Öldü!

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
24 Ocak 2015
Sözcü

Öldü!

Türkiye’ye, bir tutam faydası yoktu. İçimizde güç sahibi olmuş birilerine pek cömert, çok verici, yağdırıcı bir Kral’dı.

Hayata gözlerini yumdu.
Minnettarları ağlayacaktır.
Türkiye’ye çok zararı oldu.

Ortaçağ karanlığında kalmıştı. Kafa kesiyor. Göz çıkartıyor. Kadına gülmeyi, otomobil kullanmayı yasaklıyor. Kadın haklarının erkekle eşit olduğu emperyalist ABD’ye ise secde ediyordu. Gücü, el koyduğu milyar dolarlık petrol paralarından geliyordu. Saltanatının gücüyle kendini “çürümeden-rüşvetten- zandan-vehimden” dışarıda tutarak Türkiye’ye geldiğinde bir otelin odasında bizim Cumhurbaşkanı ile Başbakan ve onların eşlerini hediyelere boğmuştu. Cumhurbaşkanı ile Başbakan, Kral’ın ayağına otel odasına gitmişlerdi.

Türkiye yüzünü Avrupa’ya dönmüş olmanın 150’nci yıldönümünü yaşayan, yüksek uygarlık seviyesi peşindeydi.

Dün ölen Kral!
Seviyeyi indirdi.
Açıklık peşindeydik.
Gizleme istemiyorduk.

İzmir Barosu eski başkanı Noyan Özkan ile Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, “ Kral’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Başbakanı’na otel odasında verdiği hediyeler neydi?” sorusunun peşine düşmüşlerdi.

7 yıl doldu, uğraştılar.
Cumhurbaşkanına sordular.
Başbakanlığa rica ettiler.
Bilgi Edinme Kurulu’na gittiler.
Soruşturdular.
Milletvekilleri soru önergesi verdi.
Bütün kapılar duvar oldu.
Hediyeleri öğrenemedik.

Suudi Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud‘un hediyeleri; pırlanta, yakut, som altından saat her neyse yerin dibine batsın.
Öğrensek:

Ufkumuz mu açılacaktı?
Hayır.
Bize 12 yıldır “dini söylemli Yeni Türkiye vadedenlerin elinde siyaset ahlakının ne kadar pespayeleşip” çürüdüğü ortaya çıkacaktı.

Hediyeler örtüldü.
Örtme Kral’ın imtiyazıydı.
Türkiye’ye de örtme bulaştı!

Türkiye Meclisi “rüşvet ve yolsuzluk örtücü” oldu. Bu örtücülüğün yarattığı uygun çürüme ortamında Kral’ın TÜRGEV adlı vakfa da “100 milyon dolar bağış yaptığı” ortaya çıktı.

Baba’ya otelde hediye.
Oğluna vakıfta bağış.
Niçin Baba’ya hediye?
Niçin oğlana bağış?

Rahmetli Kral, TÜRGEV’e 100 milyon dolarlık bağışı, 30 yıl önce satın aldığı İstanbul Boğaziçi’nde Sevda Tepesi denilen araziye küçük bir saray kondurabilmek için gerekli olan imar izni karşılığı olarak yatırdığını dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı açıklamıştı.

Çürümeye bak!
Türkiye Kral’a arsa sattı.
İmar iznini ise vermedi.

İmar izni için Kral’ı Başbakan’ın oğlunun vakfına 100 milyon dolar bağış yapmaya zorladı. Şehircilik Bakanı da hem vakfa yapılan bağışı ve hem de Kral’a imar iznini savundu.
Bu Bakan, o 4 bakandan biriydi.

Kral öldü!
Bağış uykuda
İmar pusuda.

This entry was posted in Gundem, NECATİ DOĞRU YAZILARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *