SÜRÜ BUNLAR

10 Aralık 2014
Rifat Serdaroğlu

SÜRÜ BUNLAR

Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanı Recep ve onun emrindeki AKP Hükümeti sayesinde artık bir “Hukuk Devleti” değildir. “Başıma suçsuz yere bir dert gelirse, devletin mahkemesi var, polisi var, onlar benim hakkımı korur” diye kimse hayal görmesin.Türkiye’de artık herkes kendi hakkını kendisi korumalıdır! Koruyabilirse…

Gücünüz yoksa yasalara harfiyen uyuyorsanız, normal bir vatandaş olarak yaşamınızı sürdürme gayreti içindeyseniz, bir iftiraya uğrarsanız veya bir serseri size musallat olursa yandınız demektir.

Devleti yönetenlerin bizzat kendileri Anayasa ve yasalara uymuyorsa, hırsızlık-yolsuzluk devletin en tepelerine ulaştıysa, ülkenin belli yörelerinde yasa etkinliği ve kamu otoritesi kalmamışsa, it-uğursuz ve eşkıya sözünü geçiriyorsa, o devlete dense-dense ancak “Çadır Devleti” denir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini “Hukuk Devleti” niteliğinden, “Çadır Devletine” dönüştürüp, Türk Milletini dünyaya rezil edenlerin tümünün Allah bin defa belasını versin!

Cumhurbaşkanı Recep ve AKP Hükümetinin Türk Devletini ne hale düşürdüklerinin en güncel üç örneğini sizlerle paylaşmak istiyorum;

1)Bergama Belediyespor, Van Büyükşehir Belediyespor ile resmi maç yapmak için Van’a gider.Maçın 84 üncü dakikasında Bergama’nın ikinci golünü atan Gökhan, sevinçle yedek kulübesine koşar ve arkadaşlarına asker selamı verir. Vay sen misin asker selamı veren? Başta Van Belediyesporlu futbolcular-yöneticiler ve sahaya giren taraftarlar, Bergama’lı sporcuları tekme-tokat döverler. Çocuklar linçten, çevik kuvvet polisleri sayesinde kurtulurlar!

2)HDP adlı sözüm ona siyasi partinin Genel Başkanı, hükümetin çıkarmak istediği antidemokratik bir yasa için, demokratik yollardan engelleme ve karşı çıkma haklarını unutarak aynen şunları söylüyor; “Bu yasa çıkarsa dünyayı başlarına yıkarız!”

3)AKP eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, Cumhurbaşkanı Recep’in şikâyeti üzerine Polis tarafından gözaltına alınıyor. Adamcağız daha karakola gelmeden “Sürü” gibi AKP’liler, ellerinde baskı makinelerinden çıkmış yüzlerce pankart (!) ile karakolun önüne geliyorlar. Ne zaman hazırladılarsa!

Adamcağız hem karakola girerken, hem de çıkarken iki kolu da polis tarafından tutulduğu için, kendisini koruyamadığından sürü halindeki AKP’liler tarafından yumruklanıyor, tekmeleniyor…

Şimdi beraberce düşünelim;
-Ne zamandan beri Türkiye’de asker selamı vermek suç oldu? Asker selamı veren bir Türk gencini linç etmeye kalkan şerefsizlerden niçin bir tanesi bile tutuklanmaz? PKK’lı olmak, terörist olmak bu şerefsizleri, Van’da yasaların üstünde olmak gibi bir konuma mı yükseltiyor?
Serhat şehri güzel Van’ımızın Valisi, Emniyet Müdürü, Savcıları, Jandarması sizler niye varsınız?

-Siyasi Parti olduğunu iddia eden HDP’ nin Genel Başkanı, her hareketinde yakmayı-yıkmayı-şantajı öne sürüp, 6-8 Ekim kalkışmasında olduğu gibi, demokratik yöntemlerin dışına çıkarsa, o parti için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından kapatma davası açılması gerekir.Yapmazsanız, eşkıyalığı ele alan gruplar ülkeyi bir iç savaş ortamına sokarlar.

-AKP’li eski vekil suç işlemiş, hakaret etmiş olabilir. Bunun cezası, Polis’ in AKP’ li yetkililere haber verip adamcağızı onlarca kameranın gözü önünde dövdürmek mi olmalıdır?

Cumhurbaşkanı Recep, yatak odalarında milyonlarca dolar bulunan Bakan çocukları için, “Yargısız infaz yapmayın, yargılanma henüz bitmedi” diyebiliyor da, bu LİNÇ GİRİŞİMİ hakkında niçin tek laf etmiyor? AKP Milletvekili Metin Külünk’ün orada ne işi var?

Feyzi İşbaşaran yargılanıp, mahkûm mu edildi? Nasıl Hukuk Devleti bu?

Değerli Okurlar;

Sizleri haddim olmayarak bir kez daha uyarıyorum;
Zorbalığa-diktaya-eşkıyalığa-zulme bir kez boyun eğerseniz, her gün ölürsünüz! Hakkınızı arayabilmek, Hukuk Devletine ve demokrasiye sahip çıkmakla olur. Bunun gereğini yapmak zorundasınız. Örneğin 15 Milyon “sepet” sandığa gitmemezlik etmemelidir.

Lütfen unutmayın,
Demokrasiye geçmek, demokrasinin kurum ve kurallarını yaşatmak zordur. Fakat demokrasiye sahip çıkmak çok daha zordur. Her gün, yirmidört saat mücadele gerektirir.Yoksa bu sürüler gelirler ve sizleri ezerler…

Sağlık ve başarı dileklerimle

http://rifatserdaroglu.com/2014/12/10/suru-bunlar/

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, Gundem, Haber, PKK TERÖRÜ, Rifat SERDAROĞLU yazıları. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *