Oynayan filmin adı: İkinci İsrail!

Necati Doğru
E-mail: necatidogru@sozcum.com
16 Ekim 2014
Sözcü

Oynayan filmin adı: İkinci İsrail!

Gelişmeler; “1 TOMA yakarsanız 10 TOMA alırız…
Sürece evet, şantaja hayır” diye algı avlamaya çıkmaktan öteye geçti.
Anlayışınızı masaya koyun.
Mantığınızı da yanına koyun.

Oynanan filmin adı:
İkinci İsrail oldu.
Görün. Görelim.
100 yıl önceydi.
Birinci İsrail kuruldu.
100 yıl sonra bugün.
İkinci İsrail kuruluyor.
100 yıl önceydi.
Koalisyonun başı İngiltere’ydi.
Yahudileri himayesine aldı.
Birinci İsrail’i hazırladı.
100 yıl sonra bugün.
Koalisyonun başı ABD oldu.
Kürtleri himayesine aldı.
Gizliyordu. Artık açık etti.
İkinci İsrail’i hazırlıyor.

* * * *

Bütün olup bitenler, yağan bombalar, evlerinden, yurtlarından kaçan aileler, verilen demeçler, bükülen kollar, kesilen kafalar, çıkan tezkereler; IŞİD’e karşı olmak gibi gösteriliyor.

Aslı İkinci İsrail’i kurmak.
Koskoca Musul düştü.
ABD kılını kıpırdatmadı.
Küçücük Kobani!
Kürt kanton şehri.
Düşecek oldu.

ABD’nin barış güvercini başkanı Obama şahinleşti. Batı dünyası (müttefik kuvvetler) İngiltere’sinden Fransa’sına, Hollanda’sından İtalya’sına ayağa fırladılar.

* * * *

Devlet, devletle savaşır.
Devlet, bir etnik grubun diğer etnik grupla boğazlaşmasının arasına girmeye tenezzül etmez. Bir etnik grubun devletleşebilmesi için ordu kurması gerekir. Bunun için tıpkı 100 yıl önce İngiltere’nin Dünya Yahudilerini Ortadoğu’ya kolhozlar kurarak yerleştirmesi ve Yahudilerin bir devlet olabilmeleri ve Araplarla savaşabilmeleri için İsrail Ordusu’nu kurmasına yardımcı olduğu gibi 100 yıl sonra bugün ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Kürtleri devlet yapacak bir ordu sahibi kılmaya girişti.

Eğitiyorlar.
Silahlandırıyorlar.

Verdikleri eğitimin ve silahın parasal karşılığını deftere yazıyorlar. İleride petrol, doğal gaz ve su parasından tahsil edecekler.

* * * *

IŞİD ne demek?
Açılımına bakalım:
I… Irak.
Ş… Şam.
İ… İslam.
D… Devlet.

Katıksız, lekesiz, temiz bir Türkçe ile baş büyük harf açılımı yapıp söylersek: Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) oluyor. İngilizler de IŞİD diyor, Amerikalılar da, Fransızlar ile Almanlar da… IŞİD’i Türkiye markası yaptılar. Sanki IŞİD’i Türkiye yarattı gibi yazıp söylüyorlar. Tayyip Erdoğan’ı da “IŞİD’i sen yaratmadıysan o zaman tezkere çıkart, karadan Mehmetçik gönder…

Kobani’de Arap ile Kürt çarpışıyor, sen Kürt’ün yanında yer al” diyerek sınava soktular. Tayyip Erdoğan’ı ve teslimiyetçi kadrosunu önce “Barış Süreci” dedikleri; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Türkiye’den ayrılması daha hayırlı olur. Burası zaten Türkiye’nin toprağı değil” noktasına getirdiler. Şimdi İkinci İsrail (Kürt Devleti) kurmaya destek için de Tayyip Erdoğan’ın kolunu büküyorlar.

100 yıl sonra bugün:
Ortadoğu’nun petrol rezervleri.
Ortadoğu’nun doğal gaz yatakları.
Ortadoğu’nun su havzaları.

Birinci ve İkinci İsrail tarafından korunup, kollanacak şekilde yeni haritalar çizildi. Film böyle:
İkinci İsrail kuruluyor. Türkiye bu filmin içine tükürür. Muhtaç olduğu kudret damarlarında var.

Yüzde oyunu

Ve pis yalan!
2014 yılında Abdullah Gül harcasın diye yapılan bütçe yola çıkarken 199 milyon 500 bin TL idi. Daha sonra ek ödeneklerle şişirildi. Yeni cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2015 yılında harcasın diye başlangıç bütçesi için ayrılan para 397 milyon TL oldu. Bu yüzde 99 artış demek. Cumhurbaşkanlığı, bu kadar yüksek harcama artışını halktan gizlemek için yüzde oyunu yapıyor. 2014’ün ek ödenekle şişmiş Abdullah Gül harcama bütçesini, 2015’in henüz ek ödenekle şişmemiş Tayyip Erdoğan harcamasıyla kıyaslıyor, yüzde 48,97 artış buluyor. Şişmişi, şişmemişle kıyaslayan pis yalana başvuruyor.

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, EMPERYALİZM, NECATİ DOĞRU YAZILARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, RADİKAL İSLAM, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *