KÜRESEL POLİTİKALAR *** Milyonlar boşa gitti!

Rahmi Turan
E-mail: rturan@sozcu.com.tr
19 Ekim 2014
Sözcü

Milyonlar boşa gitti!

Birleşmiş Milletler’de fena dayak yedik!
AKP iktidarının başarısı (!) bu

193 ülkenin temsil edildiği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda sadece 60 ülke bize oy verdi, 133 ülke suratımıza bakmadı! Oysa Türkiye aylardan beri BM Güvenlik Konseyi’nde boşalacak koltuğu kazanmak için çalışıyor, bu prestijli konsey üyeliğini elde etmek için paralar harcıyor, çabalar sarf ediyordu.

Bunun için adı sanı pek bilinmeyen küçük ülkelere bile gidilmiş, liderleri Türkiye’ye davet edilmiş, yoksul ülkelere önemli ölçüde para yardımları yapılmıştı…

Bu uğurda milyonlarca dolar harcandı… Fakat…Bunların hepsi boşa gitti… İslâm ülkelerinden bile bize yeterli oy çıkmadı. Neden?

AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalar bizi yalnızlığa itti de ondan…Siyasi yönden öyle bir karmaşa içindeyiz ki, tüm dünya bize hayretle bakıyor.Uluslararası barış ve güvenliğin korunması konusunda bize güvenilmiyor!“Teröre destek olan ülkeler” arasında adımız geçiyor.

Son birkaç yılda dünyadaki birçok dostumuzu kaybettik.Erdoğan ve Davutoğlu beylerin uyguladığı yanlış dış politikanın Türkiye’yi getirdiği nokta bu! Tam bir hüsran!

Biz sadece 60 ülkeden oy alabildik! Rakibimiz İspanya 132 oy alarak bize fark yaptı! Dünyada her geçen gün biraz daha yalnızlaşıyoruz!

Görevimiz lâklâk!
Ne diyeyim, bilmem ki…
Harika bir millet olduk!

Bilimde, siyasette, sporda, edebiyatta, uzay yarışında, keşifler ve icatlarda dünyada esamimiz bile okunmuyor ama…Gevezelikte Avrupa Şampiyonu olduk! Oh be! Hiç değilse bir şampiyonluğumuz var, öyle değil mi? Cep telefonuyla konuşma şampiyonuyuz!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Avrupa’nın, mobil telefonla en çok konuşan toplumu olduğumuzu ilân etti:

Ne kadar gurur duyduk bilemezsiniz! Cep telefonu kullanımında aylık ortalama 364 dakikalık kullanım süresiyle Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında kişi başına en fazla görüşme yapan ülke… “Leyleğin ömrü lâklâkla geçer” denir ya… Bizimki de o hesap!

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *