Varlığınızı bana borçlusunuz. Ben ne istersem o yapılacak. Bütün partiyi oynatıyor.*** Şimdi nefretle bir bakış seziyorum *** Nefret edenler yüzde 50’yi geçti!

 

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
9 Şubat 2015
Sözcü

Nefret edenler yüzde 50’yi geçti!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, halkın “Kaçak Saray-Görmemiş Sarayı” adını taktığı kötü taklit yapının gizlenen harcamalarını, belgeleyerek tek tek açıklıyor. Mimarlar Odası teşekkürü hak ediyor.

Saray bahçe maliyeti:

2.5 milyar TL.
Bahçenin aylık bakımı:
108 milyon TL.
Isıtma maliyeti:
6 aylık 10 milyon TL.
Elektrik faturası:
Aylık 700 bin TL.
Hela klozet maliyeti:
Başdanışmanın oturacağı:
10 bin TL.
Şifalı bitki danışmanının oturacağı:
5 bin TL.
Güvenlik kamerası faturası:
50 milyon TL.
Liste böyle uzayıp gidiyor.
Rezili çıktı.
Rezili çıkıyor.

Yakında adı “Rezil Saray” diye anılmaya başlarsa ve çarkın kırıldığı bir gün halk sarayı yıkmak için ayaklanırsa şaşmayın.

* * *
Kaçak Saray, Başbakanlık konutu olsun diye yapıldı. Ancak Cumhurbaşkanı Saray’a yerleşti. En yakın yoldaşı Bülent Arınç’ın dün gazetelerde bir itirafı vardı; “AK Parti olarak biz yüzde 50 oy alıyoruz. Fakat geriye kalan yüzde 50’de bir nefret söylemine dönüşüyor. Eskiden sokağa çıkardık taraftarımız bizi çok severdi. Karşıdaki muhalifler de saygı duyardı. Şimdi nefretle bir bakış seziyorum”

Ondan daha iyi kim bilir.
Nefret altında ezilen o.
Gözlemleri çok doğru.

1150 odalı Saray’ın fotoğrafı “Yolsuzluk-Hırsızlık-Rüşvetle suçlanan
4 bakanın aklanmasında” arsızca kullanıldığı gün; nefretle bakış oranı yüzde 50’yi çok geçti.

* * *
Tam sayfa ilanlar verdiler.
18 gazeteye aynı gün Kaçak Saray’ın resmini koydular, foto- şopla altına bir miting meydanı kalabalığı yerleştirdiler. Üstüne 72 puntoda 8 sütuna : “Sağlam İrade Cumhurun Başında” başlığını yerleştirdier ve altına; “Siyasi kariyerlerini ve kazanımlarını Sağlam İradenin Gölgesine Borçlu olanların küçük hesapları Büyük Türkiye Yürüyüşünü durdurmaya yetmeyecektir” cümlesini yazdırdılar.

Hatırlıyorsunuzdur.
Bu ilan Meclis’te 4 bakanla ilgili yolsuzluk raporunun oylanacağı gün, komisyonun AKP’li üyelerine bir tehdit olsun diye yayınlandı. Ve Komisyon’un AKP’li 9 üyesi “4 Bakan’ın Yüce Divan’a gitmelerine gerek yoktur” kararı aldılar. Bu karardan 10 gün sonra da Meclis’te AKP milletvekilleri “Yolsuzlukla ağır şekilde suçlanan 4 bakanın adaletin karşısına çıkmasına” izin vermedi. AKP milletvekillerinin (48’i hariç) Saray’da Sağlam İradenin gölgesinden ödü kopan ödlekler olduğu ortaya çıktı.

Saray fotoğrafıyla tehdit ediyor.
Varlığınızı bana borçlusunuz.
Ben ne istersem o yapılacak.
Bütün partiyi oynatıyor.
Meydanlara çıktı.
400 yeni ödlek arıyor.

* * *
Vesayete karşıyım dedi.
“Tayyip Vesayeti” kurdu.
Seçkinciliğe karşıyım dedi.
“Saraylı seçkin Tayyip” oldu
Bu toplum koyun değil.
Görüyor, gözlemliyor.
Sabır çekiyor.
Nefret yüzde 50’yi geçti.
Saray’ın rezili çıktı.
Saray’a 3 bin kişilik cami yaptırarak kendi cemaatini uyutmaya çalışıyor.

SÖYLEŞİ

Utanmaz gazeteciler!

Anayasa Mahkemesi, AKP hesaplarını inceledi ve cumhurbaşkanı, başbakan, bakan uçaklarına binip gazetecilik yapıyor görünenleri akla getiren uyarıcı bir karar aldı. Anayasa Mahkemesi, “gazetecilik gideri parti bütçesinden karşılanamaz” sonucuna vardı. Bu karara göre parti toplantılarını izleyen gazeteciler için yapılan harcamaların Hazine’ye geri verilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan uçaklarında fotoğraf çektirip bunu haber diye gazetelerine basanların da bu karardan ders çıkartıp utanması gerekiyor.

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, FAŞİZM, NECATİ DOĞRU YAZILARI, Politika ve Gundem, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *