift­li­ği­’ne in­şa edi­len Ak Sa­ra­y’­ın ma­li­ye­tiy­le il­gi­li açık­la­ma­la­rı­na dün de de­vam et­ti. Er­do­ğa­n’­ın, “1000 de­ğil, 1150 kü­sur oda­lı­” söz­le­ri­ni ha­tır­la­tan Can­dan, sa­ra­yın as­lın­da 2000 oda­lı ol­du­ğu id­di­ası­nı yi­ne­le­di. Sa­ray­da­ki klo­zet­le­rin de özel ya­pım ol­du­ğu­nu söy­le­yen Can­dan şu açık­la­ma­yı yap­tı: “K­lo­zet­le­rin ma­li­ye­ti, ma­ka­mın ko­nu­mu­na gö­re de­ği­şi­yor. 5000 TL olan da var, 10.000 TL olan da. Ma­li­yet­le­ri mi­ni­mum ola­rak söy­lü­yo­ruz, özel üre­tim­se fi­yat iki üç ka­tı­na çı­kar. Er­do­ğa­n’­ın ko­nu­tun­da ise bu fi­yat­la­rın kat kat üs­tün­de akıl­lı klo­zet­ler kul­la­nı­la­cak. Bir klo­ze­tin ma­li­ye­ti­ne, 9 iş­çi evi­ni ge­çin­di­ri­yor.”

MA­KA­MI 20 ODA BÜ­YÜK­LÜ­ĞÜN­DE

Mi­mar­lar Oda­sı Baş­ka­nı ay­rı­ca Ak Sa­ra­y’­da Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan için ya­pı­lan ma­kam oda­sıy­la il­gi­li de bil­gi ver­di. Tez­can Ka­ra­kuş Can­dan, “Bu tek ma­kam oda­sı 400 met­re­ka­re bü­yük­lük­te. Ya­ni 20 oda bü­yük­lü­ğün­de­” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du

ASAN­SÖR­LE­RE­ 17 MİL­YO­N ­Lİ­RA

Cumhurbaşkanı Er­do­ğa­n’­ın Ak Sa­ra­y’­ın­da bulunan 63 asan­sör, dev­le­te 17 mil­yon li­ra­ya mal ol­du.

BİR KADEH BİR İŞÇİ MAAŞI

Erdoğan, sarayda altın varaklı özel üretim kadehler kullanıyor. Kadehin tanesi ise 1000 lira…

KAÇ-AK SARAYIN TAŞLARI GUATELEMA VE HİNDİSTAN’DAN

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kaç metre kare ithal mermer ya da doğal taş kullanıldığını sordu.Öztürk, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılan ‘aksaray’ın yapımında Guatemala ve Hindistan’dan ithal mermerlerin kullanılmasının gerekçeleri nelerdir?

Mermer üretiminde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmamıza rağmen, neden Türkiye’de üretilen mermerlerden kullanılmamıştır?

Aksarayda kaç metre kare ithal mermer ya da doğal taş kullanılmıştır?
Aksarayın yapımında kullanılan mermer ya da doğal taşlar kaç TL, Dolar ya da Euro’ya alınmıştır?

Aksarayın yapımında kullanılan mermer ya da doğal taşların alımı için ihale yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi firma, kaç TL bedelle işi almıştır? Yapılmamış ise mermerlerin alımı hangi yöntemle, hangi firmaya, kaç TL bedelle verilmiştir?” (11 Aralık 2014 Sözcü)

KAÇ-AK SARAYIN ISINMA GİDERİYLE BAYBURT ISITILIYOR

“Ak Saray’ın ısınma maliyeti ile Bayburt ısıtılabiliyor”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın (Ak Saray) doğalgazla ısıtma bedelinin 10 milyon lira olduğu açıkladı. Oda, Saray’ın ısınma maliyeti ile bir sezonda Bayburt ilinin ısıtılabileceğini vurguladı

ak saray’a ilişkin maliyet açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Mimarlar Odası Ankara Şubesi, basın toplantısıyla bu sefer de Saray’ın ‘ısıtma bedeli’ni açıkladı. Çarpıcı rakamlar açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saray’ın 6 aylık ısıtma bedelinin 10 milyon lira olduğunu söyledi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kaçak Saray’ın 6 aylık doğalgaz ısıtma maliyeti 10 milyon lira olarak kent izleme merkezi uzmanlarımız tarafından hesaplandı. 6 ay kış, 6 ay yaz olduğu düşünülerek hesaplamalar yapıldı. Kaçak Saray’ın günlük 12 saat ısıtıldığı tahmini üzerinden maliyet hesaplandı. Oysa günlük 12 saat ile o büyüklükteki bir binanın ısıtılmayacağını düşünüyoruz, muhtemelen 24 saat ısıtılıyordur. Hesaplamalar en az maliyet üzerinden yapıldı. Isıtma süreleri farklıysa daha ciddi rakamları bulabilir.” şeklinde konuştu

“KAÇAK SARAY’IN BİR SEZONLUK DOĞALGAZ TÜKETİMİ 8 BİN 333 HANEYE BEDEL”

Candan, Saray’ın ısınma maliyetiyle bir sezonda bayburt ilinin ısıtabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “1. Derece Doğal Sit Alanı’na yapılan Kaçak saray’a harcanan her bir kuruş hukuksuz bir inşaata harcanmıştır. Kış ayındayız, yoksullar, evsizler üşürken yöneticiler ısınmak için 10 milyon lira doğalgaz parası harcıyor. Her doğalgazlı evde olduğu gibi yıllık sıcak su da kullanılıyor. 12 aylık yıllık sıcak su bedeli de 2 milyon Türk lirası. Aylık 166 bin 666 lira sıcak su bedeli var. Asgari ücretli 167 kişi sadece Kaçak Saray’ın sıcak suyu bedeline çalışıyor. Halkımızın aylık doğalgaz tüketim bedeli 6 ayda bin 200 lira civarında. Kaçak Saray’ın bir sezonluk doğalgaz tüketimi 8 bin 333 haneye bedel bir tüketim oluyor. Bir hanenin dört kişilik bir ailenin yaşadığını düşünürsek 34 bin kişiyi ısıtır. Bayburt’un yarısını ısıtır. Bayburt’un yüzde yirmisinin doğalgaz kullandığını düşünürsek sadece bir kışta Bayburt ilini tamamıyla ısıtmaya yeter. Kaçak Saray’sa vergilerimizin harcandığını, şatafat ve israf gözler önünde duruyor.”

PROJE ÇİZİM BEDELLERİ 200 MİLYON LİRA

Her inşaat için statik, tesisat, peyzaj ve mimari projelerinin çizilmesi gerektiğini hatırlatan Candan, “Mimari projeler Odamızda mesleki denetime gelir ve proje maliyeti hesaplanır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın değerlerinin çok çok üzerinde inşaat maliyeti ile karşı karşıyayız. Birim maliyet 5 bin liradan hesaplandığında toplam olarak mimari/statik/mekanik projelerinin çizilmesi ve mesleki kontrollerinin yapılması 200 milyon lira. Sadece projesi en az 200 milyona çizilmiştir. Kaçak Saray’da israf çok büyük ve doğalgazı, elektriği su faturalarıyla da durmayan bir israf var.” ifadelerini kullandı. (14 Ocak 2015, Çarşamba Zaman)

This entry was posted in Ekonomi, FAŞİZM, Gundem, Haber, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

5 Responses to Bu mektup vicdan sahibi , Hakka ve hukuka saygılı , Gerçek inanan, mütedeyyin mümin AKP seçmeninedir. *** ÇALIŞAN NÜFUSUN 15 MİLYONU 773 TL ÜCRET İLE YOKSULLUK SINIRI ALTINDA İKEN * İŞSİZLİKTEN İNSANLAR İNTİHAR EDERKEN * DIŞ BORCUMUZ 388.2 MİLYAR DOLAR OLMUŞKEN 6 UÇAKLI CUMBAŞBAKANIN SARAYINDA NELER OLUYOR

  1. Pingback: DOĞA-ÇEVRE-EKOLOJİ *** KANAL İSTANBUL PROJESİ VE RANT * OLASI ÇEVRE FELAKETLERİ | Cumhuriyetimiz İçin

  2. Pingback: ULTRA LÜKS SARAYIN EFENDİSİ NEDEN KORKUYOR ? SARAYA DAKİKADA 1100 MERMİ ATAN AĞIR SİLAHLAR KONMASI PLANLANIYOR *** | Cumhuriyetimiz İçin

  3. Pingback: AK PARTİ DOSYASI : ULTRA LÜKS SARAYIN EFENDİSİ NEDEN KORKUYOR ? | Derin Strateji

  4. Pingback: İŞTE AK SARAY’DAKİ SADE HAYAT *** “Sarayın 650 metrekarelik mutfağının maliyeti, 34 bin 210 asgari ücretle çalışan işçinin ve 136 bin 840 kişinin mutfak giderine denk Sarayda sade ve doğal hayat haberine mimarlardan tepki geldi&

  5. Pingback: GÜNDEM ANALİZİ /// NACİ KAPTAN : AKP SEÇMENİ DİKKATİNE !!!! | Teşkilat-ı Mahsusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *