KUBİLAY VE TÜRK GENÇLİĞİ

Ali Serdar Bolat
01 Ocak 2015

On bin Kubilay

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi on bin genç Kubilay olup Kızılay’dan Anıtkabir’e yürüdü.
 
“Hırsızlık, yolsuzluk gericiliğin fıtratında var” pankartının taşındığı eylemde Asteğmen Kubilay’ın yobazlar tarafından katledilişinin 84. yılı nedeniyle Kubilay şapkası giyen 84 genç “Kubilay dirildi, karanlığı boğacak” sloganıyla yürüyüşün en önünde yer aldı.

 “Kadını eve, karanlıklara hapsetmeye kalkan yobaz ve gerici kafaların karşısında Kubilaylar var. Madenciye yaşam odasını çok görenler, bin odalı saraylar yaptırıyor.
 
Cumhuriyet’i yıkmaya kalkanları yıkacağız. Türkiye’yi bölmeye kalkanlara karşı Türkiye’yi birleştireceğiz. Bu gericileri, yobazları alt edeceğiz.” (TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz’in konuşmasından)


Eyleme Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, İşçi Partisi, Vardiya Bizde Platformu, Eğitim-İş ile sanatçı ve yazarlar destek verdi.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, Gundem, Haber, MENEMEN OLAYI - KUBİLAY. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *