EKONOMİ*YOLSUZLUK *** YİYİN EFENDİLER YİYİN BU HANI İŞTİHA SİZİN * Memura zam yok * emekli vekilin yeni maaşı 1.700 tl artıyor

YİYİN EFENDİLER YİYİN,
BU HANI İŞTİHA SİZİN

Memura verecek zammı bulamayan AKP iktidarı 1000 odalı , dünyanın en pahalı İtalyan mobilyaları ile döşenmeye başlayan , bahçesine tutmadığı için defalarca bilmem kaç milyonluk ithal ağaçlar dikilen ve sonra sökülen ,1000 odayı dolduracak danışmanlar ordusu kadrolanan , 2000 polis tarafından korunacak olan adı Ak olan ama savurganlığın babası olan saraylar yapıyor , Padişah efendiye 435 milyon dolara dünyanın en pahalı uçağını alıyor.Binlerce koruma , Örtülü ödenekten yapılan akıl almaz harcamalar.Lüks araç filoları.Özel helikopterler..

Sıra memura zam yapmaya gelince %9’a vuran enflasyona karşılık memura ancak %4.5 zam yapan iktidar sıra milletvekillerine gelince emekli vekilin yeni maaşı Yüzde 9.5, maaşları yüzde 7 oranında artacakmış.
Bu durumda emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçecek aylık para bin 700 lira artarak 23 bin 200 lira olacakmış.Eh 400 milletvekilinin emekli olduğunu düşünürseniz hesap daha da ortaya çıkar
.

YİYİN EFENDİLER YİYİN,
BU HANI İŞTİHA SİZİN

Naci Kaptan
19.10.2014

Cumhuriyet/Ekonomi Servisi
16 Ekim 2014 Perşembe

Memura zam yok

Maaşı reel olarak eriyen memur, makûs talihini seneye de yenemeyecek. OVP’ye göre gelecek yıl 6.3 öngörülmesine karşın memur maaşlarındaki artış 3+3’te tutuldu.(reelde %4.5)

Eylülde ve yılın ilk 9 ayında açık veren bütçe, 2015 yılında da dikiş tutmayacak. Şimdiden bütçenin 2015 yılında 21 milyar lira açık vermesi öngörülüyor. Bu yılki hedeflerini tutturamayan hükümet, gelecek yıl da yüzde 4 büyüme, yüzde 6.3 de enflasyon hedefliyor. Ancak bütçe toplantısında en üzücü haber memurlar için geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2015 yılında memur zammının yüzde 3+3 olacağını da açıkladı. Bu yıl için de enflasyon farkının ödenmeyeceğini kesin bir dille yineledi.

cumhuriyet.com.tr
19 Ekim 2014 Pazar

İşte emekli vekilin yeni maaşı * Yüzde 9.5, maaşları yüzde 7 oranında artacak.

TBMM’ye sunulan bütçe yasa tasarısıyla milletvekillerinin emekli aylığı ve maaşlarında 2015 yılında yapılacak artışlar da netleşti. Milletvekillerinin emekli aylıkları yüzde 9.5, maaşları da yüzde 7 oranında artacak. Emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçecek aylık para bin 700 lira artarak 23 bin 200 lira olacak.

400 VEKİL AYNI ZAMANDA EMEKLİ

Halen görevdeki 536 milletvekilinden yaklaşık 400’ü, aynı zamanda emekli aylığı da alıyor. Yüzü aşkın milletvekili ise yaşları tutmadığı veya toplam çalışma süreleri 25 yılı bulmadığı için sadece normal maaş alıyorlar. Bu gruba giren milletvekillerinin maaşı ocak ayında bin lira artacak. (Habertürk)

This entry was posted in Ekonomi, Gundem, Haber, Politika ve Gundem, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *