DÜNYANIN EN BÜYÜK VE KANITLI 17 ARALIK YOLSUZLUĞUNU SIFIRLAYAN SAVCI EKREM AYDINER GÖREVE NASIL VE NEDEN GETİRİLDİ ?

ÖnNOT ;

17 Aralık yolsuzluğunu buharlaştıran savcı Ekrem Aydıner İmam Hatip çıkışlı mıdır bilmem , ama bir gerçek var ki AKP döneminde asrın yolsuzluklarını yaratanların çoğunluğu İmam hatip mezunudur. Bu ne derin çelişkidir ki hem din eğitimi alarak toplum içinde namuslu , erdemli , Devlet ve kişi hakkına el uzatmayan bir kişi olmak gerekirken yolsuzlukların , haksızlıkların , insanlara baskının uygulayıcısı olacaksın.Belediye otobüslerinden 4×4 jiplere, akıl almaz lüksteki konaklara sahip olacaksın.. Anlaşılan odur ki ; Namus , ahlak ve erdem din eğitimiyle değil , vicdan ve aile terbiyesiyle var olan bir olgudur.

UĞUR MUMCU İMAM HATİP’ler İÇİN NE DEDİ ;

Onlar bir gün savcı olacak’

“İmam hatip okulları ne işe yarar? Bunlar imam hatip olmuyorlar. Yargıç, savcı oluyorlar, kaymakam oluyorlar. Yapılan bir araştırma kaymakam yetiştiren bölümlerdeki öğrencilerin yüzde 41’inin ilahiyat kökenli olduğunu gösterdi. 2000 yılına doğru baktığımızda vali ilahiyat fakültesi mezunu, emniyet müdürü İslam enstitüsü mezunu, kaymakam imam hatip mezunu olacak.”

Uğur MUMCU

***

Çürüme vıcık vıcık!

Savcı Ekrem Aydıner hakkında Başbakan cevaplasın diye bir soru önergesi verilmişti. Bir hafta doldu, tık ses çıkmadı. Bu önergede Savcı Ekrem Aydıner’in savcılık gücünü kullanarak kişisel çıkar sağladığı, savcılık mesleğini zedelediği, bu nedenle tenzili rütbe yapılarak Kadıköy Başsavcı Yardımcılığı’ndan alındığı ve hakkında bir soruşturma olduğu dile getirildi. Bu savcının, kendisi için var olan soruşturma yürümesin, dondurulsun istediği için karşılığında bakanlar ve oğulları hakkındaki “Yolsuzluk-Hırsızlık-Rüşvet- Vakıfçılık- Ayakkabı kutusunda dolarlar- Bakan oğulları odasında kasalar dosyalarına takipsizlik verdiği” iddia edilmişti. Bir hafta doldu. Ne Başbakan cevap verdi, ne savcı Ekrem Aydıner, “Hayır bu iddialar doğru değil, benim sicilim tertemizdir” demedi, diyemedi. Çürüme çok derinde ve vıcık vıcıK

Necati Doğru
Sözcü

DÜNYANIN EN BÜYÜK VE KANITLI 17 ARALIK YOLSUZLUĞUNU SIFIRLAYAN
SAVCI EKREM AYDINER GÖREVE NASIL VE NEDEN GETİRİLDİ
?

20 Ekim 2014

CHP’den savcıyla ilgili çok önemli iddia

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına takipsizlik kararı veren Savcı Ekrem Aydıner’in kınama cezası aldığı, bu soruşturmanın yeniden incelenmesi kaydıyla 17 Aralık soruşturmasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği ve dosyanın kapatılmasına dair söz verdiği iddia edildi.

İddia, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle gündeme geldi.Tanrıkulu, soru önergesinde şunları sordu:

“Ekrem Aydıner hakkındaki HSYK tarafından yürütülen bir soruşturma olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturma konusu nedir?

Soruşturma, soruşturma sonrası kurula yansıtılan müfettiş raporu ve sonuçları nelerdir?

Kurulda kaç kişi Savcı Ekrem Aydıner’in kınama cezası almasına onay vermiştir?

Savcı Ekrem Aydıner’in kınama cezası aldığı soruşturmanın yeniden incelenmesi kaydıyla 17 Aralık soruşturmasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği yönündeki iddialar doğru mudur?

İddia doğru ise, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili soruşturmayı yürütmesi için Savcı Ekrem Aydıner’in getirilmesi etik midir?

Dosyayı almak için 17 Aralık dosyasının kapatılması sözü verildiği ve bu konuda görüşüldüğü iddiası doğru mudur?”

http://www.yonhaber.com/siyaset/chpden-savciyla-ilgili-cok-onemli-iddia

17 Aralık’ın yeni savcısı:
‘İddianameyi baştan yazacağım’

Yargıdaki tasfiyelerin ardından yaplan görev değişiklikleriyle, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını tek başına yürüten savcı Ekrem Aydıner’in eski savcı Celal Kara’nın yazdığı iddianameyi dikkate almayacağı ve “İddianameyi kendim hazırlayacağım” dediği öğrenildi.

Bakan çocuklarının da tutuklandığı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürüten savcılardan Celal Kara’nın görevden alınmasının ardından dosya, soruşturmaya sonradan dahil edilen Savcı Ekrem Aydıner’e verildi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre Savcı Aydıner’in görevden alınan Savcı Celal Kara tarafından hazırlanan iddianameyi dikkate almayacağı, kendisinin baştan yazacağı öğrenildi.

Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç’ın haberine göre Savcı Ekrem Aydıner, iddianameyle ilgili olarak, “ Soruşturma devam ettiği için iddianameyi daha yazmadım, kendim yazacağım” dedi.

Ağır cezalar istenmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’un göreve gelmesinin ardından önceki gün “Büyük Rüşvet” operasyonunu yöneten savcıları görevden alması dikkat çekti. Bu değişikliğin ardından gözler savcıların hazırladığı soruşturmaya çevrildi. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Reza Zarrab, Süleyman Aslan, Barış Güler ve Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu soruşturmalarla ilgili iki iddianame hazırlandı.

İddianamelerde Zarrab’ın bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi. İddianameye göre Zarrab, 100’e yakın rüşvet alıp-verme olayına karıştığı belirtildi. Bunun yanında Zarrab’ın altın kaçakçılığı yaptığından da söz edildi. Tüm suçların toplamında ise 37 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaktı.

İddianamede eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler hakkında 137 yıl hapis cezası istenirken, eski Ekonomi Bakan’ı Zafer Çağlayan’ın 28 defa toplam 52 milyon dolarlık rüşvet almasına aracılık ettiği iddiasıyla oğlu Kaan Çağlayan’ın da 336 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti. Ancak hazırlanan iddianameler, henüz mahkemeye sunulmadığı için ve savcıların görevden alınması nedeniyle geçersiz kabul edilecek.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/17-aralikin-yeni-savcisi-iddianameyi-bastan-yazacagim-haberi-86941

This entry was posted in Gundem, Haber, HUKUK-YARGI-ADALET, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *