FAŞİZM *** SANAT * KARİKATÜR * Karikatüristler Musa Kart için birleşti

Cumhuriyet/Haber Merkezi
25 Ekim 2014 Cumartesi

Karikatüristler Musa Kart için birleşti

The Guardian’ın ünlü çizeri Martin Rowson, yolsuzluk iddialarını konu alan karikatürü nedeniyle Erdoğan’ın açtığı davada beraat eden gazetemiz çizeri Musa Kart’a destek için Twitter’da kampanya başlattı. #ErdoganCaricature hashtag’ine karikatür yağdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yolsuzluk suçlamalarını resmettiği bir karikatürü nedeniyle ‘basın yoluyla hakaret’ davasında yargılanıp beraat eden gazetemiz çizeri Musa Kart’a dünyaca ünlü karikatürleristlerden destek geldi. The Guardian’ın ünlü çizeri Martin Rowson Musa Kart’la dayanışmak için Twitter’dan bir kampanya başlattı. “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’den bir karikatüriste 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı” diyen Rowson, tüm karikatüristleri Erdoğan’ı çizmeye ve Twitter’da #ErdoganCaricature etiketi altında paylaşmaya çağırdı.

Rowson, tüm çizerlerden eğer başlarını belaya sokmayacaksa Erdoğan’ın karikatürlerini tweet atıp kendisine bir parça alçakgönüllülük dersi vermesini istedi. Ünlü karikatüristin bu çağrısı Twitter’da fazlasıyla karşılık buldu. #ErdoganCaricature etiketi altında başta Rowson’ın olmak üzere Erdoğan’ın resmedildiği karikatürler yağdı.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, FAŞİZM, Gundem, Haber, Sanat Edebiyat ve Kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *