İRTİCA HORTLUYOR *** Profesör Rennan Pekünlü * Science” Pekünlü’yü yazdı

Yılmaz Özdil
28 Kasım 2014
Sözcü

Facebook: yozdilsozcu
Twitter: yilmazsozcu
E-mail: yozdil@sozcu.com.tr

Profesör Rennan Pekünlü

Bu memleketi “neden fizik dersi, matematik dersi tartışılmıyor da, zorunlu din dersi tartışılıyor” diyen kişi yönetiyorsa… “Astronomi profesörü”nün “türban” yüzünden hapse tıkılması anormal midir?

Dünyadan 507 milyon kilometre uzaktaki kuyruklu yıldıza inildiği gün, Tayyip Erdoğan’a fahri profesör ünvanı veriliyorsa, daha önceden 27 tane fahri doktorası varsa, “Profesör Doktor Tayyip Erdoğan” olmuşsa… Uzay bilimleri profesörünün zaten kendi kendine gidip cezaevine girmesi gerekmiyor mu?

Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin açılışında Recep Tayyip Erdoğan’a Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından doktora cübbesi giydiriliyorsa… Sen daha neyin galaksisine bakıyorsun birader?

Fizik profesörü rahmetli Erdal İnönü’yle “uzaylı E.T.” diye alay edilirken, Tayyip Erdoğan’a “asrın lideri” deniyorsa… Alo Fatih’in kardeşi YÖK başkanlığına atanıyor, hayvanat bahçesinden TÜBİTAK’a yönetici geliyorsa… Bakar kör’e teleskop nafiledir.

Cern’de 8 bin fizikçinin, 10 milyar dolara malolan hadron çarpıştırıcısında Tanrı parçacığını bulmak için tarihi deneye başladığı gün… Bizim hükümetimiz, din eğitimi almadığı halde din adamı kabul edilen mele’leri kadrolu imam olarak devlette işe alıyorsa… “Kara delik”i kozmosta aramaya gerek var mıdır?

Uzaya uydu gönderme töreninde, polisleri ODTÜ’ye saldırtırken… İş bulamadığı için polis olmak zorunda kalan “astronomi ve uzay bilimleri” mezunu polisimiz, İstanbul’da şehit düşüyorsa… Olup biteni gözlemlemek için, değil uydu, uzay istasyonu göndersen, hikayedir.

Türkiye’nin ilk ve tek “uzay kampı” İzmir’deyken… İzmirli uzay bilimleri profesörünü İzmir’de hapse tıkmak… İnadına rövanş’tır. Bu kafayla astronot imkansızdır ama “ak’tronot” yetiştireceğimiz kesindir.

Halbuki…

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda “vakit hesaplama müdürlüğü” var, “astronom”lar çalışıyor. Namaz vakitlerini, oruç vakitlerini, kıbleyi, dini günleri tespit ediyorlar. Diyanet’in astronomları, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’yle koordineli çalışıyorlar, bilgilerini arttırmaları için NASA’ya eğitime gönderiliyorlar. Diyanet İşleri “rasathane” kurmak için hazırlık yapıyor, Bolu Gerede’ye veya Toroslar’a kurulacak, yer belirleme incelemeleri sürüyor.

Çünkü…
İstediğin kadar kafanı ört.
Astronomi olmazsa, namaz bile kılamazsın, namaz bile!

26 Şubat 2013
Ulusal Kanal

“Science” Pekünlü’yü yazdı

Profesör Doktor Renan Pekünlü’ye bir türbanlı öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle verilen cezaya meslektaşlarından tepki geldi. 9 Eylül Üniversitesi öğretim Görevlisi Profesör Doktor İzge Günal, “hapis cezalarıyla üniversitelere saldırı yapılıyor” dedi. Pekünlü’ye verilen ceza dünyanın en büyük bilim dergilerinden olan “Science”nin de gündemindeydi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Profofesör Doktor Rennan Pekünlü’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesi bilim dünyasında tepkiyle karşılandı.

9 Eylül Üniversitesi öğretim Görevlisi Profesör Doktor İzge Günal hapis cezalarıyla üniversitelere saldırı yapıldığını söyledi. Günal, Pekünlü hakkında yalan yanlış haber yapan yandaş basını eleştirdi.Pekünlü’ye verilen cezanın dünyanın en büyük bilim dergilerinden biri olan Science’de haber konusu olması Günal’a göre Türkiye’nin bilimdeki geldiği nokta.

ulusalkanal.com.tr

This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, Gundem, Haber, HUKUK-YARGI-ADALET, İrtica, Yılmaz Özdil. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *