POLİTİKA GÜNDEM *** Taraf olmak

Husnu Mahalli
hmahalli@hotmail.com
23 Ekim 2014, 11:10
Yurt

Taraf olmak

Mart 2010’da Basbakan Erdogan Libya’nin Sirt kentinde duzenlenen Arap Liderler Zirvesine katilmisti. Benim de izledigim o zirvede basta Esad ve Kaddafi olmak uzere tum Arap liderler Erdogan’a buyuk ilgi ve sevgi gostermisti.

9 ay sonra ‘Arap Bahari’ ruzgari Tunus’tan baslayarak bolgede esmeye basladi. Islamci parti ve guclerin iktidara tasindigini goren Erdogan ve Davutoglu ‘ Osmanli hayallerimizi gerceklestirme zamani geldi’ diyerek bolgenin tum gelismelerinde taraf olmaya karar verdiler.

Gelinen nokta ortada.
Taraf olanlar bertaraf oldu.’Arap Bahari’ tezgahinin etkiledigi ulkeler perisan.Tunus’ta Islamcilar zor durumda. Libya’da Islamcilar devlet ve ordu ile savasiyor. Misir’da devlet ve ordu Islamcilara karsi savasiyor. Suriye’de her turlu Islamci devleti yikmak icin 40 aydir ugrasiyor. Yemen’de ic savas ve parcalanma riski devam ediyor.Peki ‘Arap Bahari’nda ‘bahar’dan yana taraf olmaya karar veren AKP yonetiminde Ankara ne yapiyor?

Hayaller pesinde kosmaya devam ediyor.Hem de bin bir hata ve yanlisliga ragmen.Ankara Katar Emiri ile birlikte Libya’da savasan Islamci gruplara yardim ediyor. Misir, Suudi Arabistan ve BAE bu gruplara karsi savasan Misir ordusuna destek veriyor.

Ankara Katar Emiri ile birlikte Misir devletinin Suudi Kral ile birlikte terorist ilan ettigi Musluman Kardeslere yardim ediyor ve kacan lider ve yoneticilerini Istanbul’da barindiriyor.

Ankara Katar Emiri ile birlikte Tunus’ta laik ve liberal guclere karsi amansiz mucadele eden Islamci Nahda partisine her alanda destek veriyor.Ankara Katar Emiri ile birlikte Irak’taki Sunni Islamci gruplara sinirsiz destek veriyor ve bu gruplar uzerinde agirligi olan cumhurbaskani eski yardimcisi Tarik Hasimi’yi Istanbul’da barindiriyor. Hasimi ve yandaslari ise ISID’in Musul’u isgal etme surecinde onemli rol oynadilar.

Ankara yillik petrol ve dogal gaz geliri 150 milyar dolar olan Katar Emiri ile birlikte Suriye’de tum Islamci gruplara destek verdiler,veriyorlar. Bu destek sayesinde Nusra ve ISID ortaya cikti. Bu destek sayesinde Suriye’de ic savas yasaniyor. Bu destek olmasaydi bugun Suriye’de ne ISID ne de PYD ve onlarin yarattigi ortamlar olmayacakti.Kobani ve tum Suriye’de olup bitenler hic yasanmayacakti.

Demek istedigim bertaraf olmasina ragmen Ankara hic birseyden ders almiyor ve yanlislardan yana taraf olmakta israr ediyor.Mart 2010’da tum Arap liderler ve halklar tarafindan sevilen bir Erdogan bugun artik Katar disinda hic bir Arap ulkesine gidemez. Cunku Arap yonetimlerine ve halklarinin ezici cogunluguna gore Erdogan artik ‘ teroru destekliyor’. Cunku bu yonetim ve halklara gore ISID, Nusra, benzer silahli gruplar ve Musluman Kardesler terorist orgut ve yapilardir.

Tipki Erdogan’in PKK, PYD ve gecikmeli de olsa ISID’e terorist dedigi gibi.Diyor ama orada da ‘derin stratejik’ hata yapiyor, yaptiriliyor.Cunku Cumhurbaskani Erdogan Tezkere kapsaminda olmamasina ragmen Pesmergenin Turkiye topraklarindan gecisine izin veriyor, vermek zorunda kaliyor. Yok eger tezkere kapsaminda kabul ediliyorsa o zaman Pesmergeler ‘ yabanci silahli kuvvetler’ olarak kabul ediliyor ve Turk silahli kuvvetleri ile birlikte ortak tehlikeye karsi mucadele etmesi gerekiyor.

Bu durumda Turk ordusu Turk topraklarindan gecerek Kobani’ye girecek ve PYD’ye destek verecek olan Pesmerge ile birlikte hareket etmelidir.Yani PYD ve ABD izin verirse Kobani’ye girip ISID’e karsi savasmalidir.
Ben tezkereden bunu anliyorum.

Genel Kurmay ise ‘Benim haberim yok’ diyor.Sinir bolgesinden sorumlu jandarma da Icisleri Bakanligi’na baglaniyor.Varin siz dusunun Turkiye’nin geldigi ya da getirildigi durumu.’Cok Degerli Yalnizlik’.

Geriye bu yalnizliga son verecek bir tek ‘altin vurus’ kaliyor.Turkiye bunlarin hic birini haketmiyor! Bertaraf olmak icin bunca hayal kurmaya ne gerek vardi?

This entry was posted in DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, DÜNYA ÜLKELERİ, EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *