PKK – TERÖR – BÖLÜNME *** PKK’nın 6 şartı * Gizli oturum açıklandı

cumhuriyet.com.tr
29 Aralık 2014 Pazartesi

Canlı yayında gizli oturumu açıkladı: İşte PKK’nın 6 şartı

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM’de çözüm süreci ile ilgili yapılan Gizli oturum kayıtlarını açıkladı. Özkoç, PKK’nın süreçteki 6 talebini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda, 20 Ekim 2011’de AKP, CHP, MHP ve BDP’nin “terör” konusunda verdiği genel görüşme önergelerinin öngörüşmeleri için kapalı oturum yapıldı. “Terör” konulu genel görüşme için yapılan kapalı oturum ise 26 Ekim 2011’de gerçekleştirildi. Kapalı oturumda görüşülen konuların 10 yıl içinde açıklanması suç sayılıyor.

İşte CHP’li vekilin açıklamaları VİDEO

Ancak CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bugün TV ekranlarında canlı yayında Meclis’teki o görüşme hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Engin Özkoç, yapılan gizli oturumda dönemin BDP Grup Başkanvekili’nin çözüm süreci ile ilgili taleplerini 6 madde halinde açıkladı.

İşte CHP’li Özkoç’un canlı yayında açıkladığı o maddeler:

1- Türkiye’nin 25 eyalete bölünmesi.

2- Öcalan’ın serbest bırakılması

3- Özerklik koşularının gündeme getirilmesi

4- Eyalet başkanlarının TBMM’ye getirilmesi

5- Özerklik hakkının saklı olması

6- Her eyaletin kendi özerk güvenlik güçlerinin olması.

SUÇ OLDUĞUNU BİLİYORUM

Gizli oturumdaki konuları açıklayan Özkoç, “Ben bunların suç olduğunu biliyorum ve kendi isteğimle açıklıyorum. Ama ben Meclis’te ettiğim yemine sadık kalmak için bunları açıklıyorum ve Türk milletine verdiğim sözü yerine getiriyorum” dedi.

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, Flash Haber, Gundem, Haber, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *